De ANWB is sinds 1883 dé hulpverlener van Nederland op het gebied van mobiliteit en verkeer. De ANWB biedt een breed pakket aan producten en diensten aan, waaronder verzekeringen. ANWB verzekeren richt zich op de directe verkoop van schadeverzekeringen. De website is voor ANWB verzekeren het belangrijkste verkoopkanaal. Via dit directe kanaal wordt het merendeel van de leden bediend. Het bedrijf investeert dan ook doorlopend in het verbeteren van haar directe dienstverlening.

https://www.anwb.nl/verzekeren
2019
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
7,6 Gemiddeld rapportcijfer
7,6 Algemene tevredenheid
7,6 Klantgerichtheid
7,7 Deskundigheid
7,6 Duidelijkheid
7,5 Vertrouwen
7,8 Contact met verzekeraar
Hoog-Laag
  • Hoog-Laag
  • Laag-Hoog

Klantreacties

A.M. de Visser
| Gemiddelde score: 10
Ik heb weinig info kunnen geven, omdat de vraagstelling over schadeverzekering gaat. Mijn ervaring betreft reis- en annuleringsverzekering.
Gemiddelde score: 10
De ANWB is deskundig en snel met afhandelen.
C.H.A. Pierik
| Gemiddelde score: 10
De laatste paar jaar heb ik geen problemen en/of contacten gehad en daarvoor slechts alleen als het echt noodzakelijk was en altijd snel en correct en snel geholpen.
Familie Dolstra
| Gemiddelde score: 9,7
Wij zijn zeer tevreden over de ANWB. We hebben (helaas) al een paar keer gebruik moeten maken van onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering, maar we werden iedere keer erg goed geholpen. Ook bij het oversluiten van de verzekering in verband... Lees verder » met de omzetting naar werelddekking en het uitbreiden van de polis zijn wij goed geïnformeerd en is alles naar volle tevredenheid geregeld.
l.punt
| Gemiddelde score: 9,7
Steeds correct behandeld, alle medewerking.
Gemiddelde score: 9,7
ANWB Verzekeren is heel transparant. Op hun site is alles ook uitgebreid te lezen. Wanneer je een medewerker spreekt, zijn ze heel vriendelijk, behulpzaam en coulant. Al jaren verzekerd bij de ANWB en tevreden.
Gemiddelde score: 9,3
Telefonisch contact gehad met een vraag over mijn autoverzekering. Zeer duidelijk en snel antwoord. Meedenkend en zeer klantgericht.
G. Molenaar
| Gemiddelde score: 9,2
Duidelijke schriftelijke communicatie en goed telefonisch contact mogelijk.
E. vd Westelaken
| Gemiddelde score: 9,0
De fietsverzekering is via de fietsenzaak afgesloten. Zelf geen contact gehad met de verzekering. Gelukkig ook geen schades hoeven te melden of op een andere manier beroep gedaan op de verzekering. Daarom weet ik niet hoe ze werken.
Gemiddelde score: 8,9
De hulp die ik vraag, wordt direct en begrijpelijk voor mij afgehandeld. Als ik vragen heb, ze staan altijd voor mij klaar.
Meer lezen »
Ruud
| Gemiddelde score: 8,9
Heldere informatie online, ruime dekking en de prijs/kwaliteit is goed. Makkelijk af te sluiten.
R. Sitton
| Gemiddelde score: 8,9
Na oversluiten via de website werd telefonisch contact opgenomen met mij en werden enige onduidelijkheden weggewerkt. Uiteindelijk kwam er voor mij een betere, maar tevens goedkopere verzekering tot stand. Enige punt van kritiek is dat bij regelen... Lees verder » per internet niet duidelijk is hoe een bij de ANWB lopende verzekering wordt omgezet naar een andere auto. Het opzeggen van de "oude" verzekering mist de mogelijkheid om een datum van beëindiging aan te geven, zodat risico op onverzekerd rijden ontstaat. Dit werd later telefonisch rechtgezet.
S. van Loenhout
| Gemiddelde score: 8,9
Spreekt duidelijke taal.
Gemiddelde score: 8,9
Betrouwbaar, eenvoudig, duidelijk, vlot afgehandeld, na contact altijd mail met alle informatie op een rij.
Gemiddelde score: 8,8
ANWB-verzekeringen. Goed verzekerd tegen een heel goede prijs. Zonder poespas.
P.Nijman
| Gemiddelde score: 8,7
We hebben helaas onze ANWB-verzekeringen al een paar keer nodig gehad tijdens onze reizen en keer op keer bewijst ANWB een kundige, behulpzame en effectieve verzekeraar te zijn. Daarbovenop hebben de medewerkers ook nog eens echt hart voor hun klanten.
Gemiddelde score: 8,6
Verzekering is makkelijk af te sluiten. Voorwaarden zijn helder. Bij vragen is de klantenservice goed bereikbaar. De medewerkers zijn geduldig, behulpzaam en weten waar ze het over hebben.
Gemiddelde score: 8,5
Er was enige correspondentie nodig om mijn vragen goed beantwoord te krijgen. De premie betreffende de poliswijziging vond ik veel te hoog, maar ik had weinig keus.
R.Blom
| Gemiddelde score: 8,4
De ANWB is een klantvriendelijk bedrijf, schades worden snel en adequaat afgewikkeld. De software om een verzekering af te sluiten, kan enige aandacht gebruiken. Probeer de software eerst uit op een klant, vraag aan je oma om een verzekering af te... Lees verder » sluiten, kan je lachen. Er is nog een wereld te winnen.
Chrissy
| Gemiddelde score: 8,2
Ik heb alleen ervaring met een telefonisch contact voor het wijzigen van een verzekering. Dat ging helemaal prima. Ik weet niet hoe een eventuele schade afgehandeld zou worden.
Gemiddelde score: 8,2
Verzekeringen bij de ANWB zijn makkelijk afsluiten en hebben een goede dekking direct en direct afsluitbaar op de website.
E.J. Oosterbroek
| Gemiddelde score: 8,2
In juni 2019 een autoverzekering afgesloten en heb tot heden geen gebruik gemaakt voor het melden van een schade of anderszins.
R. Bruins
| Gemiddelde score: 8,1
Ik heb geen schade gehad, dus ook geen op -of aanmerkingen.
G.'tjong
| Gemiddelde score: 8,1
ANWB is duidelijk en goed te begrijpen.
H. Reijs
| Gemiddelde score: 8,1
Makkelijk, voor zover ik daarmee ervaring heb, snel en volledig voor wat betreft uitkering.
Gemiddelde score: 8,1
Duidelijke polisvoorwaarden, klantvriendelijke service en een goede prijs-kwaliteitverhouding.
N de vries
| Gemiddelde score: 8,0
Duidelijke heldere website, alleen de inlog zou de verzekeringen van alle personen op één adres moeten tonen, niet voor iedere persoon apart inloggen.
Th. Lammes
| Gemiddelde score: 8,0
Bij het wijzigen van werelddekking in Europadekking van de reis- en annuleringsverzekering werd niet gesproken over de ingangsdatum. Idem bij de aanvraag van een vervangendvervoer-/verblijfverzekering. Beide zaken werden in één gesprek geregeld.... Lees verder » Bij ontvangst van de papieren constateerde ik dat de vervoer-/verblijfverzekering zou ingaan op de eerst komende vervaldag van mijn verzekeringen bij de ANWB. Mijn bedoeling was dat dit onmiddellijk zou gebeuren. Het hele onderwerp was echter tijdens het gesprek niet aan de orde gekomen. Hierop volgde een uiterst prettig telefonisch contact met een ANWB-medewerkster. Excuses van haar kant et cetera en het werd onmiddellijk gecorrigeerd. Uit coulance werden een aantal poliskosten aan mij kwijtgescholden. Proficiat ANWB, het was een warm bad!
V. Barth
| Gemiddelde score: 8,0
ANWB Verzekeren is goed bereikbaar, handelt vragen snel, efficiënt en duidelijk af.
Gemiddelde score: 8,0
Altijd goed geholpen, inclusief digitale hulpmiddelen.
C.Cnossen
| Gemiddelde score: 8,0
Wij hebben schade gehad op de terugreis van onze vakantie (in Duitsland en ook nog met carnaval). Na contact met de servicedesk is alles voor ons geregeld, ook al was dat wel even wat uitzoekwerk voor de medewerkers. Vanwege carnaval en het sluiten... Lees verder » van alles daarom om 13.00 uur was er wel wat druk, maar dat was geen enkel probleem. We zijn steeds netjes te woord gestaan en er was snel contact met één vaste persoon. Ook de afhandeling achteraf was prima, en zonder teveel formulieren en onzin. Super tevreden dus, al hadden we liever geen schade gehad.
Gemiddelde score: 7,9
Prijstechnisch springen ze er goed uit. Combinatie Visa/tankkorting aantrekkelijk.
Marieke
| Gemiddelde score: 7,9
Als je het juiste nummer hebt van verzekeren dan is het een goed bedrijf! Keren snel uit, bieden goede voorwaarden en vergoedingen.
Gemiddelde score: 7,9
Als ik op reis ben of in de auto zit, is het een gerust idee dat ik goed verzekerd ben.
Gemiddelde score: 7,8
Ik heb een fietsverzekering afgesloten maar (nog) geen gebruik van hoeven maken.
Gemiddelde score: 7,8
ANWB is een wederverkoper, vroeger al eens motor daar verzekerd. Toen ik een zwaardere motor kocht, kon ik hem niet verzekeren in verband met te weinig schadevrije jaren. Nu weer terug omdat ik bij KNMV zat en die opeens een alarm op mijn motor vereist en ANWB nu niet.
J.v.S
| Gemiddelde score: 7,7
Duidelijk de gegevens opgenomen. Mijn belangen behartigd. Schadebedrag direct overgemaakt minus mijn eigen risico, zodat ik snel verder kon.
PW de Vries
| Gemiddelde score: 7,7
De ANWB komt over als een 'praktische' verzekeraar.
Gemiddelde score: 7,7
Prima verzekering. Bij schade waren wij snel geholpen.
Gemiddelde score: 7,7
Duidelijke toelichting, prijs.
Gemiddelde score: 7,6
Ik ben tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding van mijn inboedel- en autoverzekering. Tevens over de bereikbaarheid en professionaliteit van de personen aan de telefoon.
Gemiddelde score: 7,5
Deze verzekering (boot) was duidelijk. Tevens hadden we een scooterverzekering waarbij een gratis pechhulp zat. Dit stukje informatie is lastig terug te vinden als je de verzekering wilt opzeggen of veranderen. Over de pechhulp kun je nergens meer... Lees verder » iets van terug vinden op de website bijvoorbeeld.
Gemiddelde score: 7,5
Ik ben goed geholpen. Werd altijd met veel geduld geholpen. Het is ook fijn dat je bij de winkel je vragen via een telefoon daar kan vragen als het nodig is.
Gemiddelde score: 7,4
Ik heb nooit geen ellende gehad met ANWB, dus prima verzekering. En toen ik pech had, waren ze er voor mij. Hielden me netjes op de hoogte hoelang het nog duurde.
Gemiddelde score: 7,4
Bij verzekeraars probeer ik altijd een afgewogen keuze te maken. De goedkoopste verzekering hoeft niet de beste verzekering te zijn. Andersom is de duurste verzekering ook niet de beste. Specifiek kijken naar de dekking die je wenst, is belangrijk.... Lees verder » Het is nog altijd lastig om de dekking van meerdere verzekeraars te vergelijken. Daarnaast kun je een verzekering pas goed beoordelen als je er ook daadwerkelijk gebruik van hebt gemaakt. Dat is voor ons wat betreft ANWB Verzekeren niet het geval, gelukkig.
Gemiddelde score: 7,4
ANWB is een sympathieke partner in hun communicatie van de producten. Ze zijn duidelijk, goed bereikbaar.
E.H. van der Schinkel
| Gemiddelde score: 7,3
Bij de ANWB kies je voor een basisreisverzekering die bij je past. Daar kun je dan als het zo uitkomt voor weinig geld een aanvulling op doen. Bijvoorbeeld voor een week wintersport.
Gemiddelde score: 7,3
Ik heb een doorlopende reisverzekering. Ik heb er nog nooit aanspraak op hoeven maken. Vandaar dat ik niet op alle vragen een cijfer heb gegeven.
r.van.breukelen
| Gemiddelde score: 7,1
Redelijk tevreden over de wijze waarop mijn overstap is geregeld. De enige verrassing was dat ik drie polissen kreeg in plaats van een verzamelpolis. Dit leidde voor mij tot drie keer poliskosten.
Gemiddelde score: 7,0
Ik ben goed geholpen en de digitale brieven zijn duidelijk.
Gemiddelde score: 7,0
Betreffende de veiligrijdenverzekering lijkt het halen van de maximale score onmogelijk. Het is ondoorzichtig waarop de beoordelingen berusten. In principe vind ik het belonen van veilig gedrag een goede zaak.
Gemiddelde score: 7,0
ANWB is transparanter dan andere verzekeraars, is mijn ervaring.
Gemiddelde score: 6,9
Geen klachten, maar heb ook nog geen schade gehad.
Gemiddelde score: 6,7
Alleen online (annulerings) verzekering afgesloten, dus nog geen ervaring met schadeafhandeling door ANWB.
Gemiddelde score: 6,5
Veel kleine lettertjes waarin dingen uitgesloten blijken te zijn. Klantenservicemedewerker verstrekte foutieve informatie over dekking. Toen er schade was, bleek deze niet onder de dekking te vallen terwijl dat wel vooraf telefonisch was toegelicht.
Gemiddelde score: 6,4
Ik heb drie verzekeringen bij de ANWB te weten een boot- en autoverzekering en Wegenwacht. Met de autoverzekering (ANWB veilig rijden) heb ik het idee dat er nattevingerwerk in het spel is en dat geeft mij weinig vertrouwen in het systeem. De... Lees verder » dames/heren aan de telefoon zijn doorgaans erg vriendelijk. Hoewel ik wel eens te horen kreeg op mijn vraag waarom ik een Fiat 500 mee zou krijgen terwijl ik pech had met mijn BMW X3, dat maken wij wel uit. Dat had ook anders gekund. Verder hoop ik met de andere verzekeringen geen contact te hoeven hebben.
C.D. van den Ouden
| Gemiddelde score: 6,3
Verzekeraars gaat het voor de wind, en dat moet gaan ten koste van de klanten. Derhalve heb ik niet veel vertrouwen in verzekeraars.
Gemiddelde score: 5,4
Schades worden goed opgepakt. Echt weten waar ik tijdens het verwerken aan toe ben, weet ik niet. Bij de upgrade van een verzekering, als trouwe klant, werd mij geen korting gegund terwijl nieuwe klanten er mee werden gelokt voor dezelfde... Lees verder » verzekering. Dit doet mij overwegen elders te gaan verzekeren.