Het merk a.s.r. biedt schade- en levensverzekeringen aan voor zowel de particuliere als de zakelijke markt. Onder de schadeverzekeringen vallen onder andere verkeer-, woon-, aansprakelijkheid- en rechtsbijstandverzekeringen. De a.s.r. levensverzekeringen zijn gericht op vermogensopbouw, -afbouw en –bescherming. Naast de schade- en levensverzekeringen heeft a.s.r. ook bancaire producten en pensioenregelingen in het assortiment. Het afsluiten van al deze producten vindt plaats via adviseurs. Daarnaast is er de mogelijkheid om via de a.s.r. website online te oriënteren. Deze tweedeling is gericht op de behoefte van de klant die ‘zelf doen’ afwisselt met persoonlijk advies.

https://www.asr.nl
2019
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
6,8 Gemiddeld rapportcijfer
6,8 Algemene tevredenheid
6,9 Klantgerichtheid
7,0 Deskundigheid
6,7 Duidelijkheid
6,6 Vertrouwen
7,5 Contact met verzekeraar
Hoog-Laag
  • Hoog-Laag
  • Laag-Hoog

Klantreacties

Gemiddelde score: 9,4
Bij de tussenpersoon waar wij onze verzekeringen en dergelijke regelen, worden we behandeld met respect, geduld en de juiste terminologie. Hierdoor voelen we ons serieus genomen en zijn we zeer tevreden.
M. Rolfes
| Gemiddelde score: 9,1
Duidelijke verzekeraar/verzekering. Je krijgt wat je kiest zonder poespas.
Gemiddelde score: 9,0
Betrouwbaar en open komt a.s.r. bij mij over.
Gemiddelde score: 8,9
Ik vind a.s.r. een prima verzekeringsmaatschappij. Mijn tussenpersoon komt af en toe langs om de verzekeringen te bekijken en ik krijg goed advies. Hij is vriendelijk en legt duidelijk uit hoe een verzekering in elkaar zit.
Gemiddelde score: 8,3
Ik vind de communicatie en informatie over het algemeen redelijk toegankelijk en begrijpelijk. Ik denk wel dat mensen met een ander opleidingsniveau moeite zouden kunnen ondervinden om de informatie te vinden en te begrijpen.
Gemiddelde score: 8,0
Ik heb alleen via internet en het openen van mijn pensioenspaarrekening contact gehad en geen problemen ondervonden.
Gemiddelde score: 8,0
Er is geen sterfgeval geweest, dus wordt het moeilijk in te schatten.
Gemiddelde score: 8,0
Ben bezig met uitkering levensverzekering ten behoeve van aflossing hypotheek. Duidelijk en begrijpelijk a.s.r.-verhaal per telefoon, gevolgd door verwarrende, niet consistente brieven die de eerst alleen naar mij en vervolgens alleen naar mijn financieel adviseur gaan.
Gemiddelde score: 7,8
Goede verzekeraar ten behoeve van levensverzekeringen. Jaarlijkse communicatie, status van de verzekering is duidelijk en volledig. Verzekering afgesloten via financieel adviseur: aanrader, zij kennen je situatie en je wensen en stemmen het advies daarop af.
Gemiddelde score: 7,8
Heb weinig contact over deze verzekering, loopt al jaren. Maar contact dat er is, loopt goed.
Meer lezen »
Gemiddelde score: 7,6
Onze contact persoon is zeer meegaand met mijn situatie en past de verzekeringen aan en denkt met mij mee om alles betaalbaar en toch ook goed gedekt te houden.
Eddy van der Poel
| Gemiddelde score: 7,5
Ik heb voor een levensverzekering gespaard gedurende mijn werkzame leven. Na mijn pensionering vernam ik dat ik met het opgebouwde kapitaal kon gaan shoppen en dus een andere uitkeerder kon zoeken. Dat is voor mij uitgevoerd door een assuradeur met... Lees verder » als uitgangspunt om een betrouwbare partner te zoeken. Hij kwam met a.s.r. die een hogere uitkering gaf dan de Levob waar ik bij gespaard had. Dat maakte de keuze dus wel gemakkelijk.
Gemiddelde score: 7,5
Wij hebben eigenlijk nooit contact met de a.s.r.
M. Essers
| Gemiddelde score: 7,5
De afhandeling van bijvoorbeeld de woekerpolisaffaire zou iets duidelijker voor de mensen kunnen worden gemaakt.
N. Van Noort
| Gemiddelde score: 7,3
Prima verzekeraar. Maar met betrekking tot verzekeringen in het algemeen vind ik dat info duidelijker kan, met name de uitsluitingen!
Gemiddelde score: 7,3
Wij hebben destijds voor a.s.r. gekozen omdat die de beste prijs/kwaliteit had toentertijd.
Gemiddelde score: 7,3
Korte bondige uitleg gekregen.
R.Flapper
| Gemiddelde score: 7,0
Het betreft een soort levensverzekering, in 2021 zal die tot uitkering komen.
P. Hereijgers
| Gemiddelde score: 6,8
Vraag per e-mail gesteld. Snel en duidelijk antwoord gehad.
Gemiddelde score: 6,1
Goed advies van lokale adviseur. Helaas met een prijskaartje eraan. Afsluitingskosten en maandelijkse kosten!
Gemiddelde score: 5,8
Ik heb verzekering afgesloten voor hypotheek. Wordt automatisch afgeschreven en verder niets.
Gemiddelde score: 5,8
Leek indertijd een goede deal. Er is wel een garantie-uitkering maar heb al jaren geen winstrendement gezien. Voel me een beetje bekocht. Blijf het houden vanwege het garantiebedrag. Geen aanrader dus.
Gemiddelde score: 5,5
De vragen die we stelden aan de tussenpersoon waren zo specifiek, dat ons verzocht werd rechtstreeks contact met a.s.r. op te nemen. Het heeft zeer lang geduurd voordat een en ander in de polis op orde was gebracht en de toegezegde nieuwe polis... Lees verder » hebben we ook erg lang op moeten wachten. Dit speelde wel meer dan tien jaar geleden, maar was wel zeer frustrerend. Zeer slechte communicatie. Weinig expertise.
Gemiddelde score: 5,4
De brieven graag in duidelijke Nederlandse taal schrijven dat makkelijk te begrijpen en te lezen is.
Gemiddelde score: 5,1
Voorgespiegelde rendement is nooit gehaald, zelfs niet in de tijd dat de beurs goede stijgingen liet zien. Had geld beter op andere manier weg kunnen zetten.
Gemiddelde score: 4,8
De verzekeringsmaatschappijen zijn er puur om zichzelf te verrijken. In het verleden hebben ze polissen laten afsluiten zonder duidelijke beschrijving. Polissen die ik heb afgesloten werden minder waard en werden overgedaan naar andere instellingen.... Lees verder » Mijn persoonlijke adviseur van a.s.r. is weggewerkt door a.s.r. en nu moet ik in contact treden met een service als ik vragen heb (poliservice).
Gemiddelde score: 4,0
Verzekeringsmaatschappijen zijn er niet voor de klant maar voor zichzelf. Het verleden heeft dat aangetoond. Ik heb er geen vertrouwen in dat ze hun gedrag gewijzigd hebben.
Gemiddelde score: 4,0
Ik heb nog geen idee wat ik echt van a.s.r. kan verwachten. Ik heb een levensverzekering lopen. Ik zou geen premie meer hoeven te betalen. Ik ben benieuwd of dat echt zo is en hoeveel er echt uitgekeerd wordt als ik ooit kom te overlijden. Na alles... Lees verder » wat er in het nieuws is geweest over banken en woekerpolissen en dergelijke heb ik nergens echt vertrouwen in, totdat ze het tegendeel hebben bewezen. We zullen zien of mijn vader vroeger een goede keuze heeft gemaakt voor mij.
Gemiddelde score: 3,2
Slechte dekkingen op verzekeringen, maar relatief hoge prijs.
Gemiddelde score: 2,7
A.s.r. heeft maar één doel en dat is zo veel mogelijk verdienen over de rug van de verzekerde.