Als je voor elkaar hebt gekozen, kies je er ook voor om voor elkaar te zorgen. Al meer dan 80 jaar verbindt coöperatie DELA generaties met elkaar. Wij bieden financiële zekerheid én zorg bij het afscheid nemen en herinneren van een dierbare. Wij zijn er voor elkaar. Onze collega’s vormen het hart van onze dienstverlening. We verzorgen voor iedereen een persoonlijk afscheid en ontzorgen nabestaanden. We helpen hen om de draad van het leven weer op te pakken. We beseffen iedere dag hoe waardevol het leven is. Doordat het eindigt. En ook weer doorgegeven wordt.

https://www.dela.nl
2019
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
7,5 Gemiddeld rapportcijfer
7,5 Algemene tevredenheid
7,4 Klantgerichtheid
7,6 Deskundigheid
7,5 Duidelijkheid
7,5 Vertrouwen
8,3 Contact met verzekeraar

Reactie van de verzekeraar

Wij zijn trots op onze behaalde resultaten! Uit het onderzoek blijkt dat we op bijna alle onderwerpen hoger hebben gescoord. Dit komt omdat wij kwaliteit heel belangrijk vinden en onze dienstverlening en producten steeds blijven verbeteren. Wij stellen onze klanten centraal. Daarom werken we volgens de uitgangspunten van het Keurmerk klantgericht verzekeren.

Hoog-Laag
  • Hoog-Laag
  • Laag-Hoog

Klantreacties

B. Van Hilst
| Gemiddelde score: 10
DELA staat voor je klaar, in moeilijke tijden. Je kan er met al je vragen terecht en ze helpen je heel professioneel!
Willem van Olderen
| Gemiddelde score: 10
De wijze van informatievoorziening is perfect met de daaraan gekoppelde stand van zaken aangaande onze verzekeringen.
Gemiddelde score: 10
DELA is betrouwbaar en zeker afgelopen jaar twee keer een begrafenis meegemaakt (goede vrienden) en alles was tot in de puntjes geregeld. Ook als men zelf iets wou doen bij DELA kan (bijna) alles.
G. de Leeuw
| Gemiddelde score: 9,8
Mijn ervaringen met DELA zijn heel positief. In afgelopen jaar hebben zij de uitvaart verzorgd van een oom (zonder partner of kinderen, dus wij waren verantwoordelijk). DELA heeft dit zeer deskundig en met prima mensen verzorgd en hield aan het... Lees verder » einde ook nog geld over van het beschikbare budget. Niets dan lof.
M. ten Cate
| Gemiddelde score: 9,5
Heldere en duurzame levensverzekering. Nog geen contact op hoeven te nemen met de klantenservice.
Gemiddelde score: 9,2
Ik heb het gevoel dat de medewerkers van DELA alles zo makkelijk en duidelijk mogelijk proberen te maken. Ze staan echt klaar voor hun klanten. Helaas zijn er bij het overlijden van mijn partner en de afhandeling van zijn uitvaart meerdere fouten... Lees verder » gemaakt die mij veel stress hebben opgeleverd. Dat was wel een groot minpunt.
Gemiddelde score: 9,0
Na het plotseling overlijden van onze zoon ontzettend goed geholpen en begeleid.
F. Maes
| Gemiddelde score: 8,8
Ben al jarenlang klant van DELA en heb, helaas, meermaals te maken gehad met de afwikkeling van de polis. Hierbij is alles verlopen zoals wij dit wilden en was vooraf bekend wat eventueel extra voldaan zou moeten worden casu quo niet gedekt was (of deels) in de betreffende polis.
Mieke
| Gemiddelde score: 8,8
In de loop der jaren vaak met DELA te maken gehad bij een overlijden. Geweldige steun, goed advies.
Gemiddelde score: 8,6
Mijn beoordeling gaat over de crematie van mijn tante, daar ik mee in bijgedragen heb om die te regelen. Vond dat het door DELA keurig verzorgd werd en er ook geluisterd werd naar onze wensen.
Meer lezen »
J.Dits
| Gemiddelde score: 8,6
Heb ervaren, na het overlijden van mijn partner, dat je echt goed wordt begeleid (heb zeker een heel goede begeleidster gehad) en er is heel goed op mijn wensen ingegaan. Kortom, ik ben heel tevreden met mijn eerste ervaring met de DELA.
S. Bleekemolen
| Gemiddelde score: 8,6
Ik ben erg tevreden over DELA. DELA is goed bereikbaar en heeft ruime openingstijden. Het personeel is vriendelijk. De wijziging van mijn verzekering was snel en makkelijk geregeld.
J.Bionda
| Gemiddelde score: 8,6
Zelf geen direct contact met DELA gehad. Maar uit ervaringen van anderen een positief beeld.
Gemiddelde score: 8,6
DELA is vriendelijk, klantgericht en persoonlijk. Je kunt er terecht met al je vragen en zij geven een deskundig advies.
Gemiddelde score: 8,6
Ik ben tevreden, alleen jammer dat als je niet kiest voor een kist en zelf zorgt voor een draagplank met lijkwade de verzekering hier geen tegemoetkoming doet en bijvoorbeeld wat vergoeding verrekend. Hierdoor vervalt de kist maar ik krijg er niets voor terug.
Gemiddelde score: 8,5
DELA is eenvoudig bereikbaar. Medewerkers geven advies en voeren uit zonder poespas. Communicatie is helder en foutloos.
Harold van Hees
| Gemiddelde score: 8,4
Een aanpassing gemaakt in mijn verzekering, zonder enige moeite is dat geregeld.
Gemiddelde score: 8,3
Het is eenvoudig om contact op te nemen met DELA en om een verzekering af te sluiten. De medewerkers zijn vriendelijk en kundig. Ik voel mij goed te woord gestaan en snel geholpen.
Gemiddelde score: 8,2
Direct contact en er wordt geluisterd naar wat je zegt, en opgelost binnen korte tijd.
H. Hofman
| Gemiddelde score: 8,1
In het algemeen ben ik goed tevreden met DELA. Er is één punt waar ik niet zo tevreden over ben: een paar jaar geleden heb ik een deel van de verzekering beëindigd waarbij ik uiteindelijk onaangenaam verrast werd door het hoge bedrag aan kosten... Lees verder » wat daarvoor in rekening werd gebracht. Er bleef uiteindelijk een paar euro over van een verzekering welke 25 jaar had gelopen. Die kosten waren mij niet medegedeeld.
J.E.Wark
| Gemiddelde score: 8,0
Heb alleen een begrafenisverzekering.
Gemiddelde score: 8,0
DELA oogt betrouwbaar. Lijkt een gezonde financiële positie te hebben. Hun publicaties ogen goed en realistisch.
Gemiddelde score: 8,0
Ik ben tevreden.
Gemiddelde score: 7,9
Ik heb gelukkig nog geen ervaring met DELA met het daadwerkelijk overlijden van een dierbare.
Gemiddelde score: 7,9
Fijne verzekeraar waar snel wordt gehandeld en vriendelijk wordt gereageerd.
Gemiddelde score: 7,9
Luistert naar de klant, betrokken.
Gemiddelde score: 7,5
Over het algemeen ben ik erg tevreden over DELA. Gevoelsmatig denk ik dat ze te vertrouwen zijn. Bij vragen krijg ik een keurig antwoord. Ze zijn de enige die nog een spaarverzekering aanbieden met een goede rente.
w.niezen
| Gemiddelde score: 7,5
Er is weinig contact geweest, dat was ook niet nodig. Het contact dat in het verleden er was, verliep naar volle tevredenheid.
Gemiddelde score: 7,3
Ik heb alleen een begrafenisverzekering bij DELA. Daarom heb ik nooit contact gehad met iemand van DELA. De e-mails die ik krijg in verband met de overlijdensverzekering zijn altijd te begrijpen.
Gemiddelde score: 7,3
DELA is duidelijk. Klantvriendelijk.
Gemiddelde score: 7,3
Een aantal jaar geleden is mijn moeder overleden. Zij was ook verzekerd bij DELA. Er werd goed geluisterd naar wensen, verteld over de mogelijkheden en dat alles door fijn personeel.
Gemiddelde score: 7,3
DELA is een goede verzekeraar met oog voor de klant.
Gemiddelde score: 7,1
Ik heb geen recente ervaringen met DELA en daardoor kan ik weinig over de informatievoorziening zeggen. Mijn beeld is overwegend positief.
Gemiddelde score: 7,0
Ik heb alles via een tussenpersoon geregeld, dus ik weet niet hoe DELA zelf is qua klantgerichtheid.
Bert
| Gemiddelde score: 7,0
Het voelt heel goed.
a van rhenee
| Gemiddelde score: 6,7
Ik vind DELA een fijne verzekeraar omdat de premie laag is en er is veel mogelijk. Als ik bel met vragen krijg ik heldere antwoorden.
Gemiddelde score: 6,7
Alles is prima te regelen en info te vinden. Alleen de kosten die bij een begrafenis of crematie komen kijken, mogen iets duidelijker.
A. ter Hark
| Gemiddelde score: 6,6
Ik heb nooit ergens anders een verzekering gehad, dus kan niet vergelijken.
Gemiddelde score: 6,3
Mijn gevoel (maar ook ervaring) is dat DELA een goede uitvaart verzorgt, maar dat ik met handen en voeten gebonden ben aan DELA. Ik betaal al heel lang premie die steeds duurder wordt.
Gemiddelde score: 6,1
Mijn vader heeft ooit voor mij een verzekering afgesloten. Nu betaal ik sinds een aantal jaren zelf, maar ik heb werkelijk geen idee waar ik voor verzekerd ben en waarvoor niet. Ik krijg geen polisoverzicht of iets dergelijks
Gemiddelde score: 6,0
Ik heb al meer dan 25 jaar geleden mijn verzekering afgesloten en verder DELA niet nodig gehad, gelukkig. Is naturaverzekering en het is duidelijk, en ook duidelijk op te zoeken, wat ik voor mijn geld krijg. Ik weet niet of ik items kan 'ruilen'... Lees verder » tegen andere zaken bijvoorbeeld rouwadvertentie niet en in plaats daarvan balsemen. Iets van vergelijkbare waarde. Wat ik vooral mis bij DELA is een eindigheid aan het afdragen van mijn bijdrage. Ik snap de collectiviteit, maar ik denk dat je na bijvoorbeeld 40 jaar bijdragen je omlaag zou moeten kunnen in premie. Denk dat DELA net als andere verzekeringen toch ook slim is en niet altijd transparant. Desondanks maakt DELA wel dat ik me weinig zorgen maak over mijn uitvaartkosten.
Gemiddelde score: 5,7
Geen contact gehad met DELA de afgelopen jaren. Kan daarom ook niet deels antwoord geven op vragen.
Gemiddelde score: 5,5
Nou, ik ben eigenlijk wel zo teleurgesteld in de service van de uitvaartverzorgers van de DELA bij het overlijden van mijn moeder dat ik besloten heb om alles wat ik had aan verzekeringen op te zeggen bij de DELA.
Gemiddelde score: 5,4
Laatste contact bij overlijden echtgenoot in 2003. Was toen veel onduidelijkheid. Heb veel moeten bijbetalen destijds. Overwogen toen weg te gaan bij DELA, maar afkopen was destijds zo ongunstig dat ik daar van af heb moeten zien.
Gemiddelde score: 5,0
Ik heb alleen een begrafenisverzekering (crematie). Alle andere activiteiten die worden aangeboden lijken meer op een commercieel bedrijf. Daar ben ik totaal niet in geïnteresseerd. En vragen over eerlijkheid en meer van die onzinnige vragen moet je straks aan mijn nabestaande vragen.
A. Hermans
| Gemiddelde score: 4,5
Wij hebben alleen beiden een begrafenisverzekering bij DELA. Heb eerder wel een uitvaart, georganiseerd door DELA, meegemaakt en wel het idee eraan overgehouden dat wij dit anders willen. In hoeverre dat mogelijk is casu quo voldoende geld voor... Lees verder » beschikbaar is, is ons niet duidelijk. De krantenberichten stemmen niet optimistisch.
Gemiddelde score: 4,0
Ik heb mij nog nooit verdiept in deze verzekering.