Bij FBTO verzeker je alleen wat jij kiest
Bij FBTO regel je je verzekeringen zelf. Gewoon via internet. Schade melden? Je verzekering of gegevens aanpassen? Ook dat kan online. Verzekeren moet gemakkelijk zijn. Stel zelf je pakket samen en vanaf de plek waar jij bent, online of mobiel. We hebben diensten en producten die ‘gedoe’ verminderen. Met heldere voorwaarden en een service die vanzelfsprekend is. En als je een keer schade of pech hebt, moet het snel zijn opgelost. Dan kun jij je tijd en energie weer steken in de dingen die het leven leuk maken.

Verzeker bij FBTO bijvoorbeeld je auto, je reis of je zorg met een basisverzekering. En kies alleen de aanvullende modules die jij nodig vindt. We geven je informatie en tips, maar de keuze laten we altijd bij jou.

https://www.fbto.nl
2018
  • 2018
  • 2017
  • 2016
7,5 Gemiddeld rapportcijfer
7,6 Algemene tevredenheid
7,6 Klantgerichtheid
7,5 Deskundigheid
7,4 Duidelijkheid
7,4 Vertrouwen
7,8 Contact met verzekeraar
Hoog-Laag
  • Hoog-Laag
  • Laag-Hoog

Klantreacties

M.Hoeve
| Gemiddelde score: 10
Ben al jaren verzekerd bij FBTO met verschillende soorten verzekeringen en daar zeer tevreden over!
J.A.A.Starrenburg
| Gemiddelde score: 10
Goede en adequate verzekeringen. Duidelijke taal. Snelle en deskundige afhandeling.
F.Thomassen
| Gemiddelde score: 9,9
Ik heb tweemaal contact gehad over mijn rechtsbijstandverzekering. Het bedrag wat ik wilde vorderen, werd door FBTO voorgeschoten omdat de zaak overduidelijk was en FBTO heeft hem achteraf teruggehaald bij de schuldenaar.
i. schat
| Gemiddelde score: 9,8
Ik vind FBTO een mensenbedrijf, zeer vriendelijk en erg lieve mensen.
Gemiddelde score: 9,6
Ik vind de modules bij FBTO heel prettig. Wijzigingen gaan meteen in en het is heel duidelijk. De enige keer dat ik heb moeten declareren, is alles prima afgewikkeld en ook de belangstelling die ik tijdens mijn telefoontje kreeg, heb ik als heel fijn ervaren.
Gemiddelde score: 9,6
FBTO is klantvriendelijk en gemakkelijk in gebruik. Toen ik een schade meldde, is alles heel soepel gegaan.
Gemiddelde score: 9,6
Tijdens de vakantie kwam een van de familieleden te overlijden. Binnen twee uur na het melden aan de alarmcentrale was de terugreis aangepast en geboekt zodat wij snel konden terugkeren. Kort daarna hebben wij aanspraak gemaakt op de... Lees verder » annuleringsverzekering. Door een vriendelijk, kundige en empathische medewerker werden wij te woord gestaan en alles werd snel en adequaat gehandeld.
Gemiddelde score: 9,4
Heb alleen doorlopende reisverzekering casu quo annuleringsverzekering. Tot nu toe nooit wat geclaimd, dus kan ik hierover geen oordeel vellen.
Paul
| Gemiddelde score: 9,4
Snel en kundig geholpen bij melding van schade. Door drukte zelf moeten zoeken naar aannemer, maar uitbetaling van reparatie gebeurde snel.
R.J.de Vries
| Gemiddelde score: 9,2
Al jaren bij FBTO. Heb bijna alle verzekeringen bij hen. Contacten zijn altijd prettig en rechtstreeks. Info en/of dienstverlening duidelijk, behulpzaam. Afhandeling helder en probleemloos.
Meer lezen »
Gemiddelde score: 8,9
Advies over modules aan en uit, heeft mij veel geld bespaard.
A Fokkens
| Gemiddelde score: 8,9
De keren dat wij contact met de FBTO hebben, gaat het helemaal goed zonder onbegrijpelijke woorden.
W. Haring
| Gemiddelde score: 8,8
Mijn schademelding betrof een annulering van vluchten in verband met ziekte van mijn reisgenoot. De medewerker van FBTO heeft binnen 24 uur gezorgd voor de terugbetaling van het bedrag. Een en ander zonder overbodig vragen te stellen.
Gemiddelde score: 8,7
Snel in het geven van de hulp die nodig is. En ze maken de afhandeling gemakkelijk.
Gemiddelde score: 8,6
Prima afgehandeld, schade zelf betaald omdat dit voordeliger was in verband met no-claim. Goede uitleg.
M. Ketelaar
| Gemiddelde score: 8,5
Goed bereikbaar, overzichtelijke website, medewerkers komen gemaakte afspraken na.
Halotronic
| Gemiddelde score: 8,4
De keren dat ik contact opgenomen heb met FBTO voor een schademelding voelde ik mij zeer begrepen en ik werd niet argwanend bejegend. Zeer tevreden gevoel aan overgehouden.
Gemiddelde score: 8,4
FBTO is duidelijk in haar communicatie en gemakkelijk te bereiken. Schade is eenvoudig te melden en betaling is snel binnen.
drs G.A. Wedzinga
| Gemiddelde score: 8,4
Als lid van de Klantraad van de FBTO heb ik veel zaken van dichtbij gezien, gehoord en meegemaakt. Die activiteit versterkte in grote mate al mijn idee over deze Friese maatschappij, namelijk een kleinschalige maatschappij die in alles met de tijd... Lees verder » "meer" dan mee gaat! Ook het feit dat ik zelf woonachtig ben in Friesland speelt daarbij natuurlijk ook een rol!
Gemiddelde score: 8,4
FBTO: helder in verzekeringen.
Gemiddelde score: 8,4
Fijne mensen die je goed helpen en snel met een antwoord komen.
j a wismeijer
| Gemiddelde score: 8,3
We hebben ze niet vaak nodig maar de keren dat het nodig was, zijn we goed geholpen en daar gaat het om.
Dhr Meester
| Gemiddelde score: 8,3
FBTO is begripvol en denkt mee. Mocht er toch een fout gemaakt zijn dan heeft FBTO dat altijd heel snel opgelost.
Gemiddelde score: 8,3
De keren dat ik FBTO nodig had, is een en ander naar tevredenheid opgelost.
C.Bijleveld
| Gemiddelde score: 8,2
Ben tevreden, omdat als ik jullie nodig heb ik kan bellen.
Gemiddelde score: 8,2
FBTO is naar onze mening een verzekeraar die met de tijd mee gaat, personeel heeft die weten waar ze het over hebben en actief meedenken met de klant.
Gemiddelde score: 8,2
Bij een schadeverzekering is het van belang dat je op de hoogte bent wat er wel en niet gedekt wordt. Dat voorkomt teleurstelling bij schade. FBTO is accuraat en snel.
Mevr. Broers
| Gemiddelde score: 8,2
Ik ben heel tevreden over de verzekeringen en service van de FBTO. De medewerkers zijn vriendelijk, vragen door totdat alles duidelijk is voor zowel hen als de klant.
Gemiddelde score: 8,2
Voor een reisverzekering is het eenvoudig te kiezen voor te verzekeren extra's.
Gemiddelde score: 8,1
FBTO staat altijd klaar voor je en denkt mee. Juist in geval van een schade is het belangrijk dat er goed geluisterd wordt, dat je gerustgesteld wordt en dat je de goede kant op geholpen wordt.
R.Kozijn
| Gemiddelde score: 8,1
Bij melden schade direct juiste persoon aan de lijn. Duidelijke uitleg eigen kosten betreffende schademelding. Tijdens het gesprek direct autoschadebedrijf gebeld en reparatie geregeld. Schade naar volle tevredenheid in korte tijd gerepareerd.
S. Wiersma
| Gemiddelde score: 8,1
Goede prijs-kwaliteitverhouding. Duidelijk taalgebruik, open, toegankelijk en gemakkelijk te bereiken.
S.bakker
| Gemiddelde score: 8,1
Vriendelijk te woord gestaan met kundig antwoord. Behulpzame telefoonmedewerker.
CWH
| Gemiddelde score: 8,0
De afhandeling van de schade aan auto is, na het melden van de schade, snel opgepakt. Informatie was duidelijk en schade is inmiddels hersteld.
Gemiddelde score: 8,0
Antwoorden zijn gebaseerd op eerdere contacten inzake mijn autoverzekering en ervaringen van familieleden met de FBTO. Altijd vlot en zorgvuldig in het te woord staan en afhandeling van schades.
Gemiddelde score: 8,0
Geen ervaring met FBTO.
Gemiddelde score: 8,0
Je wordt altijd heel vriendelijk, snel en correct geholpen. Het is alleen jammer dat bepaalde zaken alleen in persoonlijk contact kunnen (telefoon of WA) en niet zelf op de site. Zoals meer dan een mutatie per maand of op een bepaalde ingangsdatum voor de reisverzekering.
Gemiddelde score: 8,0
FBTO is voor mij uitermate geschikt omdat hun doorlopende reisverzekering een laag basistarief heeft en keuze uit vele modules die geschikt zijn voor verschillende situaties. De inboedel- en schadeverzekering past bij mij als student goed en is betaalbaar.
p. snijders
| Gemiddelde score: 8,0
De schades die ik in de afgelopen jaren gemeld heb, werden naar behoren afgehandeld.
M. Gabrielse
| Gemiddelde score: 8,0
De afhandeling na schade vorig jaar was echt super. Goed contact, duidelijkheid over wat ik moest doen, snelle afhandeling.
RHHOEK
| Gemiddelde score: 7,9
Via de website had ik wijzigingen gemaakt in mijn reisverzekering die ik later weer wilde terugdraaien. Dat terugdraaien kan niet online, dat is jammer. Telefonisch kan het wel, maar je krijgt geen terugkoppeling of het wel of niet gelukt is. Dat is... Lees verder » vervelend, je moet zelf de dagen erna verschillende keren online controleren of de wijziging wel of niet is gecorrigeerd in de hoop dat de database is bijgewerkt.
Gemiddelde score: 7,9
De keren dat ik de FBTO nodig had, hebben ze me altijd goed geholpen en waar ze het niet wisten, zochten ze het voor mij uit.
Gemiddelde score: 7,9
Ik had een vraag over de medeverzekerden met mijn reisverzekering, een simpele vraag die toch heel moeilijk te beantwoorden was. De medewerker heeft het goed uitgezocht, maar dat duurde enige tijd. Mijn 'schade' betrof een beroep op de... Lees verder » rechtsbijstandverzekering. Het stelde mij teleur dat dat weer ergens anders was ondergebracht, maar ik trof een advocaat die geïnteresseerd was in mijn 'zaak' en ons contact was prettig.
L. Egbers
| Gemiddelde score: 7,8
Duidelijk en niet duur.
A. den Ouden
| Gemiddelde score: 7,8
Ik ben heel tevreden over FBTO in het algemeen en over de afhandeling van schade in het bijzonder.
Gemiddelde score: 7,8
Over het algemeen goede ervaringen met de FBTO.
Gemiddelde score: 7,8
Schadegevallen die we hebben gehad, zijn altijd vlot en correct afgehandeld.
Gemiddelde score: 7,7
Ik ben zeer tevreden over FBTO en afhandeling van een schademelding.
Gemiddelde score: 7,6
Tot nu toe tevreden over woonverzekering van FBTO. Gewoon no-nonsens en goed geregeld.
Gemiddelde score: 7,6
Verzekeraars, ook de FBTO, gebruiken vaak ellenlange teksten in hun voorwaarden en dergelijke. Nu begrijp ik best dat ze elk mogelijk risico (voor zichzelf) willen afdekken, maar je moet bijna academisch geschoold zijn om te begrijpen wat er nu... Lees verder » exact bedoeld wordt. Daar ligt mijns inziens een verbeterpunt. Kortere duidelijke zinnen gebruiken en niet altijd uitgaan van het slechte in een mens. Wij moeten hun immers ook maar vertrouwen? En zo betrouwbaar zijn verzekeraars door de tijd heen niet gebleken.
Gemiddelde score: 7,6
Alles loopt vanzelf. Ooit een keer schade gehad en dit is prima afgehandeld.
Gemiddelde score: 7,5
Duidelijke website met begrijpelijke producten. Fijn dat er modules zijn die je kunt aan- en uitzetten.
Gemiddelde score: 7,5
FBTO is een verzekeraar die telefonisch goed bereikbaar is met kundige medewerkers. Via de website gaat alles wat moeizamer en als je dat nodig hebt, lukt het niet altijd.
Gemiddelde score: 7,4
Schadevrije jaren werden goed uitgelegd. Na advies ben ik weer veranderd van WA Plus naar allrisk, ervan uitgaande dat het gegeven advies juist was.
Gemiddelde score: 7,4
Het afsluiten van een verzekering via de internetsite is gemakkelijk.
Gemiddelde score: 7,4
Heel vriendelijk te woord gestaan. Snelle afhandeling.
A. Vogel
| Gemiddelde score: 7,4
Wij zijn al vele jaren klant bij FBTO en wanneer er door ons een schade was, werd deze snel en correct afgehandeld.
Gemiddelde score: 7,4
In de contacten gaat het alleen over verzekeren, zonder ondertussen iets anders aan te prijzen.
Gemiddelde score: 7,4
Alles beschouwend erg tevreden over de verzekeringen die ik heb bij FBTO. Gelukkig nog niet veel schade gehad. In de paar keren dat ik schade heb gehad, werd deze zorgvuldig en naar wens afgehandeld en begeleid in begrijpelijke taal (zowel in spraak als geschrift).
Ron van den Ham
| Gemiddelde score: 7,4
Ik werd bij het wijzigen van de niet-online te wijzigen verzekeringen snel en adequaat geholpen.
Gemiddelde score: 7,4
Tot voor kort had ik al mijn verzekeringen ondergebracht bij FBTO: huis, aansprakelijkheid, inboedel, glas, auto, boot. De boot is inmiddels verkocht. Voor het huis was de inschatting van de waarde zeker 40% te hoog en daarmee de premie. Huis,... Lees verder » inboedel, glas en aansprakelijkheid inmiddels ondergebracht bij een college (nooit onderverzekerd). Blijft over de verzekering van de auto. In de contacten (er was altijd wel eens een vraag of een kleine schade) werd ik altijd snel en adequaat geholpen. Die (te) hoge premie was beleid, eenheidsprijs voor een bepaald type woning in een bepaalde streek. Hier kon de medewerker niets aan veranderen.
M. Freeman
| Gemiddelde score: 7,4
De schade die ik meldde, werd niet vergoed.
Gemiddelde score: 7,3
Is behulpzaam en adviseert op een prettige manier.
Gemiddelde score: 7,3
Ik vind wat er precies vergoed wordt niet geheel transparant is.
Jan Bosman
| Gemiddelde score: 7,2
Uitermate tevreden over FBTO, nooit geen problemen gehad.
Gemiddelde score: 7,2
FBTO is een goede verzekeringsmaatschappij.
Gemiddelde score: 7,2
FBTO is voor mij duidelijk en overzichtelijk en ik vind het fijn dat ik mijn verzekeringen ieder moment kan wijzigen door middel van het uit- en aanzetten van "blokjes".
Gemiddelde score: 7,2
Aantal jaren geleden schade aan woning gehad. We zijn toen goed geholpen door de FBTO.
Gemiddelde score: 7,2
Binnen korte tijd een nieuwe verzekering afgesloten.
Gemiddelde score: 7,2
Rechtsbijstandafdeling heeft mij op eenvoudige wijze aangegeven welke stappen te ondernemen en waar ik recht op zou hebben. Schadeafhandelingen zijn vlot verholpen. Ben tevreden als klant.
L. de Wild
| Gemiddelde score: 7,2
FBTO is een toegankelijke verzekeraar die duidelijk is in zijn uitlatingen en wat je kunt en mag verwachten.
Gemiddelde score: 7,2
FBTO is een duidelijke en transparante organisatie. Wel zou ik graag meer helderheid willen zien over de polisvoorwaarden en de dekkingsgraden die vaak nog te uitgebreid of moeilijk zijn.
Gemiddelde score: 7,1
Heb geen slechte ervaringen, maar afspraak die met mij is gemaakt, is nog niet nagekomen.
Gemiddelde score: 7,1
Vriendelijk en behulpzaam personeel aan de telefoon. Altijd bereikbaar.
Gemiddelde score: 7,1
We hadden een wijziging en een ongemerkt dubbele verzekering. Dat corrigeren was met één telefoontje geregeld en daarna snel schriftelijk bevestigd.
Gemiddelde score: 7,1
FBTO heeft prettige verzekeringen, waarbij je zelf veel keuzeopties hebt.
Gemiddelde score: 7,0
Duidelijk en betrouwbaar.
Gemiddelde score: 6,9
De FBTO is gewoon een normale schadeverzekering, geen uitblinker, maar best oké. Ik heb steeds minder vertrouwen in verzekeraars. Veel mensen schijnen onterecht schade te declareren bij hun verzekeraar en daardoor gaat de premie omhoog. Ik heb... Lees verder » vrijwel nooit schade, maar premiestijgingen gelden ook voor ons natuurlijk. Dat vind ik niet helemaal terecht.
Gemiddelde score: 6,9
Ik kwam erachter dat mijn autoverzekering fors zou gaan stijgen. Door op de site opnieuw een verzekering af te sluiten, kwam ik veel goedkoper uit. Hierop een klacht ingediend en ze gaven toe dat het een 'foutje' van hun kant was. Zouden ze dat ook melden als ik niet had gereageerd?
Gemiddelde score: 6,9
Men heeft geen nette benadering als er direct je en jij gebruikt wordt. Ook de verstaanbaarheid valt tegen, omdat er veel geluiden op de achtergrond doorheen te horen zijn. En het in de wacht gezet worden meer dan tien minuten vind ik onaanvaardbaar.
Gemiddelde score: 6,8
Ondanks dat ik twee verzekeringen heb lopen bij FBTO, heb ik geen ervaring met hoe FBTO reageert als ik ze nodig heb, omdat ik gelukkig tot nu toe geen beroep op de verzekering heb hoeven doen.
Gemiddelde score: 6,8
Hoewel FBTO overwegend meedenkend is, is het soms noodzakelijk FBTO duidelijk te maken dat bepaalde zaken wél onder de verzekering vallen. Afwijzen in eerste aanleg is niet alleen vervelend, maar ook nogal onprofessioneel.
J. W. van Lier
| Gemiddelde score: 6,8
In het algemeen zeer tevreden met FBTO. Bij het oversluiten van de woonverzekering in verband met verhuizing ging er langdurig iets mis (Murphy's law). Dat werd ten slotte geheel naar tevredenheid en met heldere communicatie opgelost.
Gemiddelde score: 6,7
Gevoel. Ik heb nog nooit een schade geclaimd.
Gemiddelde score: 6,7
Afsluiten van verzekering gaat gemakkelijk. Snel bericht per mail en brief. Wel een probleem toen ik voor twee woningen een verzekering afsloot. Bij toeval kwam ik er achter dat in plaats van een verzekering voor twee woningen, één van de woningen... Lees verder » geschrapt was. Bij deze woning was ik dus enkele maanden onverzekerd.
Gemiddelde score: 6,7
Makkelijk contact via de app, het duurde wel wat langer voor ik antwoord kreeg. Op zich prima geholpen! Wat ik nog mis voor de reisverzekering is een app om makkelijk de modules aan en/of uit te zetten.
Gemiddelde score: 6,4
Ze zijn goed bereikbaar en klantvriendelijk. Maar als ik een schade claim, is het altijd weer een verrassing wat er wel en vooral niet vergoed wordt. Zoals dure regenkleding die na twee jaar volledig is afgeschreven volgens FBTO omdat het onder... Lees verder » gewone kleding valt. Maar dat is misschien bij andere verzekeraars niet anders.
Gemiddelde score: 6,4
-
Gemiddelde score: 6,4
Geen schade gehad dus ook geen contact hoeven hebben. Dus eigenlijk niet echt een goede mening over FBTO.
M. Zonruiter
| Gemiddelde score: 6,3
Schadeafhandeling loopt soepel.
Gemiddelde score: 6,2
Ben niet tevreden met hun.
L. van Boxtel
| Gemiddelde score: 5,8
Tot nu toe niet heel veel aan de verzekeringen gehad. Telkens als er wat was, kwamen ze er onderuit door allerlei regeltjes waardoor ze nauwelijks tot niets uit te keren hadden.
Gemiddelde score: 5,7
Opzeggen ging moeilijk. Deel van de verzekering kon ik via internet niet opzeggen.
Gemiddelde score: 5,5
Ik heb al een aantal jaren een verzekering bij FBTO lopen, maar heb er nog nooit gebruik van hoeven maken. Dus heb ik geen ervaring met hoe FBTO omgaat met schadegevallen. Mijn ervaring in het algemeen met verzekeraars is dat ze altijd wel een... Lees verder » regeltje in hun voorwaarden vinden om niet uit te keren.
Gemiddelde score: 4,3
Mijn ervaring met FBTO heeft een flinke domper opgelopen. Tijdens mijn vakantie werd mijn smartphone gestolen. Ik had een tijdelijke reisverzekering afgesloten bij FBTO. Blijkt dat ik helemaal niks vergoed krijg doordat een jaarlijkse afschrijving... Lees verder » geldt van 30%, dus bij een smartphone van vier jaar is dat al 90%. Na het eigen risico van 100 euro bleef er niks over. Of mijn inboedelverzekering ook zo in elkaar steekt, moet ik me in verdiepen maar zo heb ik er minder vertrouwen in gekregen. Veel te veel kleine lettertjes dus.
Gemiddelde score: 3,8
Ik heb haast nooit wat maar als ik iets heb, val ik altijd buiten de boot.
Gemiddelde score: WN
Ik heb geen persoonlijk contact gehad met FBTO omtrent aanschaf of vragen over mijn verzekering. Ik heb wel veel verzekeraars bekeken om te vergelijken waar ik de meest uitgebreide en goedkoopste verzekering kon aanschaffen. Hier kwam FBTO voor mij op nummer 1 te staan.