Europeesche Verzekeringen is ruim negentig jaar dé specialist op het gebied van vrijetijdsverzekeringen. Medewerkers van de Europeesche zijn zelf echte liefhebbers van de vrijetijdsactiviteiten die wij verzekeren. Daarom kunnen wij reis- en recreatieverzekeringen bieden die perfect aansluiten op de wensen en omstandigheden van de doelgroep. Onze klanten kunnen hierdoor volop genieten van hun vrije tijd!

Onze verzekeringen kunnen op bijna alle mogelijke manieren worden afgesloten: via Europeesche.nl, telefonisch, per mail of via een verzekeringsadviseur. Daarnaast zijn onze producten ook af te sluiten via onder meer reisbureaus, sportbonden, vakantieorganisaties, recreatiewinkels en fietsendealers. Logisch, want deze organisaties weten wat échte liefhebbers nodig hebben in een verzekering.

https://www.europeesche.nl
2018
  • 2018
  • 2017
  • 2016
7,4 Gemiddeld rapportcijfer
7,3 Algemene tevredenheid
7,7 Klantgerichtheid
7,6 Deskundigheid
7,4 Duidelijkheid
7,3 Vertrouwen
7,8 Contact met verzekeraar
Hoog-Laag
  • Hoog-Laag
  • Laag-Hoog

Klantreacties

J.Guliger
| Gemiddelde score: 10
Pas afgesloten, maar nog weinig ervaring met verzekeraar.
Drs B.M. Luksen
| Gemiddelde score: 9,8
Mijn vraag ging over het meeverzekerd zijn van kleinkinderen en ik werd uitstekend te woord gestaan.
J Haaijer
| Gemiddelde score: 9,7
Verzekering afgesloten bij een tussenpersoon en ben daar zeer tevreden over. Gelukkig de verzekering nog niet nodig gehad, dus over een afhandeling kan ik weinig zeggen. Bij dezelfde tussenpersoon wel andere verzekering aangesproken en dat is zeer goed en snel afgehandeld.
L C van Knotsenburg
| Gemiddelde score: 9,5
Al mijn verzekeringen lopen via dat kantoor en alle schades zijn steeds perfect afgehandeld. Krijg ook nog eens 12% korting op alle polissen behalve ziektekostenverzekering.
Y. de Haan
| Gemiddelde score: 9,2
Via onze adviseur regelen wij alles, wijzigingen worden direct doorgevoerd. De schade die wij een keer hebben gehad, is direct en goed afgewikkeld.
Gemiddelde score: 9,0
Schade is prima opgenomen en verwerkt, geen probleem ondervonden.
J. Van werde
| Gemiddelde score: 9,0
Ik heb de verzekering afgesloten bij een reisbureau dat bekend staat om de geweldige service. Toen ik helaas gebruik moest maken van de annuleringsverzekering hebben ze alles perfect geregeld.
J.H.Velkers
| Gemiddelde score: 8,9
Gelukkig nauwelijks gebruik hoeven maken van mijn verzekering. Eén aanspreekpunt is gemakkelijk en duidelijk. Geen kastje-muurverhalen enzovoort.
G. Prins
| Gemiddelde score: 8,9
Ben tot nu toe steeds adequaat geholpen.
Gemiddelde score: 8,9
Ik had een vraag over de dekking van mijn verzekering. De medewerkster heeft goed geluisterd, begreep mijn vraag, gaf duidelijk antwoord plus - ongevraagd - een goed advies.
Meer lezen »
Sebastiaan Meijndert
| Gemiddelde score: 8,8
De Europeesche is een goede keuze omdat in het geval van schade de afwikkeling ervan efficiënt, eerlijk en zonder allerlei kastjes en muren verloopt.
Gemiddelde score: 8,6
Goed, helder en duidelijk.
E. Vos
| Gemiddelde score: 8,5
Ik vind het belangrijk dat iemand verstand van zaken heeft. Mijn adviseur heeft dat en zal daar geen commercieel belang uit halen.
Gemiddelde score: 8,4
Over het algemeen zeer tevreden over producten en contact met Europeesche.
R. Beniers
| Gemiddelde score: 8,4
Goede kwaliteit van de verzekering door de verhouding tussen de premie, de dekking, de klantgerichtheid en de snelheid en duidelijkheid van dienstverlening.
Gemiddelde score: 8,4
Zeer tevreden over Risk Verzekeringen!
Gemiddelde score: 8,4
Vlotte telefonische afhandeling van wijziging. Duidelijk. Vriendelijk. To the point.
Gemiddelde score: 8,3
Duidelijk en concurrerend.
Gemiddelde score: 8,3
Voorwaarden zijn duidelijk en als er reden is gebruik te maken van de verzekering zijn er niet plotsklaps kleine lettertjes waardoor er niet uitgekeerd wordt.
M. Jansen
| Gemiddelde score: 8,3
Ik ben zeer tevreden met Europeesche Verzekeringen. Heb nooit problemen gehad en alles is altijd tot volle tevredenheid opgelost.
Edward
| Gemiddelde score: 8,3
Duidelijke en eerlijke communicatie, geen poespas en geen gedraai en gezeur.
m van de pas
| Gemiddelde score: 8,3
Ben bij mijn verzekeringen loyaal en royaal behandeld.
Radmer
| Gemiddelde score: 8,2
Prettig, professioneel contact.
R.Schotman
| Gemiddelde score: 8,2
No-nonsense verzekering die zonder heel veel moeite uitkeert als je schade hebt.
Gemiddelde score: 8,1
Nooit gedoe gehad met uitkeren bij schade, steeds snelle reactie en duidelijke antwoorden.
Gemiddelde score: 8,1
We zijn goed geïnformeerd en plezierig geholpen.
Gemiddelde score: 8,1
Heel positief is dat de Europeesche een jaar geleden een schade heeft vergoed uit coulance, terwijl dat eigenlijk niet gedekt was.
Gemiddelde score: 8,1
Via een tussenpersoon die alles regelt een verzekering bij de Europeesche. Alles perfect geregeld!
Gemiddelde score: 8,0
Zaken worden correct en vlot afgehandeld.
C.Reinders
| Gemiddelde score: 8,0
Zolang ik 'zaken' doe met Europeesche Verzekeringen ben ik uitstekend voorgelicht over de voorwaarden en evenzo geholpen bij schadegevallen. Heb nog nooit een afwijzing bij een van mijn schadegevallen gehad. Uitstekende maatschappij!
W. Heijmann
| Gemiddelde score: 8,0
Ik ben zeer tevreden over de schadeverzekering.
Gemiddelde score: 8,0
Alles loopt al jaren gesmeerd met mijn tussenpersoon.
Gemiddelde score: 8,0
In mijn schadegeval ben ik goed op de hoogte gehouden en werd mij zelfs een herinnering gestuurd aangaande het verloop.
Wil Houtsma
| Gemiddelde score: 8,0
Ik kan moeilijk een beoordeling geven omdat ik tot op heden nooit een schade heb gemeld.
J.H.F. van den Bremer
| Gemiddelde score: 8,0
Mijn verzekeringsman doet zijn werk prima en dat wil ik ook graag houden. Rechtstreeks zaken doen met een groot bedrijf leidt maar tot ergernis, want het duurt lang voor je de juiste persoon aan de telefoon hebt die weet hoe het met mijn zaak zit. Mijn verzekeringsman weet alles.
M.Kerkhofs
| Gemiddelde score: 7,9
Heb een annuleringsverzekering en bij een vraag ben ik snel en duidelijk geholpen.
Gemiddelde score: 7,8
Prima geholpen.
Gemiddelde score: 7,8
We hebben deze verzekering afgesloten bij een tussenpersoon. Daarna alle papieren thuis ontvangen. Vanaf het afsluiten tot nu toe loopt alles elk jaar zonder problemen door.
Gemiddelde score: 7,8
Verzekering afgesloten bij reisbureau, die tevens mijn tussenpersoon/adviseur is. Ben zeer tevreden over de behandeling.
Hans Oneliner
| Gemiddelde score: 7,7
De Europeesche voldoet voor mij als Nederlands ingezetene, maar er zijn betere en aardig goedkopere in het buitenland.
J. Oplaat
| Gemiddelde score: 7,7
Ik heb de verzekering afgesloten via ACSI, combinatie caravan- en reisverzekering. Ik heb verder nog met niemand contact gehad, dus de vragenlijst was moeilijk in te vullen. Het afsluiten ging uitstekend. Verder zie ik tot nu toe alleen wat van de Europeesche wanneer de premie wordt afgeboekt.
L.E.Koops
| Gemiddelde score: 7,7
Ik ben tevreden over de gedane melding en de oplossing die eruit voort kwam.
Gemiddelde score: 7,7
Ik heb over het algemeen weinig zaken te doen met verzekeraars. Heb ik soms toch contact met een verzekeraar dan verloopt dat over het algemeen goed. Goed is voor mij een 8. Verzekeringen sluit je meestal voor de lange termijn af en als je weinig te melden hebt dan zijn je ervaringen weinig.
G. L. Winter
| Gemiddelde score: 7,6
Ik ben verzekerd omdat je gewoon verzekerd moet zijn: doorlopende annuleringsverzekering en reisverzekering bij de Europeesche. Er zijn niet veel claims mijnerzijds, gelukkig. Maar vorig jaar was ik opeens ziek tijdens de reis en kon ik niet verder... Lees verder » met de groep, moest met een taxi terug naar het hotel. Dat kostte mij 100 euro en die 100 euro heb ik netjes vergoed gekregen. Dus daar was ik blij mee.
Gemiddelde score: 7,6
Mijn adviseur brengt zijn polissen onder bij een verzekeraar die het met zijn voorwaarden en kosten aansluit op de wensen van de klant.
Gemiddelde score: 7,5
Reisverzekeringen zijn vaak verplicht, maar schade heb ik de afgelopen twintig jaar maar één keer gehad. Dus ook maar één keer contact. Geen basis voor beoordeling.
H. Willemstein
| Gemiddelde score: 7,4
Niet veel ervaringen gehad maar de weinige die er waren, zijn tot volle tevredenheid afgehandeld.
Gemiddelde score: 7,4
Mijn tussenpersoon neemt mijn wensen/vragen zeer serieus, probeert daar goede maatwerkoplossingen voor aan te dragen en bij problemen/schade regelt mijn tussenpersoon de afhandeling volledig. Als mijn polis niet alles dekt, is mijn tussenpersoon... Lees verder » daar duidelijk over en adviseert me daarmee om te gaan zodat ik het gevoel heb dat mijn belangen goed behartigd worden, ik de voor mijn situatie noodzakelijke keuzes kan maken tegen aanvaardbare kosten.
Gemiddelde score: 7,3
Het alleen al dat je verzekerd bent, geeft een goed gevoel en je hoopt er geen gebruik van te maken. Helaas komt dit wel voor.
Gemiddelde score: 7,3
Ik heb mijn motor verzekerd bij Europeesche Verzekeringen. Ik heb nog nooit schade gehad, dus geen ervaring met de verzekeraar daarover. Premie is prima.
Gemiddelde score: 7,2
Verzekering is overgenomen van een andere maatschappij. Nog geen directe ervaring gehad.
iede Sieswerda
| Gemiddelde score: 7,2
Mijn bank/verzekeraar heeft ons doorverwezen naar de Europeesche omdat ze zelf het product niet meer in hun assortiment opnemen.
Gemiddelde score: 7,2
Ik heb gelukkig nog maar weinig gebruik hoeven te maken, maar over het algemeen worden schades goed afgehandeld.
Gemiddelde score: 7,2
Schade gemeld, direct reactie en actie. Tegenpartij was lastig. Mijn verzekering heeft dit prima opgelost. Ik hoefde niet te bemiddelen, dat deden zij zoals het hoort.
Gemiddelde score: 7,1
Verzekeringsmaatschappijen zijn noodzakelijk. In de reclame en voorlichting wordt gepretendeerd dat ze er zijn omwille van de klant. Ondertussen gaat het mijns inziens vooral om winst maken en zo min mogelijk en zo laat mogelijk uitkeren. Daarbij ontbreekt een stuk transparantie.
Gemiddelde score: 7,1
Heb nooit direct contact met verzekeraar gehad. Kon alleen via tussenpersoon. Misschien is dat de afgelopen jaren veranderd, zou dat wel prettig vinden.
Gemiddelde score: 7,0
Zijn al jaren met onze caravan verzekerd bij de Europeesche. Prima geregeld, geen problemen.
Gemiddelde score: 7,0
Mijn keuze van alle verzekeringen is inmiddels vijftig jaar geleden dus de contacten bij ABN AMRO zijn niet woordelijk meer terug te halen, maar heb er geen slechte emoties aan overgehouden.
Gemiddelde score: 7,0
Omdat ik geen verstand van verzekeringen heb, ga ik ervan uit dat de adviseur mij goed heeft voorgelicht, maar dat zou pas blijken als er echt iets aan de hand is.
Gemiddelde score: 7,0
Ik ben via de Skivereniging verzekerd bij de Europeesche voor een doorlopende reisverzekering en heb nog nooit schade gedeclareerd.
Ruud van Noorden
| Gemiddelde score: 7,0
Ben over het algemeen tevreden.
Gemiddelde score: 6,9
Ik heb het contract opgezegd omdat het veel te duur was (100 euro) en ik na veel zoeken van mijn tussenpersoon eindelijk een combinatie van vier verzekeraars vond die tegen een redelijke vergoeding de opstalverzekering wilde afsluiten (25 euro). De... Lees verder » oude verzekering rekende 15 euro toen ik nog zelf in het huis woonde. Ik heb mijn huis tijdelijk verhuurd omdat ik een tijdelijke baan vond op 200 kilometer afstand van de woning binnen Nederland en ik dus niet dagelijks heen en weer kon rijden. Er is nauwelijks nog een verzekeraar die een opstalverzekering wilde aangaan met mij terwijl dat verplicht is voor de hypotheek. EV was de enige die ik kon vinden (waar ik wel weer blij mee was en dus de verzekering wel afsloot tot ik een ander vond), maar rekende wel de hoofdprijs.
Gemiddelde score: 6,9
Aanbevolen door zorgverzekering en qua prijs een van de goedkopere. Moeilijk om veranderingen te maken na het afsluiten van de polis zonder veel extra kosten.
Gemiddelde score: 6,8
Na schademelding komen er nog diverse mails aangaande aanvullingen et cetera. Ook moeten soms verklaringen over andere personen worden gegeven die in verband met privacywetgeving niet mogen worden opgesteld. Gevolg: dreigend gevoel van geen... Lees verder » schade-uitkering. Resultaat is dan vertraging in de afhandeling. Meerdere telefoontjes met toelichting et cetera.
Frans
| Gemiddelde score: 6,7
Nog geen schade en daarom weinig contact.
Gemiddelde score: 6,5
Is gemakkelijk om een adviseur te hebben die begrijpt wat de verzekeringmaatschappijen bedoelen met hun voorwaarden, dat is meestal een doolhof van wat wel en wat niet verzekerd is. En ze proberen meestal onder de claim uit te komen.
Gemiddelde score: 6,4
Na het aangaan van een verzekering hoort men niet zoveel meer van een bedrijf. Prettig zou zijn om te weten of een bepaalde verzekering echt nodig is.
Gemiddelde score: 6,4
Bij het afsluiten van een verzekering lijkt alles gedekt, maar als je een schade meldt, dan zijn er altijd weer uitzonderingen waardoor zaken niet vergoed worden. Of voor een heel laag bedrag.
Gemiddelde score: 6,3
Prima verzekeraar.
Gemiddelde score: 6,2
Europeesche Verzekeringen is duidelijk in voorwaarden en houdt zich aan afspraken.
Arno Panis
| Gemiddelde score: 6,2
Wij hebben een doorlopende reisverzekering sinds vele jaren en acht jaar geleden een keer schade gehad. Die is toen naar behoren opgelost. Verder hebben wij de verzekering (gelukkig) niet nodig gehad.
Ardi Klokkers
| Gemiddelde score: 6,1
Alleen ervaring met afsluiten in het verleden. Nog geen schades geclaimd.
Gemiddelde score: 6,1
Door de intermediair wordt alles begrijpelijk en makkelijk afgehandeld. De Europeesche is een volledige verzekering (afhankelijk van de dekking die je gekozen hebt natuurlijk).
Gemiddelde score: 6,0
Ik heb niet het gevoel dat zij hun uiterste best doen om mij te helpen.
Gemiddelde score: 5,8
Ik moest op mijn polis opzoeken bij welke verzekeraar mijn verzekering ook alweer liep. Zolang de voorwaarden en premie goed in balans zijn, maakt de verzekeraar mij echt niets uit. Ik heb dus geen enkel gevoel bij de Europeesche. De enige reden om... Lees verder » bij een tussenpersoon af te sluiten, was personeelskorting. Sinds die is weggevallen, heb ik alles weer online afgesloten bij de voordeligste verzekeraars. Daar zat voor mij de Europeesche niet meer bij.
Gemiddelde score: 5,6
Ongeveer twee jaar geleden heb ik een aanrijding gehad, niet door mijn schuld. De tegenpartij accepteerde zijn schuld niet, of zei dat het nog wel mee viel. Daarna heb ik er nooit meer iets over gehoord, ondanks verschillende keren bellen met de verzekeringsmaatschappij.
Gemiddelde score: 4,9
Gelukkig nog nooit een schade geclaimd. Dus weet niets over betrouwbaarheid et cetera.
Gemiddelde score: 4,0
Voor het eerst schade gemeld. Lang op antwoord moeten wachten. Zelf moeten zeggen waar ze hun eigen gegevens vandaan moesten halen en uiteindelijk niets vergoed gekregen.