Wij geloven dat iedereen in Nederland toegang moet hebben tot het recht. En niet alleen bullebakken die denken dat ze meer recht hebben dan een ander, en dat proberen af te dwingen met een grote mond, met geld, met advocaten. Wij geloven niet in het recht van de sterkste, maar in gelijke rechten voor iedereen.

Daarom staan onze juristen elke dag weer klaar voor onze klanten (bedrijven en particulieren) om hun juridische problemen op te lossen. Meer dan 70.000 keer per jaar. En dat we dat dat goed doen, blijkt wel uit de gemiddelde klantwaardering van 8,2 die klanten ons geven nadat we een zaak voor ze hebben behandeld.

Benieuwd naar wat klanten nog meer over ons zeggen? Kijk dan op onze ‘pagina met klantervaringen’.

Wilt u ook dat wij voor uw rechten op komen? Vraag dan om een rechtsbijstandverzekering van ARAG bij uw verzekeringsadviseur.

https://www.arag.nl
2018
  • 2018
  • 2017
  • 2016
7,5 Gemiddeld rapportcijfer
7,4 Algemene tevredenheid
7,7 Klantgerichtheid
7,6 Deskundigheid
7,6 Duidelijkheid
7,3 Vertrouwen
8,0 Contact met verzekeraar
Hoog-Laag
  • Hoog-Laag
  • Laag-Hoog

Klantreacties

R.Tetro
| Gemiddelde score: 10
Verschillende keren gebruikgemaakt van onze rechtsbijstand bij de ARAG. Alle keren zeer goed geholpen en de medewerker had kennis van zaken. Alles ging in goed overleg en werd duidelijk uitgelegd, ze deden niets uit zichzelf. Medewerker was zeer... Lees verder » oprecht en meelevend en had ook altijd een luisterend oor. De medewerker heeft ook alles uit de kast kunnen halen, maar altijd eerst in overleg met ons. ARAG is ook goed bereikbaar en mocht je contactpersoon niet aanwezig zijn, werd er altijd een terugbelverzoek achtergelaten. Wij bevelen de ARAG zeer aan bij familie en vrienden, inmiddels is daar ook gebruik van gemaakt. Kortom, de ARAG krijgt van ons een dikke 10.
Peter.L
| Gemiddelde score: 10
ARAG maakt waar wat ze beloven.
P.Mosch
| Gemiddelde score: 10
Zeer deskundig, duidelijke uitleg hoe ze gaan behandelen, snel concreet dus perfecte maatschappij!
F. Kistermann
| Gemiddelde score: 10
Ik ben zeer tevreden over de service van ARAG. Ze hebben me inmiddels al twee keer meer dan voortreffelijk kunnen helpen.
Gemiddelde score: 10
Wij hebben schade gehad met onze auto en zijn door ARAG van a tot z fantastisch geholpen en volledig op de hoogte gehouden over de voortgang van het proces.
Gemiddelde score: 10
Worden altijd goed geïnformeerd door adviseur.
Gabriela
| Gemiddelde score: 10
ARAG handelt deskundig en professioneel mijn vragen af en denkt constructief voor mij en met mij. Contact is aangenaam, correct en volgens de afspraak. Top bedrijf!
G. van Wegberg
| Gemiddelde score: 10
Ik heb er alleen maar positieve ervaringen mee gehad. Ze stonden altijd voor mij klaar en ik hoefde maar te bellen of mailen en de problemen werden gelijk opgelost. Lof, lof en nog eens lof.
Mevr.C.M.Joosen
| Gemiddelde score: 9,9
De ARAG-medewerkers hebben alles gedaan om mij van dienst te zijn. Ik ben dus zeer tevreden over ARAG. Ze hielden me heel goed op de hoogte van het proces.
Gemiddelde score: 9,9
Ik ben zeer tevreden, luisterend oor, meedenkend, behulpzaam in de ruimste zin des woords.
Meer lezen »
Gemiddelde score: 9,8
Mijn adviseur is snel met antwoorden en geeft een duidelijke uitleg.
E.A.E. Borkens
| Gemiddelde score: 9,7
Nadat mijn tussenpersoon de naar mijn idee te verhalen schade bij u heeft aangemeld, ben ik middels e-mails keurig op de hoogte gehouden van wat u aan de zaak heeft gedaan. In verband met de vakantie van de medewerker is het even stil gebleven.
Gemiddelde score: 9,6
Onze zoon had met zijn WA verzekerde scooter een ongeluk waarbij hij niet schuldig was. Wij zijn bij ARAG verzekerd en onze tussenpersoon heeft het verhaal op de tegenpartij goed afgehandeld.
Kloppers
| Gemiddelde score: 9,6
ARAG is helder in zijn communicatie. Zowel naar de klant als naar de wederpartij. ARAG gaat langer door dan wat ik van andere mensen hoor die verzekerd zijn bij een andere verzekeraar. Het zijn wel bekende verzekeraars.
C. Harks
| Gemiddelde score: 9,6
Gemakkelijk te bereiken, snel antwoord schriftelijk of mondeling. De zaak goed uitvragen, deskundige hulp en correcte benadering en succesvol resultaat.
Gemiddelde score: 9,6
Ik heb in de afgelopen vijftien jaar drie keer tot volle tevredenheid gebruikgemaakt van de rechtsbijstand van ARAG.
Frans
| Gemiddelde score: 9,4
In een meningsverschil betreffende een kostenpost heb ik om rechtsbijstand gevraagd bij ARAG. De adviezen en bijstand die ik daarbij heb gekregen, waren geweldig!
Gemiddelde score: 9,4
Ben tevreden over de gang van zaken en heb nooit klachten.
J. Leijten
| Gemiddelde score: 9,4
Twintig jaar geleden was ik gewikkeld in een juridisch en administratief zeer ingewikkeld proces, tenminste voor mij. Ik heb toen ARAG gevraagd mij bij het nemen van beslissingen te willen helpen. Toen is er een vat van deskundigheid (extern) voor... Lees verder » mij opengetrokken, waardoor ik geheel kosteloos van de best mogelijke hulp ben voorzien. Ik verwacht nu nooit meer in dit soort situaties te zullen komen, maar omdat ik toen zo perfect ben geholpen, wil ik nu mijn contract bij ARAG niet meer opzeggen. Ik blijf klant! Trouwe klant.
J. Driessen
| Gemiddelde score: 9,3
In verband met een bedrijfsongeval moesten wij een beroep doen op ARAG. Ze hebben vanaf het begin steeds direct geantwoord, kwamen een paar keer bij ons thuis en hebben ons steeds op de hoogte gehouden van het verloop van de schadeafhandeling. Het... Lees verder » loopt nog steeds, maar we hebben er het volste vertrouwen in dat het goed afgehandeld wordt door ARAG.
N van Borkulo
| Gemiddelde score: 9,2
Heel duidelijk en begrijpelijk, ik werd goed op de hoogte gehouden over de zaak.
I. Schattevoet
| Gemiddelde score: 9,1
Je wordt van het begin tot het eind door dezelfde medewerker geholpen. Hierdoor hoef je niet telkens hetzelfde verhaal te vertellen. Zij interesseerde zich daadwerkelijk in hoe ik me voelde en hielp me door de hele papiermassa heen. Een lichtpuntje in een donkere periode.
J.a.Hanswijk
| Gemiddelde score: 9,0
Ik heb nog geen gebruik gemaakt van de verzekering, dus kan veel vragen niet beoordelen.
p.groot
| Gemiddelde score: 9,0
Ik heb de verzekering nog nooit nodig gehad.
H. van Andel
| Gemiddelde score: 9,0
Wij hebben maar eenmaal een zaak gehad, waar wij zeer tevreden over zijn. Goede begeleiding, snelle antwoorden en vlotte afwerking.
N. Reintjens
| Gemiddelde score: 8,9
Nog nooit een schade te hoeven melden, polisvoorwaarden zien er goed uit. Verzekeringsadviseur heeft ARAG met klem aanbevolen.
Gemiddelde score: 8,9
Goed en ter zake kundig advies, duidelijk. Correcte opvolging van gemaakte afspraken met uiteindelijk de door mij gewenste oplossing (het betrof een geschil met een leverancier).
Posthuma Koeriers VOF
| Gemiddelde score: 8,8
Ik heb over het algemeen weinig vertrouwen in verzekeringen. Ik ben wel verzekerd, maar dat is meer omdat het moet dan dat ik ze nodig heb. Onze assurantieadviseur bekijkt een aantal keren per jaar of onze verzekeringen nog steeds voldoen en of ze goedkoper kunnen.
J.G.J.M. Holtmann
| Gemiddelde score: 8,7
Heb bij ARAG een rechtsbijstandverzekering. Verzekering is afgesloten via de politiebond ACP, waardoor een grote korting. Ben tevreden over deze verzekering ondanks dat ik ze in de loop van jaren pas één keer nodig heb gehad. Dat was over een... Lees verder » erfafscheidingsgeschil waarbij ik goed juridisch advies heb gekregen, waardoor het geschil is opgelost. Ben zeer tevreden.
M. de Waal
| Gemiddelde score: 8,7
Vriendelijke medewerkers die graag helpen en meedenken.
Hans v. Lochem
| Gemiddelde score: 8,6
Toen we ARAG nodig hadden door een ongeval zijn we uitstekend bijgestaan en heeft ARAG ons enorm geholpen, wat we zelf zonder een deskundige niet voor elkaar gekregen zouden hebben!
Gemiddelde score: 8,6
ARAG is oké.
Gemiddelde score: 8,5
Heel goed geholpen door de jurist. Enige minpunt was soms lang wachten op updates en volgende stappen. Anders was het een 10 geworden.
J.T. te M.
| Gemiddelde score: 8,4
Reeds vele jaren klant van ARAG, die keren dat ik hun bijstand nodig had (twee keer hulp tijdens ontslagprocedures en één keer in een erfenisprobleem) keurig, zakelijk en succesvol bijgestaan door specialisten van ARAG. Goede en duidelijke... Lees verder » communicatie, begrip, efficiënte en snelle reacties.
Gemiddelde score: 8,4
ARAG heeft uitstekende juristen in dienst en kennis van zaken. Is wellicht niet de goedkoopste verzekering, maar je krijgt waar voor je geld.
E.ter Laak
| Gemiddelde score: 8,3
ARAG biedt gunstige voorwaarden en dekkingsmogelijkheden tegen een goede prijs. Daarnaast is het redelijk gemakkelijk een verzekering af te sluiten.
Gemiddelde score: 8,2
Prima verzekeraar die deskundig en behulpzaam is als je hen nodig hebt.
D. Slegers
| Gemiddelde score: 8,2
Al met al heb ik het idee dat er goed wordt gewerkt bij ARAG. Ik heb de afgelopen jaren tweemaal contact met ze gehad en beide keren werd ik netjes en duidelijk te woord gestaan. Ook werd er zonder probleem de situatie opgelost.
Gemiddelde score: 8,1
Een keer een schadegeval door derde aan mijn auto gehad. Was snel en vakkundig afgewerkt.
G. de Jong
| Gemiddelde score: 8,1
Tevreden over de gehele procedure.
Annie
| Gemiddelde score: 8,1
Nooit een schade gehad.
Gemiddelde score: 8,1
ARAG is een professionele organisatie die mijn belangen serieus heeft behartigd. Ik kon volledig vertrouwen op de juristen van ARAG. Het resultaat was boven mijn verwachting.
Gemiddelde score: 8,0
Mijn persoonlijke ervaring met de ARAG stamt van jaren terug. Maar heb nog steeds een heel positief gevoel over de afloop van de zaak destijds.
M.Postma
| Gemiddelde score: 8,0
Ik ben al enige jaren verzekerd bij ARAG via de ACP, doch ik heb nooit gebruik van de verzekering genaakt.
M.J. van Stokkum
| Gemiddelde score: 8,0
We hebben contact gehad met ARAG en voor het eerst. Het proces loopt en is in het begin, dus kan ik nog niets zeggen over hoe en wat ten aanzien van de ARAG in dezen.
M. Linders
| Gemiddelde score: 8,0
Ik heb ARAG Rechtsbijstand nog nooit nodig gehad.
A. Hermans-Huys
| Gemiddelde score: 8,0
Duidelijk, afspraken nakomen, vriendelijk en geduldig, ter zake kundig.
j schmitz
| Gemiddelde score: 8,0
Ik kan nog geen eindoordeel geven omdat ARAG al twee jaar probeert om een verzekeringsverschil voor mij op te lossen en er nog altijd geen uitslag is.
Gemiddelde score: 8,0
Ik ben zeer tevreden over ARAG, ze hebben deskundig personeel die je helpen waar nodig. Ze luisteren en leggen dingen goed uit zodat je het begrijpt.
W. Kruyt
| Gemiddelde score: 7,9
Goed advies.
Gemiddelde score: 7,9
Goede verzekeraar, snel en deskundige advies. Snelle hulp bij schade en schadeafhandeling.
miranda zwolle
| Gemiddelde score: 7,9
ARAG Rechtsbijstand helpt mij goed bij mijn conflict omtrent mijn zaak.
Gemiddelde score: 7,9
Zeer tevreden over hoe mijn klacht behandeld geworden is. Uitleg was helder en transparant en de termijn om het op te lossen, is nagekomen.
Gemiddelde score: 7,9
Ik word keurig te woord gestaan altijd en prima geholpen.
Gemiddelde score: 7,8
De tussenpersoon stuurt jaarlijks de rekening van mijn rechtsbijstandverzekering. Wijzigingen en aanvullingen worden in een begeleidend schrijven gemeld. Tot op heden geen aanspraak gemaakt op mijn verzekering.
Gemiddelde score: 7,8
Wij hebben alleen maar goede ervaringen met de ARAG, zowel privé als zakelijk. Snel, duidelijk en efficiënt.
Gemiddelde score: 7,7
ARAG is betrouwbaar. Ik vind de verzekering duur.
M. van Baarsel
| Gemiddelde score: 7,7
ARAG denkt met je mee, ook voor zaken waarvoor de dekking niet geldt. Zij kunnen dan adviseren wat nodig is.
J.Verlegh
| Gemiddelde score: 7,6
Mijn verzekeringsagent is IAK voor alles en tot volle tevredenheid.
w. den Hartog
| Gemiddelde score: 7,6
Ben gewoon tevreden zoals een en ander tot nu toe verloopt.
Gemiddelde score: 7,6
We hebben zelf veel te veel achter de melding aan moeten zitten. Volgens mij is dat juist de taak van de verzekeringsmaatschappij.
Gemiddelde score: 7,5
Ik ontvang nota's en ik betaal de premie. Verder heb ik geen contact.
m j a Peters
| Gemiddelde score: 7,4
Heb ze het afgelopen jaar niet nodig gehad, maar wie weet in de toekomst.
Ben Zanden
| Gemiddelde score: 7,4
Wij hebben in het verleden zeer goed met ARAG kunnen procederen!
Gemiddelde score: 7,4
Het is gewoon een goede verzekering.
Gemiddelde score: 7,3
Ik ben ontzettend goed geholpen tijdens een arbeidsconflict.
Gemiddelde score: 7,3
Ze zijn er als je ze nodig hebt. Gelukkig heb ik ze niet vaak nodig (maar ik betaal helaas wel trouw mijn premie).
Gemiddelde score: 7,2
In het verleden heb ik van de rechtsbijstandverzekering gebruikgemaakt. Ik werd toen goed geholpen.
Gemiddelde score: 7,1
Zeer persoonlijk, duidelijke uitleg en afhandeling van mijn vraag, eis, et cetera.
Gemiddelde score: 7,1
In mijn geval gaf hun advies mij een goed gevoel, er werd naar mij geluisterd en het advies heb ik uitgevoerd met als gevolg dat het is opgelost. Ze kon me alleen adviseren, want mijn vraag was niet opgenomen in mijn polis. Ze had ook niks hoeven... Lees verder » doen, maar heeft me als juriste het juiste advies gegeven. En het is opgelost!
A.M Weitjes
| Gemiddelde score: 7,0
Ik heb eenmaal gebruik gemaakt van de diensten van ARAG en toen ben ik goed geholpen.
Gemiddelde score: 7,0
Via CNV Connectief ben ik verzekerd bij ARAG, maar heb er verder geen ervaringen mee.
Gemiddelde score: 7,0
Ik heb ze gelukkig niet vaak nodig, maar mijn ervaring is dat ik snel en goed geholpen ben.
Gemiddelde score: 7,0
We worden vriendelijk te woord gestaan en ze hebben kennis van zaken.
Gemiddelde score: 6,9
Niet genoeg kennis en slordig in de afhandeling (fouten gemaakt).
Gemiddelde score: 6,9
Niet van toepassing.
J.Janssen
| Gemiddelde score: 6,8
Ik ga ervan uit dat als ik ze nodig heb, wat nog niet gebeurd is, dat ze er ook voor mij zijn. Daarom heb ik er vertrouwen in.
A spijker
| Gemiddelde score: 6,8
Op de site niet volledig helder wat wel en niet verzekerd wordt. Bij schademelding deskundige vriendelijke medewerkers die het duidelijk uitleggen.
Gemiddelde score: 6,7
Sinds begin dit jaar lid na een overstap. Overstap helaas niet helemaal goed verlopen en onduidelijk gecommuniceerd. Recent contact over schade nog niet beantwoord.
L. Gelderblom
| Gemiddelde score: 6,5
Rechtsbijstand zit in lidmaatschap vakbond CNV. Recentelijk geen contact gehad, maar in een langer verleden wel. Niet helemaal tevreden. Ik merk teveel afweging van kosten ten opzichte van mijn probleem.
Gemiddelde score: 6,4
ARAG Rechtsbijstand heb ik tot op heden nog maar weinig nodig gehad. Maar had ik een vraag hierover in verband met schade dan werd die altijd snel en goed beantwoord door mijn adviseur. Ik heb dan ook nog nooit problemen gehad met deze verzekering!
Flipje
| Gemiddelde score: 6,3
Ik heb gelukkig nog geen gebruik hoeven maken van mijn rechtsbijstandverzekering, dus kan ik niet alle vragen beantwoorden.
Pater
| Gemiddelde score: 5,5
Geen bezwaren, was tevreden.
Gemiddelde score: 5,4
Door een arbeidsconflict in contact gekomen met ARAG. Ik vind dat ze zich veel te terughoudend opstellen en niet de aanval durven te openen op het moment dat ik daarom vraag. Is eerder een vorm van sussen en bemiddelen dan daadwerkelijk over willen gaan tot procederen.
K. Schade
| Gemiddelde score: 4,9
Ik ben nooit op de hoogte gesteld dat de verzekering niet van toepassing is voor schade aan een project in het buitenland.
A de Pater
| Gemiddelde score: 4,3
ARAG vergoedt niets na elf jaar verzekerd te zijn. Wij hebben burenoverlast. Omdat wij er al langer naast woonden, werd er niets vergoed. De ARAG-jurist heeft wel brieven geschreven naar de buren, kosten ongeveer 4000 euro maar niet veel opgelost.
Gemiddelde score: 2,9
Op zich vriendelijke en redelijk kundige mensen gesproken, echter is de maatschappij als alle anderen. Polissen innen en melden dat mijn zaak net niet onder de polis valt, weggegooid geld. Van die jaren polis betalen, hadden we een prima advocaat... Lees verder » kunnen betalen die dan wél voor ons (onze belangen) opkomt.
Gemiddelde score: 2,6
De ARAG-adviseurs laten je alles zelf uitzoeken, ook als je er zichtbaar niet toe in staat bent, en verwachten dat je alles snel in voor hen hapklare brokken aanlevert. Gelukkig heb ik inmiddels ervaren dat dat elders veel klantvriendelijke kan.
Gemiddelde score: 2,5
Ze hebben hun geld al binnen, dus lopen niet zo hard bij een schade. Medewerkers zijn net afgestudeerde juristen en doen zo veel mogelijk om je af te schepen.