Bij FBTO verzeker je alleen wat jij kiest
Bij FBTO regel je je verzekeringen zelf. Gewoon via internet. Schade melden? Je verzekering of gegevens aanpassen? Ook dat kan online. Verzekeren moet gemakkelijk zijn. Stel zelf je pakket samen en vanaf de plek waar jij bent, online of mobiel. We hebben diensten en producten die ‘gedoe’ verminderen. Met heldere voorwaarden en een service die vanzelfsprekend is. En als je een keer schade of pech hebt, moet het snel zijn opgelost. Dan kun jij je tijd en energie weer steken in de dingen die het leven leuk maken.

Verzeker bij FBTO bijvoorbeeld je auto, je reis of je zorg met een basisverzekering. En kies alleen de aanvullende modules die jij nodig vindt. We geven je informatie en tips, maar de keuze laten we altijd bij jou.

https://www.fbto.nl
2019
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
7,2 Gemiddeld rapportcijfer
7,2 Algemene tevredenheid
7,1 Klantgerichtheid
7,3 Deskundigheid
7,2 Duidelijkheid
7,2 Vertrouwen
Contact met verzekeraar
Dit cijfer ontbreekt omdat in het panel het aantal klanten dat recentelijk contact heeft gehad met de verzekeraar te laag is
Hoog-Laag
  • Hoog-Laag
  • Laag-Hoog

Klantreacties

Gemiddelde score: 9,2
Duidelijk en overzichtelijk.
Gemiddelde score: 8,7
FBTO is een no-nonsense verzekeraar. Dat past bij mij.
Gemiddelde score: 8,5
Fijne maatschappij zonder te veel poespas.
at
| Gemiddelde score: 8,5
FBTO is qua service en voorwaarden de beste verzekering.
Gemiddelde score: 8,4
FBTO is een doe-het-zelfmerk en dat bevalt mij goed. Als je dan toch een keer contact zoekt, krijg je hele aardige, geduldige, deskundige en behulpzame mensen uit Friesland aan de lijn die doen wat ze beloven.
C. Bisschops
| Gemiddelde score: 8,4
Een verzekering hoop je nooit nodig te hebben. En als je die dan toch nog hebt, blijkt dat je daar nou net niet voor verzekerd bent. Bij mij werd door baldadigheid mijn tuin vernield. Schade aan planten en struiken. Is dit inboedel- of... Lees verder » opstalverzekering? Nee dus. In principe geen uitkering. Een keer schade aan het riool gehad (verstopping). Is dit inboedel of opstal? Nee dus, zit onder de grond en valt er niet onder. Toch heeft de telefoniste mij op een manier geholpen die meedenkt naar mogelijkheden. Dat verdiend respect. Professioneel.
E. Bosgra
| Gemiddelde score: 8,3
Veel vragen kon ik niet beoordelen, omdat ik geen rechtstreeks contact heb gehad met de FBTO de laatste jaren.
Gemiddelde score: 8,2
Ik heb slechts een uitvaartverzekering bij FBTO. Die sluit je in de regel eenmalig af en dan is het gedaan met het contact.
Pieter
| Gemiddelde score: 8,2
FBTO is duidelijk.
Gemiddelde score: 8,0
FBTO is een van de oudere verzekeringsmaatschappijen van Nederland en heeft wel wat te verliezen. Ze zijn redelijk no-nonsense en geven je het gevoel dat ze niet uit zijn op onnodig winstbejag. Mijn ervaring met FBTO is in ieder geval goed tot nu... Lees verder » toe. Ik ben nog geen onverwachte zaken tegengekomen.
Meer lezen »
Gemiddelde score: 8,0
De verzekeringen zijn duidelijk en eenvoudig aan te passen. Meer keuze door uitsplitsing van modules zou welkom zijn.
Gemiddelde score: 7,9
Probleemloos afsluiten. Prima digitale bereikbaarheid.
T.Boiten
| Gemiddelde score: 7,9
Klantvriendelijk, altijd bereikbaar op kantooruren, overzichtelijk.
Gemiddelde score: 7,8
Professionele, klantgerichte organisatie met scherpe tarieven voor verzekeringen. De goede naamsbekendheid en lange historie van de verzekeraar heeft ons overgehaald om hier een verzekering voor onze hypotheek af te sluiten.
Gemiddelde score: 7,8
FBTO staat altijd voor mij klaar.
Gemiddelde score: 7,7
Na meer dan 30 jaar verzekeringen bij de FBTO te hebben nog steeds tevreden. Maar gelukkig vrijwel nooit iets gehad, waardoor ik niet kan beoordelen hoe het in een bepaalde situatie zou zijn. Maar het vertrouwen is er!
Gemiddelde score: 7,7
Paar slechte ervaringen met verzekeraars maken mij behoedzaam. Nog geen ervaring met uitbetalingen, alleen met betalingen, daarom gematigde scores.
Gemiddelde score: 7,7
Ik vind het fijn dat FBTO duidelijk en overzichtelijk is.
Sandra
| Gemiddelde score: 7,7
Hele vriendelijke klantenservice die je altijd willen helpen. Verzekeringen zijn online overzichtelijk en makkelijk terug te vinden in mijn FBTO. Wijzigingen zijn online snel aangepast en bij vragen telefonisch altijd goed en vriendelijk geholpen.
Gemiddelde score: 7,7
Gewoon tevreden over FBTO.
Gemiddelde score: 7,6
No-nonsense maatschappij. Heb je een keer schade dan doen ze er niet echt moeilijk over.
E.heits
| Gemiddelde score: 7,5
De contacten waren altijd goed.
Gemiddelde score: 7,5
Al mijn verzekeringen (woon, auto, zorg, leven) heb ik via FBTO lopen. De reden hiervoor is dat ik de prijzen schappelijk vind, ik de manier van communiceren erg prettig vind en ze niet te veel kleine letters hebben. Mijn algemene ervaring van FBTO... Lees verder » is dan ook zeer positief en heb dan ook al meerdere mensen klant laten worden bij FBTO.
L. de Vries
| Gemiddelde score: 7,4
FBTO is een makkelijk benaderbare verzekering. De keren dat ik contact heb gehad, ben ik altijd netjes geholpen en kreeg ik duidelijke informatie.
L. Vugts
| Gemiddelde score: 7,4
Ik word altijd correct te woord gestaan, en er wordt duidelijk uitleg gegeven over hoe te handelen.
Gemiddelde score: 7,3
Ik ben al jaren bij de FBTO en ik vind ze heel prettig alles afhandelen, zowel bij vragen als bij problemen.
Jm van t schip
| Gemiddelde score: 7,2
De FBTO-medewerkers zijn altijd heel vriendelijk, maar ik heb gelukkig nog nooit gebruik hoeven maken van de polissen.
J.B.Holtrop
| Gemiddelde score: 7,1
De voorwaarden werden eenzijdig gewijzigd. Bij afsluiten verzekering was de einddatum op het moment dat ik 70 jaar. Dit werd abrupt gewijzigd in 66 jaar. Ben hierover erg ontevreden.
M. van Altena
| Gemiddelde score: 7,0
De keren dat ik contact heb met de FBTO zijn prettig, ik heb het gevoel dat ik goed geholpen word. Ik krijg geen onnodige reclame post/mail. Ik ben tevreden met en over de FBTO, ik vind een 7 ook een mooi cijfer. Ik zou niet kunnen zeggen wat ze moeten doen om een hoger cijfer te geven.
Gemiddelde score: 7,0
Voor ongeveer 30 à 40 jaar geleden had ik alles van de FBTO. Later kon ik toch goedkopere vinden die toch iets lager lagen dan FBTO, ook via mijn werk. Nu ben ik 85, dus ga ik niet meer verkassen.
Gemiddelde score: 7,0
Uiteindelijk gaat het een verzekeraar om winst te maken, dus nooit in het belang van een klant. Voorbeeld: een jaar geleden werd mij gevraagd de levensverzekering te beëindigen, want dan heb je geld. Echter wordt er dan niet bij gezegd dat je meer... Lees verder » moet afrekenen, dus heb ik hem gewoon door laten lopen.
Famzoon
| Gemiddelde score: 6,9
Klantvriendelijk en snel in handelen, luisteren naar de klant.
Gemiddelde score: 6,7
FBTO is voor ons een maatschappij waar we ons niet bekocht voelen.
Gemiddelde score: 6,6
FBTO is helder. Premie en dekking helder. Of FBTO eerlijk is en het beste met mij voorheeft, is discutabel en alleen door FBTO zelf te beantwoorden.
Gemiddelde score: 6,4
FBTO geeft duidelijke informatie, alle informatie is goed toegelicht. FBTO is makkelijk bereikbaar (website, telefonisch).
J. Hendriks
| Gemiddelde score: 6,3
Vragen gaan over de levensverzekering die ik heb afgesloten, degene op wiens leven deze is afgesloten leeft gelukkig nog. Dus ik heb nog geen ervaring met hoe FBTO handelt in zulke situaties.
H. v. Eda
| Gemiddelde score: 6,1
Ik vind FBTO is heel fijn, goedkoop en hun website is eenvoudig.
Gemiddelde score: 6,0
Ik heb geen levensverzekering bij FBTO.
W. Pennings-Oomen
| Gemiddelde score: 5,9
Na het overlijden van mijn echtgenoot kwam ik er achter dat ik niet overgeschreven was als verzekernemer. Ik wil heel graag dat een familielid de begunstiger wordt na mijn overlijden. Dat bleek niet mogelijk te zijn daar mijn overleden echtgenoot... Lees verder » nog als verzekernemer te boek stond en ik nog niets op mijn naam had staan. Binnenkort zal ik weer een poging wagen om het te regelen.
Gemiddelde score: 5,6
Ik heb een uitvaartverzekering die nog nooit aan winstdeling heeft gedaan. Elk jaar krijg ik een brief waarin staat dat dit 0 is. Ik vind dat niet geloofwaardig.
Henk
| Gemiddelde score: 5,2
Het is een verzekering met een lange looptijd, bij goede zaken krijg je meer maar dat is bij geen enkele verzekering nog voorgekomen. Op het moment van uitkeren is er altijd wel een tijd van slechte zaken geweest. Delen in de winst, echt niet!
Gemiddelde score: 5,2
(Levens) verzekering levert bij lange na niet het destijds voorgespiegelde rendement (uiteindelijk zo'n 35%, nauwelijks meer dan de inleg).
Gemiddelde score: 2,0
Op het moment dat wij FBTO nodig hadden, lieten zij ons vallen. Jammer.