Bij FBTO verzeker je alleen wat jij kiest
Bij FBTO regel je je verzekeringen zelf. Gewoon via internet. Schade melden? Je verzekering of gegevens aanpassen? Ook dat kan online. Verzekeren moet gemakkelijk zijn. Stel zelf je pakket samen en vanaf de plek waar jij bent, online of mobiel. We hebben diensten en producten die ‘gedoe’ verminderen. Met heldere voorwaarden en een service die vanzelfsprekend is. En als je een keer schade of pech hebt, moet het snel zijn opgelost. Dan kun jij je tijd en energie weer steken in de dingen die het leven leuk maken.

Verzeker bij FBTO bijvoorbeeld je auto, je reis of je zorg met een basisverzekering. En kies alleen de aanvullende modules die jij nodig vindt. We geven je informatie en tips, maar de keuze laten we altijd bij jou.

https://www.fbto.nl
2020
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
7,6 Gemiddeld rapportcijfer
7,7 Algemene tevredenheid
7,6 Klantgerichtheid
7,6 Deskundigheid
7,5 Duidelijkheid
7,5 Vertrouwen
7,7 Contact met verzekeraar
Hoog-Laag
  • Hoog-Laag
  • Laag-Hoog

Klantreacties

Gemiddelde score: 9,4
Zeer tevreden over FBTO. De medewerkers luisteren naar je als klant en denken goed mee. Zijn ook heel vriendelijk aan de telefoon.
Gemiddelde score: 9,2
De FBTO is goed bereikbaar, heeft een duidelijke site, bij evtueel telefonisch contact zijn er vriendelijke mensen, tonen begrip voor de situatie, Schade wordt snel afgehandeld zonder poespas.
B.W. van de Peppel
| Gemiddelde score: 9,1
Ik heb mijn verzekeringen al jarenlang ondergebracht bij de FBTO, nooit een probleem gehad. Vorig jaar heb ik in november een ernstig auto ongeluk gehad, waarbij ik door de tegenpartij schuldig werd verklaard. Echter ik reed al op de uitvoegstrook... Lees verder » toen ik door een jonge vrachtwagenchauffeur van achter aangereden werd. Door mijn verklaring heeft mijn verzekering alles prima geregeld. Ontevreden ben ik wel een beetje want ik weet nog steeds niet hoe het geregeld is en wie schuldig was.
A. Keijzer
| Gemiddelde score: 9,0
Enkele malen Schade gehad. Deze werd correct en volgens afspraak afgehandeld. Zelf zonder vragen of extra elektriciteit gebruik ook onder de Schade vielen, werd deze overgemaakt.
Gemiddelde score: 8,8
Prima verzekeringsmaatschappij. Eenvoudig en makkelijk te bereiken. Geven goed advies en komen hun afspraken na. En ook belangrijk, niet te duur.
H. Poel
| Gemiddelde score: 8,8
Gemakkelijk online informatie te vinden en dekking direct aan te passen als situatie wijzigt. Duidelijk bij persoonlijk contact. Rechtsbijstand fantastisch.
P.P. de Ridder
| Gemiddelde score: 8,7
Wij hebben de afgelopen 20 jaar twee keer een inbraak gehad en e.e.a. is zowel qua proces als materieel adequaat en correct afgehandeld!
Gemiddelde score: 8,5
Altijd eenvoudig en duidelijke antwoorden. Eenvoudig inzicht in de kosten en wat gedekt is. Ruime dekking.
Jan van de Ree
| Gemiddelde score: 8,5
Altijd duidelijke en eenvoudig begrijpbare communicatie is de kracht van FBTO.
Gemiddelde score: 8,3
Deze verzekeraar luistert goed, denkt mee en neemt de tijd voor je.
Meer lezen »
Gemiddelde score: 8,3
De enige keer dat ik de Schade van de FBTO nodig had, was vanwege een waterlek in huis. Die keer werd ik uitstekend geholpen. Toen ik mijn claim voor de verloren gegane materialen ingediend had, werd ik gebeld en werd gevraagd of het claimbedrag... Lees verder » niet te laag was omdat ik de gebruikte tijd (mijn eigen) voor herstel niet gerekend had. Daarop heeft de medewerker het uitgekeerde bedrag een stuk verhoogd en dat kregen we daarna heel snel terug van FBTO. Dat ene incident gaf een hele hoop vertrouwen en deed me denken dat niet iedere verzekeraar er op uit is het maximale uit hun klanten te halen.
Gemiddelde score: 8,3
Elke keer als wij de FBTO nodig hebben, is men heel behulpzaam. Dat is zeer geruststellend. Helemaal als je in paniek bent.
W.M. Baak
| Gemiddelde score: 8,3
FBTO denkt met je mee bij het afsluiten van een verzekering en ook daarna zijn ze duidelijk.
T. Besselse-Frankhuisen
| Gemiddelde score: 8,2
Direct antwoord. Zeer duidelijk bij vraagstelling.
Gemiddelde score: 8,1
Het is heel gemakkelijk om te bellen. Aan de telefoon wordt alles duidelijk uitgelegd en indien gewenst gelijk in orde gemaakt.
Gemiddelde score: 8,0
Heel hulpvaardig. Recht op Schadebedrag word meteen overgemaakt.
F. van den Heuvel
| Gemiddelde score: 8,0
Zijn niet de goedkoopste, wel altijd transparant, duidelijk en deskundig.
Gemiddelde score: 8,0
Ik vind FBTO fijn. Ze zijn duidelijk en helder en je kan zelf kiezen welke pakketten je wel of niet neemt. Aardige helpdesk.
Gemiddelde score: 8,0
Hebben altijd weinig contact gehad maar als dat zo was werden we altijd goed geholpen. Hebben ons ook wel eens gebeld dat we een verzekering hadden die we wel konden annuleren. Hadden die niet meer nodig.
a.j.bijlsma
| Gemiddelde score: 7,9
FBTO sluit voor mij en mijn werkervaring uit het verleden zeer goed op elkaar aan.
Gemiddelde score: 7,9
Meerdere malen duidelijk, netjes, medelevend en snel geholpen.
A. van der Veeke
| Gemiddelde score: 7,9
Heel tevreden over FBTO. Klantvriendelijk., duidelijk in de communicatie. Snelle oplossingen en afhandeling.
Gemiddelde score: 7,9
Ik word altijd snel en goed geholpen. Als ik vragen heb word ik goed te woord gestaan.
Gemiddelde score: 7,8
Heldere manier van communiceren. Goede prijs kwaliteit. Duidelijke taal.
Gemiddelde score: 7,8
Ben goed tevreden over FBTO.
N. van der Velden
| Gemiddelde score: 7,8
Ik heb mijn autoverzekering nog geen jaar geleden afgesloten dus kan niet alle vragen goed beoordelen.
J.zuidervaart
| Gemiddelde score: 7,7
Ik ben erg tevreden over mijn verzekering.
J. van der Heijden
| Gemiddelde score: 7,6
FBTO maakt geen gebruik van ondeskundige callcenter-medewerkers, maar van eigen personeel dat je te woord staat en bovendien van de hoed en de rand weet. Qua premies valt FBTO positief op ten opzichte van andere verzekeraars. Afhandeling in geval van Schade is accuraat en snel.
Gemiddelde score: 7,5
Het algehele gevoel is goed. FBTO is benaderbaar en makkelijk te bereiken waardoor ik me gehoord voel als klant. Ik heb niet heel veel (grote) Schadegevallen gehad, degene die ik had zijn goed opgepakt, dus vandaar dat ik een goede ervaring heb en ik blij ben met FBTO.
Gemiddelde score: 7,5
Groot gemis, dat er geen mogelijkheid is om persoonlijk al onze verzekeringen door te nemen. Hoe kunnen we nu weten of er iets niet of te laag verzekerd is? Vroeger kwam een verzekeringsagent daarvoor bij mensen aan huis. .....
C.J. van Dijk
| Gemiddelde score: 7,5
Ik denk dat er weinig verschil is tussen de verschillende verzekeraars. Heb gekozen voor FBTO omdat ik daar korting kreeg, en eigenlijk is dat ook best goed bevallen. Sinds 1994 klant van FBTO, en al een aantal keer nodig gehad. Waarbij de grootste zaak prima is afgehandeld.
J.T. van der Vos
| Gemiddelde score: 7,5
Duidelijk en snel antwoord/bericht. Misschien niet helemaal de goedkoopste, maar makkelijk contact te maken en makkelijk evt.. wijzigingen door te geven.
Gemiddelde score: 7,3
Ik heb een aantal maal contact moeten hebben met de FBTO over kwesties. Eenmaal daarvan was ik niet zelf verzekeringshouder bij FBTO, maar was degene die het auto-ongeluk veroorzaakte waarin ik betrokken was, verzekeringshouder. Het contact was toen... Lees verder » erg prettig, ook gezien de aard van het ongeluk en het feit dat onze auto total-loss was. Daarnaast eenmaal contact moeten hebben vanwege een lekkage die ook bij de buren Schade had veroorzaakt. Het werd allemaal keurig afgehandeld.
J. de Wolf
| Gemiddelde score: 7,3
In voorkomende gevallen vlotte afhandeling van claims. Bij telefonisch contact is er sprake van vriendelijke en adequate behandeling.
A. Bisschop
| Gemiddelde score: 7,2
Ik heb contact opgenomen over mijn reisverzekering, omdat ik wilde weten wat wel en wat niet verzekerd is, als ik op vakantie ga naar een gebied met code oranje in verband met corona. Ik kreeg te horen dat de gehele reisverzekering dan niet geldig... Lees verder » is. Ik kan begrijpen dat zij alle kosten ten gevolge van corona uitsluiten, omdat je er zelf voor kiest om naar risicogebied te gaan, maar ik vind het belachelijk dat je dan ook niet verzekerd bent tegen verlies en diefstal van spullen. Dit staat volledig los van corona. Dit is de reden dat ik op dit moment ontevreden ben over mijn reisverzekering bij FBTO. Verder ben ik tevreden over mijn verzekeringen bij FBTO en vind ik het erg fijn dat het mogelijk is om tussentijds je verzekering aan te kunnen passen door modules aan en uit te zetten, maar met het niet dekken van Schades die los staan van corona ben ik het absoluut niet eens.
I.meuwese
| Gemiddelde score: 7,1
Ik heb FBTP als auto verzekering en ben er tevreden over.
Gemiddelde score: 7,0
Ik heb in 10 jaar geen Schade bij FTBO gemeld.
Gemiddelde score: 6,5
Duidelijke communicatie, gebruiksvriendelijke online omgeving voor Schademelding, gemiddelde dekking Schade.
Gemiddelde score: 6,3
Ik vond het niet heel fijn bij een bedrijf terecht te komen dat niet FBTO bleek te zijn, of in ieder geval niet meer die naam te dragen. Er ontbreekt uitleg over het hoe en waarom van de wijze van afhandelen. Mensen waren wel vriendelijk en redelijk meedenkend.
Gemiddelde score: 5,9
Telefonisch erg moeilijk te bereiken. Via de app erg goed.
Gemiddelde score: 5,7
Ik zit pas sinds een paar maanden bij FBTO en ik heb nog geen Schade hoeven melden. Ik kan dus nog niet mijn ervaringen delen.
Gemiddelde score: 5,5
Sorry, ik kan niet een heel positieve review geven, omdat ik met name de laatste jaren het gevoel heb dat de FBTO niet meer mijn vertrouwde (ca. 40 jaar) verzekering is. Bij problemen gaven ze niet thuis (Oranjefonds), bij een aanrijding namen ze de... Lees verder » schuld op zich (terwijl wij die niet hadden! De tegenpartij had zijn jonge zoontje achter het stuur gezet!) . De rechtsverzekering was abominabel slecht: ze hielpen niet en verzuimden om ons te wijzen op een geschillencommissie. Toen zij later, via de vakbond, alsnog werden gemaand om ons te helpen, gebeurde dat vanuit Achmea met gepaste tegenzin.
Giulia Favino
| Gemiddelde score: 4,3
Het is niet dat ik niet tevreden ben met de FBTO maar zoals alle verzekeringsmaatschappijen denken ze na over hun belangen en als je echt in moeilijkheden bent, doen ze hun best om de problemen op te lossen, maar meestal bevredigt hun best niet.
Gemiddelde score: 4,2
'Mijn FBTO' wordt niet goed bijgewerkt. FBTO presteert het om van een simpele adreswijziging een chaos te maken. Heb 3x moeten bellen en chatten om één en ander weer in orde te krijgen. Dit geeft een onbetrouwbaar gevoel.