ABN AMRO Verzekeringen is een joint venture van NN Group (51%) en ABN AMRO Bank (49%). Ze combineert het beste van twee werelden; de verzekeringskennis van Nationale Nederlanden en de optimale service en advieskwaliteit van ABN AMRO Bank. ABN AMRO Verzekeringen biedt  ABN AMRO klanten levens- en schadeverzekeringen aan.

Voordelen van een verzekering bij ABN AMRO:

 • 24/7 hulp bij schade.
  Schade? Geen nood, we helpen u! Meld snel en simpel uw schade.
 • Aanbevolen door Consumentenbond en MoneyView
  Schadeverzekeringen met uitgebreide dekkingen, regelmatig goed beoordeeld door Consumentenbond en MoneyView.
 • Verzekerd van kwaliteit
  ABN AMRO Verzekeringen heeft het Keurmerk Klantgericht Verzekeren.
https://www.abnamro.nl/verzekeringen
2019
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
7,4 Gemiddeld rapportcijfer
7,6 Algemene tevredenheid
7,4 Klantgerichtheid
7,4 Deskundigheid
7,3 Duidelijkheid
7,3 Vertrouwen
7,6 Contact met verzekeraar
Hoog-Laag
 • Hoog-Laag
 • Laag-Hoog

Klantreacties

Gemiddelde score: 10
Ik betaal per jaar, dat is afwijkend. Om te berekenen wat mijn verzekering zou kosten als mijn partner mee verzekerd zou worden, moest alles apart berekend worden. De adviseur aan de telefoon gaf mij het advies om 's morgens vroeg te bellen als ik... Lees verder » meer informatie nodig had omdat dan de wachttijden korter zijn. Duidelijke informatie gekregen en er is goed met mij meegedacht.
Jan en Jos
| Gemiddelde score: 10
Werd meteen begrepen en niet onnodig verder geïnformeerd naar andere mogelijkheden die op dat moment niet opportuun waren.
F.Th. Eekels
| Gemiddelde score: 9,9
Schademelding is laagdrempelig. Geen papieren rompslomp, maar heldere en zeer snelle afhandeling van de telefonisch gemelde schade. Uitkering binnen 15 minuten op mijn rekening.
Gemiddelde score: 9,8
Ik was verbaasd over de snelle en gemakkelijke afhandeling.
F.Kiemel
| Gemiddelde score: 9,8
ABN AMRO geeft een vertrouwd gevoel. Bij het krijgen van schade en het melden wordt er meegedacht in oplossingen en geen problemen. Dit is heel erg fijn en draagt bij aan het snel oplossen en vertrouwen in je verzekeraar.
J van haagen
| Gemiddelde score: 9,6
De deskundigheid van de producten wordt uitgebreid uitgelegd op een manier die voor iedereen te begrijpen is.
J.H Zwier
| Gemiddelde score: 9,6
Was vroeger veel van huis hadden een rekening bij de bank en daarom ook alle verzekeringen hier afgesloten mocht er een schade gemeld worden, alles goed geregeld. En inderdaad, we hebben nooit problemen gehad met de afwikkeling van de gemelde... Lees verder » schade. Vind het alleen jammer dat er veel (bij)kantoren van de bank verdwijnen.
Gemiddelde score: 9,6
ABN AMRO geeft op de site duidelijke informatie welke eventueel duidelijk wordt aangevuld tijdens telefonisch contact.
C. van Dillen
| Gemiddelde score: 9,6
Ik had een schade betreffende mijn reisverzekering, melding per post met schadeformulier was niet overgekomen (op iPad werkte de site niet goed). Na paar dagen gebeld en formulier was niet verwerkt. Wel direct door de meneer telefonisch afgehandeld... Lees verder » wat heel fijn was! Toen bleek dat mijn zoon net 18 was en buiten mijn (verouderde) polis viel. Dat wist ik niet en toen hebben ze mijn polis direct met mij aangepast en alsnog de schade (diefstal horloge) afgehandeld en uitbetaald nadat ik een mobiel nummer kreeg waarheen ik de foto's kon appen van de aangifte et cetera. Dus ben zeer tevreden uiteindelijk, maar had het wel fijn gevonden als ik eerder had gehoord dat mijn verzekering verouderd was (kind niet meer meeverzekerd et cetera).
Gemiddelde score: 9,0
Zowel bij de melding, gemaakt op het kantoor, als de afhandeling, telefonisch en per mail zijn we perfect gelopen. Niets dan lof daarvoor.
Meer lezen »
Gemiddelde score: 8,9
In de jaren dat ik gebruik maakte van ABN AMRO Verzekeringen was dit altijd prettig, de communicatie was duidelijk en toen ik een keer een claim moest neerleggen bij een verzekering werd dit super opgepakt.
J.B. van Dulst
| Gemiddelde score: 8,6
Nooit problemen gehad bij ABN AMRO-verzekeringen.
Anthon van de Velde
| Gemiddelde score: 8,6
De medewerkster van de ABN AMRO Bank heeft ons prima geholpen, de schade werd zeer snel vergoed. Prima!
L.J.Boot
| Gemiddelde score: 8,5
Online schade melden was niet mogelijk door een onduidelijke foutmelding. De telefonische afhandeling was perfect: inlevend, duidelijk, passend en snel.
R. Wegenaar
| Gemiddelde score: 8,4
Het is een duidelijke verzekeraar, alles is makkelijk te vinden en polissen zijn overzichtelijk. Ik vind het makkelijk dat mijn bankzaken en verzekeringen via één site/app te regelen zijn.
E. Machielsen
| Gemiddelde score: 8,3
Alles prima, keurig en correct centraal geregeld.
Frank Willems
| Gemiddelde score: 8,3
Hoewel ABN AMRO een van de duurdere schadeverzekeringen is, blijf ik bij ABN AMRO omdat de service top is!
Gemiddelde score: 8,1
ABN AMRO geeft een totaalpakket voor verzekeringen. Administratief wordt alles goed geregeld. De kosten zijn gemiddeld qua concurrentie. Zoals bij alle verzekeringen is niet altijd helder wat wel en niet gedekt wordt en bevatten toelichtingen teveel kleine lettertjes.
A. Kuiper
| Gemiddelde score: 8,1
Makkelijk bereikbaar als er vragen zijn over de verzekeringen, er zaken aangepast moeten worden, maar ook als er een schade te melden is. In geval van schade op de autoverzekering was de eerste vraag van de medewerker of het met mij zelf goed ging.... Lees verder » Heel attent en dat geeft een vertrouwd gevoel. Schade is goed afgehandeld. Het was fijn geweest als er een statusupdate tussendoor zou zijn verzonden. Dat zou nog wat beter kunnen. Nu moest ik zelf bellen wat de status was.
Gemiddelde score: 8,1
Ik heb de verzekering gelukkig niet tot nauwelijks nodig, maar als ik hem nodig heb, is het fijn dat dit gewoon goed en snel wordt opgepakt. Geeft me een gerust gevoel.
Gemiddelde score: 8,1
De schade is snel afgehandeld. Telefonisch contact was prettig, de gemaakte afspraken werden nagekomen.
Gemiddelde score: 8,1
Er zijn een aantal klantjourney's die makkelijker kunnen. Schadeaangifte bijvoorbeeld zoals andere verzekeraars dat kunnen. Ook lijken de polissen uit een heel oud systeem te komen. Dat voelt niet als persoonlijk.
H. Poortvliet
| Gemiddelde score: 8,1
Bij een complexe zaak (annulering medische redenen) werd begripvol gereageerd en volgde - na toezenden van enkele medische gegevens - vrij snel een akkoord met de geclaimde schade.
A. Houben
| Gemiddelde score: 8,0
Communiceren duidelijk. Duidelijke polis en voorwaarden. Bij schade transparante afhandeling.
Gemiddelde score: 8,0
Ik ben tevreden wat de bank mij biedt.
Gemiddelde score: 8,0
Niet van toepassing, ik ben rechtstreeks bij ABN AMRO Verzekeringen verzekerd.
Gemiddelde score: 8,0
Makkelijk af te sluiten, gedegen partij en altijd bereikbaar.
A. Schram
| Gemiddelde score: 7,9
In het algemeen heb ik weinig vertrouwen in verzekeraars, maar bij de contactpersoon van ABN AMRO heb ik dat niet en is mijn vertrouwen in hun tot op heden niet veranderd.
Gemiddelde score: 7,9
Ik heb het idee dat ik goed advies krijg. Schades in het verleden zijn goed en snel afgehandeld. Prettig om alles bij een bank te hebben.
Gemiddelde score: 7,9
Ik werd adequaat en duidelijk geholpen.
Gemiddelde score: 7,9
Goede prijs-kwaliteitverhouding. Makkelijk via internet wijzigingen aan te brengen. Extra korting bij het afsluiten van meerdere verzekeringen.
Gemiddelde score: 7,7
Makkelijk bereikbaar, snel antwoord en afhandeling van schade.
Gemiddelde score: 7,6
Wij zijn zeer correct, duidelijk en netjes geholpen.
H.bitigen
| Gemiddelde score: 7,6
Ik ben tevreden met service en snelheid.
Marlano
| Gemiddelde score: 7,4
Prima uitleg en snel geregeld.
J. Landman
| Gemiddelde score: 7,2
Goede contacten met de bankmedewerker met betrekking tot het oversluiten van mijn verzekering.
G. Baten
| Gemiddelde score: 7,1
Over het algemeen worden verzekeringen pas interessant als je ze nodig hebt. Omdat ik (te) weinig gebruik maak van mijn verzekeringen, is mijn waardering waarschijnlijk niet maatgevend. Een meer geregeld contact tussen bank/verzekeringnemer zou... Lees verder » mijns inziens het gebruik en de effectiviteit van verzekeringen ten goede komen.
Gemiddelde score: 7,1
Als je alles online wilt en kunt regelen, is ABN AMRO-verzekeringen geen slechte keus. Veel filialen zijn gesloten en voor menselijk contact zul je naar de stad moeten. Premies zijn voor sommige verzekeringen concurrerend, voor andere niet.
H.J. Kooreman
| Gemiddelde score: 7,1
Er was in de achterliggende tijd weinig aanleiding voor een persoonlijk contact. In het algemeen is mijn indruk dat mijn belang correct wordt behandeld.
Gemiddelde score: 7,1
Over het algemeen handelt de ABN AMRO schadegevallen vlot en keurig af is mijn ervaring, dus ik ben overwegend positief over dit onderdeel van ABN AMRO-verzekeringen.
Gemiddelde score: 7,0
Ik denk dat ABN AMRO Verzekeringen een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. Wel opletten dat je niet teveel verzekert of dubbele verzekeringen hebt.
Gemiddelde score: 6,7
Wel tevreden, niet alles was duidelijk. Het is vervelend als je vaker belt steeds iemand anders aan de telefoon krijgt die zich weer moet verdiepen in jouw vraag of probleem.
S.Schaekens
| Gemiddelde score: 6,5
Ik heb enige tijd geleden diverse verzekeringen bij ABN AMRO beëindigd en bij een andere aanbieder ondergebracht.
Gemiddelde score: 6,5
Wij hebben gelukkig bijna nooit schade en toen we die wel hadden, was de verzekering goed genoeg voor ons.
R. Wijkamp
| Gemiddelde score: 6,5
Ik vond dat de medewerker op een kinderachtige manier mijn online klacht voorlas en toen zei: ja, maar dat wordt niet gedekt. Alsof ze het ter plekke voor het eerst zag. Ik ben verzekerd en heb nog nooit een schade gehad en het zal ongetwijfeld in... Lees verder » de polis gestaan hebben, maar ik denk dan bij mezelf: ABN AMRO is al niet de goedkoopste met verzekeringen en dan wordt dus ook nog veel uitgesloten van de dekking. Ik overweeg wel om al mijn verzekeringen over te gaan sluiten.
Gemiddelde score: 6,5
De verzekeringsproducten van ABN AMRO zijn goed omdat deze door Moneyview als zodanig zijn beoordeeld. Wel zou ik van een bank als ABN AMRO nog meer maatwerk voor bijvoorbeeld zzp'ers verwachten. Daarnaast vind ik de dekking en premie van de... Lees verder » inboedelverzekering voor minder vermogende huishoudens absurd hoog. Het contact met ABN AMRO over het afsluiten van de verzekering verloopt rommelig en oogt ouderwets: nadat je via de website een formulier hebt ingevuld, ontvang je de verdere correspondentie per post. Dat is toch niet meer van deze tijd?
Gemiddelde score: 6,1
Teveel negatieve berichten over banken nu en verleden zoals witwassen. Doet wat met je vertrouwen. Verder kreeg ik als volwassen man een plastic horloge uit een kauwgomballenautomaat (schandalig) als goedmakertje.
Gemiddelde score: 5,0
Lang verzekering gehad bij ABN AMRO. Vanaf september opgezegd. ABN AMRO in het algemeen klant- en gebruiksonvriendelijk.
Gemiddelde score: 4,8
Heb recent mijn inboedelverzekering opgezegd omdat een schadeclaim die ik had ingediend werd afgewezen. Deze claim zou door een aantal andere verzekeraars wel vergoed worden. Opzeggen bij ABN AMRO ging gemakkelijk.
L.Visser
| Gemiddelde score: 3,5
Heb destijds rechtstreeks bij ABN AMRO afgesloten en daarna nooit schade hoeven melden. Kreeg wel af en toe bericht dat een verzekering naar een andere maatschappij was overgebracht.
Gemiddelde score: 1,5
Ze zouden terugbellen, ze moeten nu nog terugbellen. Is al drie maanden geleden.
Gemiddelde score: 1,1
De regels zijn erg onduidelijk. Sturen een expert om schade op te nemen. Nemen advies niet over. Zijn klantonvriendelijk en totaal niet meedenkend.