De Vereende heeft als missie oplossingen te bieden voor maatschappelijke issues in de verzekeringsbranche. Dus wanneer de markt geen oplossing biedt, onderzoekt de Vereende of zij een oplossing kan bieden. Zo beheren wij pools om schades uit te keren wanneer er bijvoorbeeld een atoomramp of terroristische aanslag plaats vindt. Namens het Waarborgfonds keren we schade uit wanneer iemand aangereden wordt door een onbekend of onverzekerd motorvoertuig. Mensen en bedrijven die nergens een schadeverzekering kunnen afsluiten, vanwege het verleden van de verzekeringnemer of vanwege het te verzekeren object, kunnen dit meestal wel bij de Vereende. Daarnaast doen we nog veel meer. Kijk op vereende.nl voor meer informatie.

https://vereende.nl/
2019
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
6,3 Gemiddeld rapportcijfer
5,5 Algemene tevredenheid
6,8 Klantgerichtheid
6,8 Deskundigheid
6,7 Duidelijkheid
5,7 Vertrouwen
Contact met verzekeraar
Dit cijfer ontbreekt omdat in het panel het aantal klanten dat recentelijk contact heeft gehad met de verzekeraar te laag is
Hoog-Laag
  • Hoog-Laag
  • Laag-Hoog

Klantreacties

E. Meijroos
| Gemiddelde score: 8,4
De WA-verzekeringspremie voor de Canta was ooit via Unigarant een bescheiden 59 euro per jaar. Tegenwoordig kan ik als valide Canta-gebruiker alleen nog terecht bij De Vereende voor 45,44 euro per maand. Een kostenstijging van 824% omdat schadevrije... Lees verder » jaren niet meetellen en er blijkbaar erg veel brokkenpiloten in dergelijke voertuigen rijden.
d meeuwsen
| Gemiddelde score: 8,3
Ik wil gaan kijken dat ik goedkoper verzekerd kan zijn.
Gemiddelde score: 8,1
Ik ben zeer tevreden over mijn contractpersoon. Hij geeft mijn duidelijkheid over mijn verzekering.
Gemiddelde score: 8,0
Ik ben bij de Vereende terechtgekomen omdat ex-gedetineerden nergens anders worden geaccepteerd. Ik heb (nog) geen beroep gedaan op mijn verzekeringen bij de Vereende en kan dus geen oordeel geven over hun dienstverlening.
A Woud
| Gemiddelde score: 7,9
Mijn afgesloten verzekering loopt nog te kort om een goed oordeel te kunnen geven.
Gemiddelde score: 7,9
De verzekering was snel geregeld.
Gemiddelde score: 7,6
Ik had vragen over mijn premie, daarbij bleek dat de schadevrije jaren niet meegenomen waren. Dit is snel hersteld.
S. Al salman
| Gemiddelde score: 7,5
Er was een tijd dat geen enkele verzekeraar mij accepteerde vanwege een domme fout die ik in mijn leven heb gedaan, alleen de Vereende accepteerde me met de verzekeringen van mijn auto en huis. Sinds vijf jaar ben ik klant bij de Vereende. Ik heb... Lees verder » geen enkel probleem (alleen de hoge prijs van de verzekering). Ik moet dankbaar zijn.
Gemiddelde score: 7,0
Had eerst een andere verzekeringsnaam, nu dus De Vereende, maar ik betaal mijn premie en verder heb ik er geen gebruik van gemaakt, ze dus niet nodig gehad, gelukkig.
S. Antoons
| Gemiddelde score: 7,0
De maandelijkse premie is erg hoog! Als je kijkt naar mensen met betaalproblemen bij zorgverzekeraars, zij betalen zo'n 25% meer premie. Bij u is de premie gemiddeld zes keer zoveel als een reguliere schadeverzekering. Daarnaast zou er meer gedaan... Lees verder » moeten worden om de duur van verzekeren bij de Vereende zo kort mogelijk te houden. Tot slot zouden de uitsluitingsgronden voor reguliere verzekering duidelijker moeten zijn en uniform. Nu gaat iedere verzekeraar er anders mee om en wordt er wel heel veel persoonlijk gevoelige informatie opgevraagd, waarbij ik mijn bedenkingen heb aangezien u een commerciële partij bent.
Meer lezen »
LM Daniels
| Gemiddelde score: 6,9
Ik vind de Vereende goed in wat ze doen, alleen vind ik de verzekering erg duur.
Gemiddelde score: 6,9
Ik ben zo wel tevreden maar de kosten als je een strafblad hebt die zijn best wel hoog, omdat er niet gekeken wordt naar waarom je een strafblad hebt en wordt alles over één kam geschoren.
DJ Prins
| Gemiddelde score: 6,7
Duidelijke verzekeraar voor de specifieke doelgroep (nergens anders kunnen verzekeren). Wel een stuk duurder terwijl dit niet altijd relevant is. Je wordt als groep uitgesloten van een reguliere verzekering terwijl je feitelijk geen verhoogd risico vormt.
Gemiddelde score: 6,7
Ik ben blij dat ik verzekerd kon worden, maar het is echt veel te veel geld per maand. Mijn man had een conflict omtrent een schade en de verzekering stond op mijn naam, nu kan ik dus veel meer betalen door een ander. Ik begrijp best als er wat is... Lees verder » en je wordt de verzekering uit gegooid, dat je meer moet betalen (omdat je een risicogeval bent). Ik begrijp echter niet waarom zoveel meer, ik betaal nu meer dan 330 euro per maand. Dit is voor een normaal gezin niet te betalen. Gelukkig heb ik een goed inkomen, maar het is ronduit belachelijk. En daar mogen ze best wel wat aan veranderen. Ze zijn wel vriendelijk en staan je netjes te woord, alleen de kosten zijn niet normaal.
Gemiddelde score: 6,6
We zijn met ons bedrijf 15 jaar verzekerd geweest bij de De Vereende. Nooit een schade geclaimd. Onlangs werd ons medegedeeld dat de premie drastisch zou worden verlaagd. Dit hebben we ook bevestigd gekregen. Na een paar weken werd vermeld dat er... Lees verder » een fout was gemaakt. De premie werd per verzekerd object drie keer zo duur. Dit is voor ons de druppel die de emmer heeft laten overlopen. Er is door onze tussenpersoon nog een poging gedaan om een lagere premie te regelen. Ook is door hem de 15 schadevrije jaren aangehaald. De Vereende was niet voor rede vatbaar. Helaas hebben we om die reden het besluit moeten nemen om onze activiteiten bedrijfsmatig te beëindigen. De Vereende heeft een echte monopoliepositie! Helaas!
Gemiddelde score: 6,5
Ik betaal 75 euro per maand bij meer dan 18 jaar schadevrij.
Gemiddelde score: 6,1
Deze verzekering verzekert mensen die nergens anders terecht kunnen, bijvoorbeeld bij eerder inname rijbewijs. De premie is erg hoog, maar je kunt geen kant op. Verder geen klachten over deze maatschappij, alles wordt netjes geregeld.
G. Moonen
| Gemiddelde score: 6,0
Ik dacht dat ik na een jaar bij de Vereende weer over kon stappen naar een andere/normale autoverzekering. Niets is minder waar. Ik betaal me blauw aan deze verzekering. Per 01-10-2019 heb ik 0 schadevrije jaren, maar ben ik verplicht om bij de... Lees verder » Vereende te blijven. Ook vreemd dat er niet alleen naar schuldschade wordt gekeken, maar dat schade aan mijn auto veroorzaakt door derden ook 'meegenomen' wordt.
G. van Oosytru
| Gemiddelde score: 6,0
Ik voel me een crimineel omdat ik een verzekering bij de Vereende af moet sluiten. Ik heb altijd mijn rekeningen betaald, nooit schade gehad en door een vermelding van een andere verzekering kan ik nergens anders terecht dan bij de veel te dure... Lees verder » Vereende. Ze moeten anders gaan beoordelen en kijken wie echt veel geld kost, die meer laten betalen en mensen die door omstandigheden niet anders kunnen een goedkopere premie laten betalen. De Vereende maakt mensen financieel kapot.
m beulen
| Gemiddelde score: 6,0
Het is dat voor mij geen andere verzekering mogelijk is, dus ik heb geen andere keus.
Gemiddelde score: 5,8
De jaren die je verplicht bent om bij de Vereende verzekerd te zijn, zijn onduidelijk en wordt elke keer langer. Zowel bij de Vereende en adviseur. Eerder werd drie jaar genoemd, daarna vijf, vervolgens maar eens nagevraagd bij een andere... Lees verder » verzekering en daar wordt gezegd is altijd acht jaar geweest. Duidelijkheid vanaf het begin maakt het makkelijker voor iedereen.
Gemiddelde score: 5,7
Tevreden over verzekering, maar ik vind de prijs absurd hoog. Een heel oud voertuig in de verzekering voor mijn 17-jarige zoon en we betalen een buitensporig bedrag.
M. Reinders
| Gemiddelde score: 5,5
Veel te duur.
Gemiddelde score: 5,3
Ik krijg van de Vereende alleen bericht als er iets mis is. Ik heb laatst een mail gestuurd over een te late betaling van een premie. De maandelijkse automatische overschrijving was mislukt. Toen ik dat ontdekte, heb ik direct (binnen zes dagen)... Lees verder » alsnog betaald. Die betaling is door de Vereende per ongeluk geboekt op de volgende premiemaand, waardoor deze bleef openstaan. Hiervoor kreeg ik plotseling een boete en een brief dat mijn verzekering werd opgezegd als ik die boete niet betaalde. Ik heb de boete betaald en in een mail uitgelegd wat er volgens mij is gebeurd, nooit een reactie op ontvangen. Dit bedoel ik met: eenrichtingsverkeer. Als alles betaald is, is het goed en verder niks.
Johan bekenkamp
| Gemiddelde score: 5,2
Ik vind de verhoging van de verzekering met ruim 30 euro per maand voor de Tuk Tuk-taxi wel erg veel. Ik heb geen keuze omdat andere verzekeringen deze niet verzekeren. Dus de monopolie ligt bij de Vereende.
M.Rook-Groenstege
| Gemiddelde score: 5,2
Daar ik alleen bij de Vereende verzekerd kan zijn, ben ik dus afhankelijk. Ik vind het een zeer dure verzekering. Temeer daar het ieder jaar niet minder wordt maar juist meer, omdat er door mijn medeverzekerden veel schade gereden wordt. Ik zal heel... Lees verder » blij zijn als ik van deze verzekering af kan komen!
D. Burunacik
| Gemiddelde score: 5,1
Als je schadevrij hebt gereden dan verlaagt de Vereende niet je maandbedrag, maar verhoogt deze. Dat is toch niet normaal!
R Streefkerk
| Gemiddelde score: 4,3
De Vereende kan iedereen terecht, maar de verzekeringen zijn erg beperkt. Ik kan bijvoorbeeld alleen maar WA afsluiten voor een autoverzekering, niet allrisk. En ze zijn verschrikkelijk duur, premies zijn gewoon asociaal duur! In mijn ogen gewoon afzetters!
Gemiddelde score: 4,2
Er wordt niet of nauwelijks gereageerd op vragen van mij. Een WA plus-dekking is niet mogelijk voor auto's jonger dan drie jaar. De premie die zij vragen, is gelegaliseerde diefstal en hiervoor krijg je ook nog eens geen service! Ja, wij hebben passioneel tekort zeggen ze dan.
W. Pullen
| Gemiddelde score: 4,0
De Vereende was mijn enige mogelijkheid om mij te verzekeren. Zij maken daar op een bijzondere manier misbruik van.
M heij
| Gemiddelde score: 3,7
In Nederland mag je geweigerd worden door verzekeraars, echter vind ik dit een slechte zaak. Je krijgt bijvoorbeeld de vraag of je de laatste acht jaar met justitie in aanraking bent geweest. Dit is in mijn geval zo en dus kan ik me alleen bij de... Lees verder » Vereende laten verzekeren. Ik reed in een van de goedkoopste auto's om in te rijden en moest bijna 130 euro per maand betalen. Ik werk hard voor mijn geld, maar met zulke bedragen is het bijna onmogelijk rond te komen. En ik dacht na mijn straf ook weer een eerlijke kans in de samenleving te krijgen. Ik had ook pas net mijn rijbewijs en kreeg een ongeluk wat iedereen kan overkomen, kwam op twee vrije jaren en moest toen 175 euro in de maand betalen. Ik snap dat mensen die zich niet aan de wet hebben gehouden een groter risico vormen, toch vind ik het onrechtvaardig. Iemand die rookt betaalt ook niet meer premie.
R.postema
| Gemiddelde score: 3,1
De Vereende is bijna onbetaalbaar. Je moet hun vooruit betalen. En als je verzoek indient, hoor je niks van hun via mail of telefoon, je moet dus hun achterna lopen.
W v Susteren
| Gemiddelde score: 1,9
Eén fout in mijn leven door voornamelijk toedoen van een ander, kunnen wij jaren bizarre flinke premies betalen bij de Vereende. Heel mijn gezin MOET nu bij de Vereende de komende jaren of langer. We hebben genoeg geboet, maar dat snappen ze toch... Lees verder » niet. Voelt echt dat ik als een crimineel behandeld (inclusief mijn gezin) word. Bedankt!
Gemiddelde score: 1,9
De Vereende is niets anders dan een verplichting wat meer op een straf lijkt dan iets anders. Wegens wat kleine foutjes ben ik nu al meer dan negen maanden 250 euro aan het betalen. Het slaat werkelijk nergens op. Vooral niet omdat het niet mogelijk... Lees verder » is om het aan te kaarten bij een onafhankelijke instantie. Nee, want de verzekeraars hebben een verbond samen opgesteld waardoor dat zodra je geroyeerd wordt er geen hoor en wederhoor wordt toegepast. Nee, de verzekeraars houden de handen boven elkaars hoofd en hoeven geen energie hierin te steken. Het is een ondoorzichtig zooitje en het geeft een enorm gevoel van "graaicultuur". Nu ben ik een raadslid van een middenpartij, ik lees veel stukken om daar vervolgens veranderingen in aan te brengen. Daarnaast ben ik een bestuurskundige dus maak ik zelf wet- en regelgeving. Maar dit? Deze onzin daar zou ik nooit mee instemmen en riekt naar willekeur en de slager die zijn eigen vlees keurt. Stel eens voor dat ik een bijstandsmoeder was en ik had dezelfde foutjes gemaakt, dan had ik eigenlijk nooit meer auto kunnen rijden. Eigenlijk heb ik nu een boete gehad van 3000 euro die ik elke maand kan afbetalen met 250 euro (indien het twaalf maanden is, anders wordt het meer maar ja, dat weet de Vereende niet zo goed, dat is iets wat op het moment pas kan worden besloten). Het ging om een botsing waarvan ik oprecht vergeten was het schadeformulier op te sturen. Sterker nog, ik heb het schadeformulier van de meneer wel ingevuld met handtekening er op en wel. De schade zelf was niet veel meer dan een paar schaafplekken en op mijn auto (een oude GOLF 3 uit 1997) was de schade aanzienlijk. Maar dat heb ik zelf betaald en de auto zelf? Ja, het was mijn eerste wagentje dus die kostte destijds 800 euro. Dit zijn kleine bedragen in vergelijking met de exorbitante bedragen die bij de Vereende worden gevraagd, die 3000 euro op jaarbasis. Door dit
Gemiddelde score: 1,4
Prima dat je een flinke straf krijgt voor het rijden onder invloed. Vervolgens minimaal vijf jaar vast zitten aan een verzekering van meer dan 150 euro euro per maand voor een koekblik gaat er bij mij niet in.