Monuta heeft sinds haar oprichting in 1923 een missie: voor iedereen een afscheid met een goed gevoel. Om deze missie te realiseren staan onze uitvaartverzorgers, franchisenemers en partnerbedrijven op locaties door heel Nederland dag en nacht klaar voor nabestaanden. Zo zijn we altijd dichtbij met persoonlijke zorg en aandacht.

Monuta wil een afscheid met een goed gevoel ook voor iedereen financieel mogelijk maken. De kosten van een uitvaart kunnen namelijk al gauw oplopen en zijn vaak hoger dan verwacht. Niet iedereen heeft op het moment dat het zo ver is, voldoende geld om een uitvaart te kunnen betalen. Met een uitvaartverzekering kunt u uw nabestaanden deze zorg uit handen nemen. Monuta heeft voor iedereen een financiële oplossing die past. U kunt uw uitvaartverzekering eenvoudig afsluiten: online via monuta.nl, telefonisch via ons Klantcontactcenter of via de één van de 2.500 onafhankelijke adviseurs waar Monuta mee samenwerkt.

https://www.monuta.nl
2019
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
7,2 Gemiddeld rapportcijfer
7,2 Algemene tevredenheid
7,2 Klantgerichtheid
7,4 Deskundigheid
7,2 Duidelijkheid
7,1 Vertrouwen
7,4 Contact met verzekeraar
Hoog-Laag
  • Hoog-Laag
  • Laag-Hoog

Klantreacties

Gemiddelde score: 10
Duidelijke informatie op de website. Gemakkelijk te bereiken.
Gemiddelde score: 9,3
Bij de crematie van mijn vrouw niets dan lof.
Gemiddelde score: 9,0
Zonder poespas hele makkelijke betaalbare verzekering.
J. De Vree
| Gemiddelde score: 8,8
Ik ben vanaf kind van huis uit al bij Monuta. Ben tevreden.
A.C. Kuipers
| Gemiddelde score: 8,5
Over de verzekering zelf bestaat nog wel wat onduidelijkheid. Ik heb met Monuta contact gehad toen mijn man was overleden in 2012 en dat was prima verzorgd. Ook de medewerkers waren erg vriendelijk en behulpzaam. Tijdens het afwikkelen van alles wat... Lees verder » met de uitvaart te maken had, kon ik op dat moment kiezen wat ik wilde, daarbij ook kijkend naar de uitvaartkosten en de uitkering. In goed overleg alles verzorgd en ik heb nog geld overgehouden dat later keurig netjes werd overgemaakt. Bedankt voor alle goed zorgen.
A. Rebel
| Gemiddelde score: 8,3
Heldere informatie. Ik word vriendelijk en deskundig te woord gestaan als ik vragen of opmerkingen heb.
P.J. Vlaanderen
| Gemiddelde score: 8,3
De contacten die ik heb gehad met Monuta waren heel prettig en goed. Alles eerst perfect geregeld.
M van dijk
| Gemiddelde score: 8,2
Duidelijke uitleg zonder addertjes onder het gras. Je weet gewoon waar je aan toe bent.
C. Haze
| Gemiddelde score: 8,1
Heldere verzekering met een goede service.
Gemiddelde score: 8,0
Prima verzekeraar. Heldere polis. Telefonisch goed bereikbare, kundige medewerkers.
Meer lezen »
Gemiddelde score: 8,0
Ik moet eerlijk bekennen dat ik de verzekering vanuit mijn jeugd (ouders) heb overgenomen en me er niet in heb verdiept. Gelukkig nog weinig ervaring mee. Ik ga ervan uit dat mijn ouders dit goed en compleet hebben overgedragen.
Gemiddelde score: 8,0
De financieel adviseur heeft een aantal verzekeringen voorgesteld. Hierbij gekozen voor Monuta. Vanwege goede voorwaarden en prijs en de betrouwbare naam.
Gemiddelde score: 8,0
Monuta communiceert open en duidelijk.
Coba Beugeling
| Gemiddelde score: 8,0
Ik heb een begrafenisverzekering bij Monuta. Nog niet nodig gehad, dus ik kan er nog niet zoveel over vertellen. Als ik hem wel nodig heb, kan ik het waarschijnlijk ook niet vertellen.
L vd Brink
| Gemiddelde score: 8,0
Duidelijke communicatie, je weet waar je aan toe bent.
Gemiddelde score: 7,9
Ben zeer tevreden net mijn adviseur. Hij zei pak een kapitaalverzekering, is beter dan pakket en ik kan eventueel ook bij een kleinere ondernemer terecht. Zijn persoonlijker dan bij Monuta.
J.van Dam
| Gemiddelde score: 7,9
Als ik bel, krijg ik antwoord op mijn vraag.
Gemiddelde score: 7,9
Betrouwbare verzekering die ervoor zorgt dat je alles (eventuele kosten) voor je nabestaanden met een gerust gevoel kunt achterlaten en ervoor te zorgen dat je alles hebt geregeld indien je iets overkomt.
Gemiddelde score: 7,8
Goede duidelijke voorwaarden, geen onnodige marketingonzin. Recht toe, recht aan verzekering.
Gemiddelde score: 7,8
Over een aantal aspecten geen mening kunnen geven omdat Monuta bij overlijden wordt ingeschakeld en ik nog gelukkig aanwezig ben op deze aardbol. Wat wel fijn is dat het duidelijk is voor hoeveel je verzekerd bent een dat je dat zelf kunt aangeven.
Gemiddelde score: 7,7
Het is fijn om te weten dat je alles zelf kan regelen hoe en laat wat je wilt.
Gemiddelde score: 7,7
Makkelijk aan te vragen, polis bijna direct binnen.
Gemiddelde score: 7,5
Ik ben goed geholpen om mijn verzekering goed gedekt af te sluiten.
Gemiddelde score: 7,4
Bij de begrafenis van mijn vrouw is alles naar wens verlopen.
Gemiddelde score: 7,4
Mijn man is twee jaar geleden overleden, Monuta heeft toen alles goed geregeld naar mijn zin.
J. van Uhm
| Gemiddelde score: 7,3
Ik heb alleen schriftelijke contacten gehad en die zijn prima verzorgd en afgewerkt.
J. Schoolen
| Gemiddelde score: 7,3
Vriendelijk en deskundig geholpen.
Gemiddelde score: 7,2
Monuta geeft een goed gevoel. Veel over gehoord, nog niet nodig gehad, maar ga ervan uit dat mocht het zo zijn het goedkomt.
Gemiddelde score: 7,0
Mijn ervaring met Monuta is positief, met name wanneer de verzekering tot uitkering komt. Voor een verzekerde is met betrekking tot de polis enzovoort contact met de verzekeraar niet bepaald gemakkelijk gemaakt.
Gemiddelde score: 7,0
Ik ben netjes geholpen en helaas kan ik er niet bij zijn als mijn verzekering tot uitkering komt om te kijken of alles wat is beloofd ook wordt waargemaakt.
Gemiddelde score: 7,0
We hebben een "kant en klare" verzekering afgesloten en later kregen we een brief dat de crematie alleen kon in Amsterdam. Dat klopte niet, maar ik ben er niet achteraan gegaan, want de regels kunnen altijd weer veranderen. We zien het wel als het... Lees verder » zover is, maar wel vervelend dat Monuta zijn eigen product niet eens kent.
Gemiddelde score: 6,9
Ik heb een uitvaartverzekering bij Monuta en géén levensverzekering.
Gemiddelde score: 6,9
Redelijk goede verzekeraar, enkel bij specifieke vragen over wijziging polis qua mogelijkheden kon men ons niet verder helpen.
Gemiddelde score: 6,9
Tot nu toe ben ik tevreden met mijn verzekering en de aanpassing die nodig was toen ik uit huis ging. Verder weet ik natuurlijk niet hoe het in de praktijk gaat. Of het net zo goed werkt als ze beloven en inderdaad alle kosten van een uitvaart gedekt zijn te zijner tijd.
Gemiddelde score: 6,9
Gelukkig weinig mee te maken gehad tot nu toe. Enkele jaren geleden wel in verband met overlijden van een familielid. Dit is toen allemaal netjes en volgens afspraak verlopen.
Gemiddelde score: 6,7
Heb een polis met winstdeling, maar als je ze dan vraagt naar waarom of dat je al jaren geen winstdeling meer krijgt, krijg je alleen maar vage antwoorden of ze weten het zelf niet. De polis zelf is duidelijk over wat er verzekerd is, en bij overlijden helpen ze je wel echt goed.
Gemiddelde score: 6,7
Prima service, alles is duidelijk en indien gewenst kan je zelf van tevoren al invullen hoe je de begrafenis/crematie wilt en wat de kosten hiervoor kunnen zijn.
A de Klerk
| Gemiddelde score: 6,3
Ik heb al jaren geen goede relatie meer met het bedrijf via welke ik deze verzekering heb afgesloten en zou dus ook graag zien dat er voortaan rechtstreeks contact zou zijn.
Verhoeven
| Gemiddelde score: 6,3
Geen.
M. Abbekerk
| Gemiddelde score: 6,2
Toen ik mijn verzekering checkte, bleek ik niet voldoende verzekerd te zijn. Na telefonisch contact is dit zeer correct opgepakt!
Wildin
| Gemiddelde score: 6,2
Ik moet het nog zien als ik Monuta echt nodig zal hebben.
Gemiddelde score: 6,2
Ik ben bij Monuta terechtgekomen omdat mijn begrafenisvereniging werd overgenomen. In feite dus 'door de strot geduwd'. Bij het overlijden van mijn moeder konden simpele extra wensen alleen met bijbetaling van absurd hoge kosten worden uitgevoerd.... Lees verder » Bijvoorbeeld een overlijdensbrief met foto kostte een gigantisch bedrag extra. Hetzelfde met de gedachtenisprentjes. Bij ons pakket zitten 120 standaard prentjes. Om hierbij een foto op de voorzijde te printen kost ongeveer 300 euro extra. Deze hebben we toen bij de plaatselijke drukker laten drukken voor plusminus 60 euro. Je krijgt hier ook geen creditering voor. Ook vond de begrafenisondernemer dat we extra moesten betalen voor een begrafenis op zaterdag en voor wachttijd, omdat de uitvaart langer dan één uur zou duren. Terwijl in het pakket stond dat de kosten hiervoor helemaal waren inbegrepen. Hetzelfde geldt bij de asverstrooiing. Deze is inbegrepen, maar willen ze als het even kan toch nog extra in rekening brengen. Ook gaf onze begeleider aan dat hij een percentage krijgt als hij de condoleance (koffietafel) mag reserveren. Dit hebben we dus maar zelf gedaan en dus een flink bedrag kunnen sparen.
J.B. Wakka
| Gemiddelde score: 5,0
Dure verzekering, afkoop praktisch onmogelijk, willen geen informatie verstrekken over berekeningsmethodiek.
Gemiddelde score: 4,3
Ik heb een verzekering gekozen met winstdeling. Er is nog geen cent toegevoegd aan het verzekerd kapitaal! Ik heb daar een vraag over gesteld en een heel onbevredigend, heel onduidelijk antwoord op gekregen. Duidelijk dat Monuta vooral bezig is met... Lees verder » haar eigen belang met het verkopen van dit soort woekerpolissen.
Gemiddelde score: 3,9
Wij hebben een verzekering waarbij alles vergoed wordt bij een crematie. Nu kwamen wij er na jaren achter dat de crematiekosten er niet bij in zitten en dat je dat moet betalen van het geld dat je vrij mag besteden. Dat is volgens ons voor koffie... Lees verder » enzovoort maar kom op nou, een algehele begrafenis-/crematieverzekering waar je zelf de crematiekosten nog moet betalen. Hoe idioot is dat? We hebben onze crematie in ons leven zo ongeveer al drie keer betaald. Ben nog steeds boos op Monuta door valse voorlichting van de adviseur.
M.van Halderen
| Gemiddelde score: 1,3
Ik heb gevraagd om opheffing van mijn verzekering en wat dat zou betekenen. Het zou uitgezocht worden. Nooit antwoord gekregen.