Bij FBTO verzeker je alleen wat jij kiest
Bij FBTO regel je je verzekeringen zelf. Gewoon via internet. Schade melden? Je verzekering of gegevens aanpassen? Ook dat kan online. Verzekeren moet gemakkelijk zijn. Stel zelf je pakket samen en vanaf de plek waar jij bent, online of mobiel. We hebben diensten en producten die ‘gedoe’ verminderen. Met heldere voorwaarden en een service die vanzelfsprekend is. En als je een keer schade of pech hebt, moet het snel zijn opgelost. Dan kun jij je tijd en energie weer steken in de dingen die het leven leuk maken.

Verzeker bij FBTO bijvoorbeeld je auto, je reis of je zorg met een basisverzekering. En kies alleen de aanvullende modules die jij nodig vindt. We geven je informatie en tips, maar de keuze laten we altijd bij jou.

https://www.fbto.nl
2018
  • 2018
  • 2017
  • 2016
7,1 Gemiddeld rapportcijfer
7,1 Algemene tevredenheid
7,2 Klantgerichtheid
7,2 Deskundigheid
7,0 Duidelijkheid
7,0 Vertrouwen
Contact met verzekeraar
Dit cijfer ontbreekt omdat in het panel het aantal klanten dat recentelijk contact heeft gehad met de verzekeraar te laag is
Hoog-Laag
  • Hoog-Laag
  • Laag-Hoog

Klantreacties

Gemiddelde score: 10
Wij zijn al vele jaren verzekerd via FBTO. Een paar keer hebben we gebruik moeten maken van een schadeverzekering. Tot nu toe altijd alles netjes en snel afgehandeld.
Tennekes
| Gemiddelde score: 10
Duidelijkheid en geen fratsen.
R Witteveen
| Gemiddelde score: 10
FBTO straalt vertrouwen uit en schaadt deze ook niet, is open en oprecht.
Cesar
| Gemiddelde score: 9,6
Ik wil graag dat het web een Engelse versie heeft.
M.H.Helleman
| Gemiddelde score: 9,4
Wij zijn al jaren verzekert bij FBTO en tot op heden geen problemen ondervonden.
Gemiddelde score: 9,4
Heldere voorwaarden, behulpzame en bereikbare klantenservice.
E.Ham
| Gemiddelde score: 9,0
Zijn zeer tevreden over de FBTO.
Gemiddelde score: 9,0
Ik heb geen aanvullingen.
Gemiddelde score: 9,0
Uitleg is duidelijk, polis is duidelijk. Dus je weet wat je kiest.
Gemiddelde score: 8,9
Ze staan je altijd vriendelijk en behulpzaam te woord, en proberen je vraag of probleem zo goed en duidelijk mogelijk aan je uit te leggen.
Meer lezen »
Albert Hendrix
| Gemiddelde score: 8,9
Ze stellen zich goed op bij vragen.
J.Holtrop
| Gemiddelde score: 8,8
De acceptatievoorwaarden worden duidelijk uitgelegd, ook bij twijfel. Het enige jammere is dat bij de overlijdensrisicoverzekering de looptijd eenzijdig is veranderd van het jaar dat ik 70 word naar het jaar dat ik 66 word. Hierover was geen communicatie geweest.
H.J. Walstra
| Gemiddelde score: 8,8
Mijn belangrijkste punt is dat informatie op een voor iedereen begrijpelijke manier wordt uitgelegd. Ik zie heel veel informatiepagina's van allerlei instanties die door mensen met kennis van zaken worden gevuld en die dus bol staan van allerlei... Lees verder » technische termen die insiders begrijpen, maar 'Jan met de pet' niet.
Gemiddelde score: 8,5
Gelukkig geen gebruik hoeven te maken van de levensverzekering en slechts één keer van een andere verzekering. Dit is tot in de puntjes correct en heel snel afgehandeld. De site van FBTO is duidelijk en de bevestiging van eventuele wijzigingen... Lees verder » volgt direct per mail. De servicedesk is erg klantgericht en men zoekt naar een oplossing. Je krijgt nooit het idee dat je 'zeurt' (ook al denken ze dat misschien wel). Inmiddels is FBTO ondanks de korting van VEH niet meer de goedkoopste, maar daar draait het niet altijd om tenslotte.
R. Pestman
| Gemiddelde score: 8,5
Ik heb al jarenlang een relatie met FBTO en ben daarover zeer tevreden. Helderheid, duidelijkheid, deskundigheid en klantvriendelijkheid zijn bij mij daarvoor de pijlers.
Gemiddelde score: 8,4
Ik ben tevreden over de duidelijke brieven die gestuurd worden.
Gemiddelde score: 8,3
FBTO komt zeer betrouwbaar over en heeft goede kennis in huis.
Johanna Bruinsma-van der Mark
| Gemiddelde score: 8,3
Wij hebben FBTO altijd als positief ervaren.
Gemiddelde score: 8,0
Ik vind het erg opvallen dat de klantenservice van FBTO zo deskundig is en vriendelijk en helder mij te woord staat!
Gemiddelde score: 8,0
Verzekering is duidelijk en makkelijk af te sluiten en ook weer op te zeggen.
Gemiddelde score: 8,0
Ik heb geen problemen met de FBTO.
Gemiddelde score: 8,0
De keren dat ik contact heb gehad met de FBTO per mail of post was dit duidelijk en informatief. Antwoord kwam binnen vijf werkdagen, zoals afgesproken.
H.M. Veldhuizen
| Gemiddelde score: 8,0
Bij FBTO word ik altijd snel, vakkundig en efficiënt geholpen.
Gemiddelde score: 8,0
Betrouwbaar, servicegericht en heldere communicatie.
Gemiddelde score: 8,0
Zijn tevreden over FBTO.
t.van Dijke
| Gemiddelde score: 7,8
Tot nu toe altijd goed geholpen door de FBTO.
Gemiddelde score: 7,8
Ik zal duidelijk zijn: tot nu toe heb ik weinig tot geen contact met u gehad.
L. Otten
| Gemiddelde score: 7,8
Bij FBTO kan men terecht voor een duidelijk verzekeringsproduct voor een redelijke prijs. Overigens zal FBTO net zoals de andere verzekeringsmaatschappijen een winstoogmerk hebben, dus liever niet uitkeren. Hoe dit bij FBTO is, weet ik nog niet en heb daarover dus geen mening.
M.van.steijn
| Gemiddelde score: 7,7
FBTO is een goede deskundige verzekeraar die de verzekeringen aanpast aan je persoonlijke situatie zodat je niet dubbel verzekerd bent. De bereikbaarheid kan telefonisch beter door te lange wachttijden.
P.I.M. Hendriks
| Gemiddelde score: 7,7
De verzekering loopt al twintig jaar. De verlenging gaat via mail en gaat goed.
G.J. van der Valk
| Gemiddelde score: 7,7
Via website verzekering bij FBTO afgesloten omdat de info helder was en het aanvragen eenvoudig en op basis van maatwerk snel passend te maken was. Bepaalde cijfers zijn nog niet zo hoog omdat de toekomst dit uit zal moeten wijzen. Met andere... Lees verder » verzekeraars matige tot slechte ervaringen. Tot nu toe positief over FBTO.
Gemiddelde score: 7,7
De FBTO is een van de goedkopere verzekeringen en wat je krijgt, is voldoende.
J. van Kuipers
| Gemiddelde score: 7,7
FBTO maakt het al jaren voor mij erg gemakkelijk met mijn verzekeringen. Helder, online en daar waar nodig persoonlijk contact maken het voor mij een erg plezierige verzekeraar.
M. Hendriks-Sauv‚
| Gemiddelde score: 7,6
Heb altijd een prettig contact gehad met FBTO. Bijkomend voordeel vond ik dat er een extra korting gegeven wordt (werd) als je lid was van de Vereniging Eigen Huis, een vereniging waar wij ook veel vertrouwen in hebben (hadden). Inmiddels heb ik geen eigen woning meer maar een huurwoning.
j. van de ree
| Gemiddelde score: 7,5
FBTO is meer schade-/zorgverzekeraar dan levensverzekeraar naar buiten toe in de communicatie. Voor alle producten van FBTO geldt dat ze transparant zijn en duidelijk omschreven. Daarnaast krijg je bij twijfel goede uitleg.
Gemiddelde score: 7,4
Het is altijd prettig zaken doen met FBTO.
Gemiddelde score: 7,4
Er worden nog te vaak zinnen en woorden gebruikt in vaktermen waardoor het niet duidelijk te begrijpen is wat er nu precies bedoeld wordt.
Gemiddelde score: 7,4
Ik heb nooit direct contact met FBTO. Alles gaat via de post. De verzekering loopt al jaren zonder aanpassingen.
Gemiddelde score: 7,4
Aan de hand van telefonische gesprekken en contact over behandelingen en vergoedingen van bepaald soort therapie.
Gemiddelde score: 7,3
Het meeste contact gebeurt eenmaal per jaar. De contacten in de afgelopen jaren zijn goed en hoeven ook niet vaker plaats te vinden, aangezien de lopende polissen niet meer veranderen.
Gemiddelde score: 7,3
Je sluit één keer een levensverzekering af en zolang je deze niet hoeft te gebruiken - gelukkig - heb je over deze verzekering geen contact met de FBTO. Jaarlijks wordt de factuur per machtiging afgeschreven en voor de rest hoop je dat alles goed... Lees verder » geregeld is, mocht het wel nodig zijn aanspraak op de verzekering te maken. Met een autoverzekering heb je vaker contact met een verzekeraar omdat je van auto wisselt of schade hebt, maar met een levensverzekering ligt dat anders en daarom is het lastig om antwoord op de vragen te geven.
Gemiddelde score: 7,3
Overall tevreden over FBTO.
Ekoster
| Gemiddelde score: 7,3
Via de site kan ik makkelijk zien waar ik voor verzekerd ben en ook makkelijk met de uitzetbare modules.
Gemiddelde score: 7,2
Mijn beoordelingen slaan niet zozeer op alleen de FBTO! Ik heb niet zo'n hoge pet op wat betreft verzekeringsmaatschappijen. Over het algemeen ben je bij elke verzekeraar van harte welkom als je een verzekering af wilt sluiten, prachtige beloftes.... Lees verder » Maar de enkele keer dat ik een schade moest claimen, is het allemaal niet zo makkelijk. Dat vind ik heel moeilijk te accepteren, omdat ik dat niet verwacht.
Gemiddelde score: 7,2
Ik ben al circa veertig jaar verbonden met FBTO en heb nooit reden tot klagen gehad. Altijd vriendelijk te woord gestaan, zowel schriftelijk als mondeling. Wel heb ik een opmerking over het feit dat men mij regelmatig een autoverzekering probeert te... Lees verder » verkopen, terwijl ik niet in het bezit ben van een automobiel. Reden: geen rijbewijs. Wellicht kan de mogelijkheid geboden worden om niet-relevante verzekeringen uit te sluiten.
Gemiddelde score: 7,1
Na afsluiten verzekering is er geen contact met verzekeraar nodig geweest. Alle communicatie was duidelijk genoeg.
Gemiddelde score: 7,1
FBTO is een betrouwbare en eerlijke verzekeraar.
Gemiddelde score: 7,1
Op de website is alles vrij makkelijk te vinden. Wat de levensverzekering betreft, heb ik geen persoonlijk contact gehad met de FBTO. Wel met een schadeverzekering en dat is prettig afgehandeld.
D. H. Kalkwarf
| Gemiddelde score: 7,0
Ik heb ze nog niet nodig gehad, dus kan niet oordelen.
Gemiddelde score: 7,0
FBTO is goed bereikbaar en geeft snel antwoorden op mijn vragen.
Gemiddelde score: 7,0
Ik heb deze verzekering afgesloten, dat ging vrij eenvoudig. Ik heb mij niet laten adviseren, maar ben afgegaan op de informatie op de website. Die informatie was voor mij voldoende. Ik heb verder geen mondeling of schriftelijk contact gehad over deze verzekering.
Gemiddelde score: 7,0
Als ik contact heb, word ik altijd vriendelijk te woord gestaan, duidelijke antwoorden.
P. Bil
| Gemiddelde score: 6,9
Algemene indruk is goed. Alleen jammer dat deze verzekering eigenlijk via een derde partij loopt.
Gemiddelde score: 6,9
Ik heb deze verzekering al meer dan veertig jaar en er zijn nooit problemen geweest. Het is een uitvaartverzekering dus pas als ik dood ga, is duidelijk hoe ze de afwikkeling doen.
Gemiddelde score: 6,8
Je bent verzekerd om voor bepaalde situaties een back-up te hebben. Pas als zo'n situatie zich voordoet, kom je erachter of de informatie klopt waarop je ooit bent af gegaan. Helaas hoor je veel verhalen over sub, artikel of de wel beruchte kleine... Lees verder » lettertjes. Maak liever geen gebruik van verzekering, maar het geeft wel een fijn gevoel dat je voor bepaalde calamiteiten toch iets geregeld hebt.
Gemiddelde score: 6,7
Vooralsnog heb ik weinig gebruik hoeven te maken van de verzekeringen die ik bij de FBTO heb afgesloten. Dat maakt mij een beperkte ervaringsdeskundige.
Gemiddelde score: 6,7
Als je vragen hebt dan is het soms moeilijk als je vaker contact wilt hebben dat je dan iedere keer iemand anders aan de lijn krijgt en iedere keer je verhaal moet doen. Waarom niet iemand die voor jou de case doet.
L. Brian
| Gemiddelde score: 6,7
Over het algemeen betrouwbaar en deskundig. Alhoewel ik over mijn verzekering FBTO vragen ga stellen, aangezien ik hun uitleg niet geheel begrijp.
Gemiddelde score: 6,6
Ik ben tevreden over FBTO in zijn algemeenheid. Uitleg op papier is minder en behoeft een telefoontje naar kantoor voor verdere uitleg. Daar is men altijd bereid uit te leggen tot vervelends toe. Afwikkeling schadegevallen is uitstekend. Jammer is... Lees verder » wel dat alle premies hoger zijn dan de meeste verzekeringen.
P.B. van der Plank
| Gemiddelde score: 6,6
FBTO is een prima verzekeraar die heldere polissen uitgeeft aan haar klanten. Echter, bij hulpvragen word vaak verwezen naar polisbladen en zelfredzaamheid, hiertoe moet je wel bereid zijn.
Gerard Meinsma
| Gemiddelde score: 6,6
Specifieke zaken met betrekking tot mijn levensverzekering staan niet op de polis en worden alleen mondeling bevestigd. Vreemde en voor mij onverteerbare zaak.
J. Vissers
| Gemiddelde score: 6,6
Ik heb niet al te veel vertrouwen in verzekeraars in het algemeen. Ik heb te vaak te maken gehad met de "kleine lettertjes" in een contract en met een eigen risico als je wat claimt. Dit vond ik niet terecht. FBTO heeft niet altijd heldere... Lees verder » voorwaarden, je moet je goed inlezen in je rechten. Voor de rest hoef ik geen aanspraak te maken op deze verzekering, dus daar kan ik niet over oordelen.
Gemiddelde score: 6,5
FBTO is een rechtoe rechtaan maatschappij, geen moeilijke constructies. Veel vrije keuze. Prima, duidelijk, helder.
Gemiddelde score: 6,5
1. Ik heb een opstalverzekering bij FBTO, toen er vijftien jaar geleden schade was, keurig afgehandeld. 2. Afgelopen tijd een keer contact gehad over de levensverzekering. Eerst een brief gehad die waarschijnlijk voor henzelf niet duidelijk was,... Lees verder » want later had ik daarover telefonisch contact. Waarschijnlijk wilden ze deze eerder uitbetalen, want daar was het advies naar. Waarom weet ik niet (meeropbrengst FBTO?). Echter, deze loopt nog. Rendement iets lager dan een vergelijkbare bij de OHRA.
G. Roelofs
| Gemiddelde score: 6,5
Mijn matige waardering (6) heeft vooral betrekking op een paar jaar geleden. Toen waren er steeds strubbelingen met de verwerking van bijschrijvingen voor wat betreft de lijfrente. Tegenwoordig gaat het beter. Dat verklaart mijn 7, vertrouwen is aan het opbouwen.
Gemiddelde score: 6,4
Ik heb nooit persoonlijk contact met FBTO.
Gemiddelde score: 6,0
Nou, ik heb die verzekering afgesloten en die loopt al de nodige jaren. Eén keer per jaar krijg ik de vraag of ik hem wil verlengen. Verder krijg ik één keer per jaar het waardeoverzicht. Meer contact is er tot nu toe niet. Lastig dan om daar een beoordeling over te geven.
Gemiddelde score: 6,0
Ik ben wel tevreden.
J. Hendriks
| Gemiddelde score: 5,9
De verzekeringgever doet dit om winst te maken en heeft altijd zijn eigen profijt voor ogen. Dit maakt dat ik altijd waakzaam ben en mijn eigen belangen in het oog hou.
Gemiddelde score: 5,6
De FBTO was toen ze nog geen onderdeel van Achmea waren een zeer klantvriendelijke organisatie die begrip voor de klant had en een zo goed mogelijke oplossing bood. Nu is het net als de meeste verzekeraars omgeven door een firewall van een... Lees verder » klantenservice dat vooral scripts opleest en niet goed luistert naar de klant.
Renate
| Gemiddelde score: 5,1
Ik krijg eigenlijk nooit informatie over mijn verzekering. Het is een lijfrente en hij loopt nog jaren, maar ik vind het niet fijn om nooit iets te horen. Je zou vergeten dat hij nog loopt!
Gemiddelde score: 2,9
Ik vind dat FBTO geen duidelijke informatie geeft over wijzigingen in de voorwaarden. De consequenties zijn pas duidelijk als je klem zit in een situatie.
D. Krommendijk
| Gemiddelde score: 2,5
Het zou fijn zijn als FBTO de moeite neemt om mij jaarlijks dan wel één keer per twee jaar op de hoogte te houden van de lopende afspraken over de polis. Nu is de situatie zo dat ik lang geleden de lijfrentepolis heb aangeschaft en daar verder nooit meer iets over gehoord heb.