DELA is een coöperatie van ruim drie miljoen leden. We verzekeren en verzorgen persoonlijke uitvaarten voor iedereen. Naast uitvaartverzekeringen en uitvaartverzorging hebben we een overlijdensrisicoverzekering en een spaarverzekering. Ook kan men bij ons terecht voor adviezen rondom voogdij tot nalatenschap en schenken. Met al onze verzekeringen en diensten bieden we onze leden en hun familie een zo onbezorgd mogelijke toekomst. Coöperatie DELA, voor elkaar.

https://www.dela.nl
2018
  • 2018
  • 2017
  • 2016
7,4 Gemiddeld rapportcijfer
7,4 Algemene tevredenheid
7,4 Klantgerichtheid
7,5 Deskundigheid
7,4 Duidelijkheid
7,6 Vertrouwen
7,8 Contact met verzekeraar
Hoog-Laag
  • Hoog-Laag
  • Laag-Hoog

Klantreacties

A.M.A. IJzerman
| Gemiddelde score: 10
Afgelopen voorjaar veelvuldig contact met de DELA gehad in verband met een overlijden. Prima te woord gestaan, snel en deskundig antwoord op vragen. Ook de medewerker welke de uitvaart samen met mij gepland heeft, was vriendelijk, deskundig en bereikbaar.
M. Breij
| Gemiddelde score: 10
DELA is de verzekeraar die nu en als voorheen gelijk staat met het constructieve van de Piramide (door de zeer stabiele constructie blijft deze goed bewaard).
Gemiddelde score: 9,6
Ben zeer tevreden hoe men mij met de verzekering heeft geholpen.
Tim Janssen
| Gemiddelde score: 9,5
DELA is een goede verzekering, alles is heel makkelijk met hun te regelen. Wij kregen ons eerste kindje, één telefoontje en het was allemaal geregeld.
M.van Erkelens
| Gemiddelde score: 9,5
Vanaf het moment dat ik mijn uitvaart- en levensverzekering wilde afsluiten bij DELA is alles eigenlijk soepel verlopen. De info op de site zelf hielp me al verder en ook het telefonische contact met DELA verliep netjes en soepel toen ik wat wilde... Lees verder » wijzigen. Duidelijk in hun communicatie en klantgericht.
Gemiddelde score: 9,3
Bij het overlijden van mijn vrouw is alles op een hele goede manier geregeld en de crematie was erg goed verzorgd.
P.E. Agterdenbosch
| Gemiddelde score: 9,3
Ik heb een uitvaartverzekering bij DELA. Volgens mij is dat hun expertise en zijn zij de grootste op dat gebied.
Gemiddelde score: 9,1
Vraag duidelijk beantwoord en afspraken nagekomen.
Gemiddelde score: 9,1
Goede service en altijd snelle afwikkeling van een vraag.
Gemiddelde score: 9,1
Wij hebben altijd een goed gevoel bij DELA.
Meer lezen »
Gemiddelde score: 9,1
DELA staat bekend als een verzekeraar die diensten aanbiedt. Ze regelen en verzorgen de uitvaart en ontlasten daarmee ook de nabestaanden in zo'n moeilijke periode. Ben zelf al 65 jaar bij DELA, vroeger via polis van ouders.
Gemiddelde score: 9,0
Ik leef nog, geen ervaring.
G. kop
| Gemiddelde score: 9,0
A) Ik heb goede ervaringen met de DELA vanuit het verleden. B) We hebben het over overledenen, die verdienen respect, DELA zorgt daarvoor.
B. J. de Nooij
| Gemiddelde score: 8,9
Heel fijne verzekeraar, DELA biedt de gelegenheid om ook op oudere leeftijd nog een begrafenisverzekering af te sluiten en die ook nog heel goed betaalbaar is. Het geeft mij een heel fijn gevoel dat nabestaanden niet opgezadeld worden met hoge kosten in verband met overlijden.
m.de greef
| Gemiddelde score: 8,9
DELA leeft goed met je mee, geeft je goede keuzes en helpt je met het maken van keuzes. Mijn schoonvader is overleden en zij hebben dit allemaal erg goed afgehandeld. Gewoon heel erg tevreden over de service dus, ook van de DELA.
Gemiddelde score: 8,9
DELA geeft regelmatig uitleg over de verzekering via een blad. Bovendien geeft ze extra service bijvoorbeeld rondom een testament opstellen bij een geselecteerde notaris.
GA Leuverink
| Gemiddelde score: 8,9
Goed.
M Lambrechts
| Gemiddelde score: 8,8
DELA, geeft duidelijke uitleg bij hun producten.
Gemiddelde score: 8,8
DELA biedt haar overlijdensverzekering aan voor een goede prijs. Daarnaast is DELA erg duidelijk en toegankelijk in haar communicatie. Zowel via de brieven, als via de nieuwsbrief Kroniek en de telefoon. De taal is begrijpelijk, zonder opschmuck en... Lees verder » ingewikkeld taalgebruik. Daarnaast krijg je snel en duidelijk antwoord als je belt met een vraag. Wat ik ook een groot voordeel vind: DELA overlaadt je niet met reclame en opties voor de andere verzekeringen die zij in haar aanbod heeft. Ieder jaar ontvang ik een nieuw polisblad met daarbij een toelichting over de dekking (wat dekt mijn verzekering, met voorbeelden van wat bijvoorbeeld verschillende onderdelen van een standaardbegrafenis kosten, wat valt niet onder de dekking et cetera) en wat ik kan doen als ik deze dekking zou willen uitbreiden. Erg fijn! Ik ben al meer dan twintig jaar bij DELA verzekerd en ben een erg tevreden klant!
Gemiddelde score: 8,6
Op basis van ervaring met een begrafenis in mijn familie heb ik een positieve indruk van DELA gekregen.
Gemiddelde score: 8,6
Klantvriendelijk, adequaat, snelle en deskundige afhandeling. Bereid tot aanpassingen, ook achteraf.
Gemiddelde score: 8,4
Wij zijn al jaren bij de DELA tegen een langdurig lage premie, en het werkt prima.
A bos
| Gemiddelde score: 8,4
De ervaring die ik heb gehad met de DELA verliep altijd naar oprechte tevredenheid.
H. Litjens
| Gemiddelde score: 8,3
Heb er geen ervaring met uitbetaling. Gelukkig maar.
a.j. meijer
| Gemiddelde score: 8,2
Al 45 jaar een uitvaartverzekering bij de DELA, administratie verliep altijd probleemloos. Hebben zelf geen ervaring over de dienstverlening DELA.
M. Wroniak
| Gemiddelde score: 8,2
Wij zijn al jarenlang lid bij de DELA voor onze uitvaartverzekering. Wij hebben hier persoonlijk nog geen gebruik van hoeven maken. Als voorzitter van een cliëntenraad ben ik betrokken bij de opzet en uitvoer van de DELA voor een afscheidskamer in... Lees verder » het verpleeghuis. Ik heb hier de DELA en haar medewerkers als zeer positief, hulpvaardig, professioneel en transparant ervaren.
MHJ Verploegen
| Gemiddelde score: 8,2
Ik heb diverse malen door overlijden van naaste familie te maken gehad met de DELA. Deze ervaringen waren erg positief.
Gemiddelde score: 8,2
Ik ben tevreden over DELA. Alles is duidelijk, je wordt goed geholpen. Medewerkers zijn vriendelijk en professioneel.
I. Borst
| Gemiddelde score: 8,2
Een verzekeringsmaatschappij waarbij ik een goed gevoel heb. Ik word altijd goed geholpen door DELA.
Gemiddelde score: 8,1
Ik vind DELA een fijne en meedenkende verzekeraar. Ze zijn erg interactief naar de verzekerde is mijn ervaring en dat vind ik erg prettig.
Gemiddelde score: 8,1
Ik vind dat DELA een overzichtelijke website heeft met een goede eigen omgeving (mijn DELA). Informatie wat betreft eigen verzekeringen is duidelijk en overzichtelijk. Medewerkers zijn zeer klantvriendelijke en servicegericht.
Gemiddelde score: 8,1
DELA is een grote speler, los hiervan is de betrokkenheid aanwezig. Er zijn verzekeraars, vaak kleinere partijen, welke een ander type kist, een hoger bedrag, bloemen et cetera al standaard in haar verzekering heeft opgenomen. Echter, de ervaringen... Lees verder » welke ik met DELA heb, mijn persoonlijke wensen, de duidelijkheid in de service en dienstverlening maakt voor mij dat ik tevreden ben. Ik ben vlot en professioneel geholpen als het gaat om contact met de klantenservice. DELA kan wel groot zijn en in het verleden kleinere partijen in de regio hebben overgenomen, echter die service wordt bij hen niet verloochend. Daar ben ik blij om, gezien het feit dat je niet voor de fun met DELA te maken hebt. Dat besef is er en zij hebben mij het gevoel van serieus nemen gegeven en de waarde hiervan ingeschat.
F.W. Pacher
| Gemiddelde score: 8,0
Ze doen hun best om je goed te verzekeren en de juiste keuze te maken. Informeren je regelmatig over nieuwe producten of ontwikkelingen. Je kunt ook in een panel deelnemen om hun beleid te bepalen.
L. Veger
| Gemiddelde score: 8,0
Klantgerichte dienstverlening. Makkelijk te bereiken voor vragen. Geven duidelijke uitleg en begrijpen de vraag en weten het duidelijk uit te leggen zodat alles duidelijk en helder is.
Gemiddelde score: 8,0
Ik heb nooit contact met DELA over mijn uitvaartverzekering.
Gemiddelde score: 8,0
DELA, een betrouwbare, betaalbare firma met service en meegevoel.
C. Wijten
| Gemiddelde score: 8,0
Een open eerlijke verzekeraar. Makkelijk contact te leggen met kundige medewerkers.
J bijma
| Gemiddelde score: 7,9
DELA is betrouwbaar en helpt je bij alle zaken.
Gemiddelde score: 7,9
Er is een positief gevoel over DELA. Wel is een levensverzekering best duur. We hebben deze dan ook niet hier afgesloten. Wel een spaarverzekering, met goede rente!
J. Moes
| Gemiddelde score: 7,8
Ik ben dik tevreden bij DELA.
Gemiddelde score: 7,8
Prima organisatie die zijn best doet om bij de klant aan te sluiten.
R. Kierkels
| Gemiddelde score: 7,8
DELA geeft mij het gevoel dat ze verstand van zaken hebben door de jarenlange ervaring op dit gebied. Bovendien is het een coöperatie zonder winstoogmerk waardoor ik meer vertrouwen heb dat ze hun beloftes nakomen. Het is fijn om alles goed geregeld te hebben.
Gemiddelde score: 7,8
Ben heel tevreden, nooit geen klachten gehad.
P.Reijs
| Gemiddelde score: 7,7
Ik heb enkele keren een gesprek gehad met adviseur - telefonisch - en zij heeft mij daar een bevredigend antwoord op gegeven.
Gemiddelde score: 7,7
Er is weinig "poespas" en telefonisch contact gaat ook vrij vlot.
Gemiddelde score: 7,7
Met één telefoontje was het probleem opgelost. De medewerker was erg vriendelijk en begripvol.
Gemiddelde score: 7,7
Zelf nog gelukkig geen gebruik hoeven maken, maar volgens andere familieleden en andere positieve reacties.
Gemiddelde score: 7,6
Ik heb het gevoel dat DELA goed voor mij is. Ze zijn helder in de prijzen en helder in de communicatie. Ook via de website en je persoonlijke pagina bij DELA word je goed geholpen.
Gemiddelde score: 7,6
Gewoon noodzakelijke verzekering.
Gemiddelde score: 7,6
DELA is voor mij transparant en deskundig met betrekking tot verzekeringen. Ze behandelen de klanten met respect.
Gemiddelde score: 7,6
Geen.
Gemiddelde score: 7,6
Heb altijd vertrouwen gehad in professionaliteit en zal dat waarschijnlijk houden.
Frans
| Gemiddelde score: 7,5
Gaat bijna geruisloos, weet pas of alles correct is zodra je gebruikmaakt van deze verzekering.
th.Gorissen
| Gemiddelde score: 7,5
Mijn ervaringen met DELA zijn: bij het overlijden van ouders en schoonouders werd door DELA overlijden en begrafenis prima begeleid en verzorgd. Ik vertrouw erop dat wanneer wij ze nodig hebben, hetzelfde mogen kunnen zeggen.
Gemiddelde score: 7,5
DELA hoort bij mijn opvoeding. Mijn ouders zijn ook altijd bij DELA verzekerd. Mijn vader is inmiddels overleden en DELA heeft dat goed geregeld. Ik ben klant geworden van DELA vanaf het moment dat ik niet meer bij mijn vader op de polis kon... Lees verder » blijven. Alles bij elkaar is mijn ervaring met DELA dus niet alleen goed, maar ook min of meer met de paplepel ingegoten.
Gemiddelde score: 7,5
Als ik een medewerker van DELA aan de lijn heb, word ik altijd vriendelijk te woord gestaan, men neemt alle tijd voor me en komt afspraken na. Beloofde info wordt altijd opgestuurd.
Gemiddelde score: 7,3
Mis berichtgeving over persoonlijke dekkingsveranderingen voor het nieuwe jaar.
Mevr. T. Henzen
| Gemiddelde score: 7,3
Klantenservice is goed bereikbaar. Afspraken worden nagekomen. Keurig te woord gestaan. Ook telefonisch goed bereikbaar. Heldere communicatie.
Gemiddelde score: 7,3
Goede ervaring en goed advies.
Yvonne de Vries
| Gemiddelde score: 7,3
Bij DELA kun je op de website je wensen aangeven. Verder betaal je iedere maand automatisch je premie. Ik ga ervan uit dat er gedaan wordt wat beloofd wordt als het mijn tijd is.
Gemiddelde score: 7,3
DELA is voor mij een verzekeraar waar contact persoonlijk en eerlijk verloopt. Ze zijn duidelijk en voortvarend.
J.F. de Wilde
| Gemiddelde score: 7,2
DELA heeft mij een uitvaartmaatschappij toegewezen. De uitvaartbegeleidster was in mijn ogen, helaas al tijdens de voorgang waardoor het moeilijk was om te veranderen, incapabel. Het overlijden van een naaste is een erg emotionele toestand. Dan kan... Lees verder » je vaak niet helder denken. De uitvaarbegeleider hoort je in de hele gang naar het einde structureel te begeleiden. Vooral geen vage beloftes doen, maar afspraken nakomen. Wij hebben zelf veel moeten regelen terwijl dat niet onze taak was, maar van de begeleidster. Naderhand toen de rekening kwam van DELA, die niet comfort de afspraken was, is dit rechtstreeks met DELA afgehandeld. Daarbij begreep DELA het probleem en heeft ons snel teruggebeld en het snel netjes afgerond. Die begrepen dus wel in wat voor een emotionele toestand wij waren.
Gemiddelde score: 7,2
Vijf jaar bezig geweest om naam en adres weet terug op bestaand adres te krijgen. Van de ene op de andere dag woonde ik ergens anders in Nederland en was mijn achternaam ietwat anders. Na vijf jaar eindelijk gelukt om het goed te krijgen.
C. Rasenberg
| Gemiddelde score: 7,2
Ik heb zelf nooit contact gehad met DELA over de verzekering. Wel zie ik bij anderen dat bijvoorbeeld de uitvaart netjes geregeld wordt. Mocht ik de verzekering in de toekomst nodig hebben, ga ik ervan uit dat alles goed geregeld is.
Gemiddelde score: 7,1
Wij hebben contact opgenomen, omdat er iets speelt in de gezondheid van mijn vrouw. Niets ernstigs, maar we konden het niet aangeven via de site. Contact daarover opgenomen en vervolgens moesten we een mail sturen met uitleg. Daarna hebben we niets... Lees verder » meer vernomen. We nemen aan dat het goed is afgehandeld, maar een bevestigingsmailtje had fijn geweest.
Gemiddelde score: 7,1
Prettig en ontspannen contact waarbij duidelijke informatie is verschaft.
J Callemeijn
| Gemiddelde score: 7,0
Zeer goed.
nicolette
| Gemiddelde score: 7,0
Duidelijke verzekering zonder veel poespas.
S. Timmermans
| Gemiddelde score: 7,0
Ik ben gewoon tevreden.
Gemiddelde score: 7,0
Ik ben gewoon tevreden over DELA als verzekeraar, duidelijk en transparant.
J v Berendonk
| Gemiddelde score: 6,9
Ik vind het jammer dat gezinsleden niet aan kunnen geven hoe ze hun uitvaart geregeld willen hebben op de site.
Gemiddelde score: 6,9
Tevreden met de verzekering die ik heb.
J.H. Limbeek
| Gemiddelde score: 6,8
Wat ik moeilijk vind, is dat ik niet kan wat ik graag zou willen. Voor mij geldt: mijn lichaam ter beschikking van de wetenschap achterlaten, maar de plek was ingewikkeld en de reis er naartoe wordt niet vergoed. Dat kan toch door de verzekering... Lees verder » betaald worden? Daarbij geef ik iets, namelijk mijn lichaam. Vreemd dat je daarvoor moet betalen. Mijn vrouw wil graag op een natuurbegraafplaats worden begraven maar ze kan niet kiezen in welke plaats, terwijl ze een duidelijke voorkeur heeft. We zijn al zo lang lid (vooral mijn vrouw), haar familie was dat ook. Wij worden hier verdrietig van. Je wil toch graag dat het einde klopt, dat het gaat zoals je het het allerliefste wil.
J. de Jel
| Gemiddelde score: 6,8
In de contacten die ik tot nu toe heb gehad met de DELA ben ik tot de conclusie gekomen dat deze maatschappij een vertrouwvolle indruk maakt.
Gemiddelde score: 6,7
Wij hebben een overlijdensverzekering bij DELA, tot het moment van overlijden en het regelen van de uitvaart is er geen overleg en is er dus geen ervaringsopbouw, gelukkig maar.
Gemiddelde score: 6,6
Ik ben over het algemeen tevreden over DELA, maar heb de keuze voor DELA niet zelf gemaakt. Van huis uit namelijk. Ik denk dat dit vaak gebeurd. Ik vind de algemene dekking voor de naturaverzekering wat mager, komen nog veel extra kosten bij in... Lees verder » geval er een uitvaart geregeld moet worden. Ik blijf wel bij DELA, omdat na al die jaren dit het voordeligst is.
Gemiddelde score: 6,6
DELA is een goede partij voor de verzekering. Tussenpartij was niet altijd even snel of accuraat.
N van der Sanden
| Gemiddelde score: 6,4
De DELA is uit mijn ervaring vrij duur. Mensen hebben altijd per maand betaald, vaak tig jaren. Als de uitvaart is geweest, moeten de mensen vaak veel bijbetalen, dus de ene zijn dood is de andere zijn brood.
Gemiddelde score: 6,0
Gebruik van DELA alleen de uitvaartverzekering. Dit al sinds mijn jeugd.
Gemiddelde score: 5,6
-
Gemiddelde score: 5,2
Heb weinig contact met DELA maar de keren dat ik advies wilde, was goed. Alleen is me de hele premieopbouw niet duidelijk en is het ook moeilijk om mijn polis premievrij te krijgen.
P. Jacobs
| Gemiddelde score: 5,1
DELA heeft niet de juiste info gehaald om te zorgen dat mijn dochter wordt uitgeschreven van mijn premieverzekering en zelf de premie op zich neemt. Mijn dochter heeft dit aangekaart om zelf premie over te nemen, omdat zij de leeftijd van 25 jaar... Lees verder » heeft bereikt. Zij heeft zich aangemeld en het formulier ingevuld, maar kennelijk wordt er niet naar gekeken. Daar ben ik niet tevreden over het verloop van de verzekering en kreeg een nieuwe premie en werd zelfs verhoogd en mijn dochter staat nog steeds bij mijn verzekering.
Gemiddelde score: 5,1
Het is al lang geleden dat wij direct contact hebben gehad met de DELA. Indirect, via mijn zoon die via ons ook een verzekering heeft bij de DELA, gemerkt dat de werkwijze bij mensen met diabetes nogal te wensen overlaat (plotseling is de... Lees verder » verzekering duurder om een onduidelijke oorzaak). Je zou het discriminatie kunnen noemen. Mijn vertrouwen in de DELA is daardoor aanmerkelijk gedaald. Om die reden vind ik de DELA geen aanrader meer.
Gemiddelde score: 4,6
Mijn uitvaartverzekering heb ik na jaren stopgezet en heb mijn geld teruggekregen. Dit is snel en goed afgehandeld.
Gemiddelde score: 4,6
Verzekering afgesloten, maar onduidelijk wat DELA nu precies kan betekenen en hoeveel kosten er nog bij komen. Geen idee of de verzekering dekkend is of slechts een deel vergoedt van de begrafenis. Ook geen idee wat de kosten zijn van een begrafenis... Lees verder » om zo een beter besluit te kunnen maken. Hoeveel risico loop ik nu nog?
Gemiddelde score: 4,3
Ik had het idee dat DELA mijn vraag bewust of onbewust niet goed interpreteerde, met andere woorden ik kreeg een ander antwoord dan ik gewenst casu quo verwacht had.
M. Gielens
| Gemiddelde score: 3,8
Ik ben bij de DELA verzekerd met een begrafenisverzekering, zoals mijn overleden man ook. Mijn man is zeven jaar geleden helaas overleden en ik kreeg een rekening van de DELA, daar schrok ik van wat ik moest betalen. Ze zeiden me dat ik overal voor... Lees verder » gedekt was voor deze begrafenis/crematie. Dus niet. Ik kan niet meer overstappen, vanwege mijn leeftijd, maar anders was ik allang overgestapt. Ik zal DELA nooit aanraden bij vrienden of familie. Sorry.
Gemiddelde score: WN
Ik heb geen levensverzekering bij de DELA, alleen een begrafenisverzekering.