Nh1816 is dankzij de samenwerking met onafhankelijke lokale advieskantoren, uitgegroeid tot een toonaangevende landelijke verzekeraar van particuliere risico’s. Samen met deze adviseurs biedt Nh1816 de beste service, persoonlijke aandacht en uitstekende verzekeringen.

Maatschappelijk betrokken

Nh1816 is een coöperatieve verzekeraar zonder externe aandeelhouders die zich onderscheidt met een stabiel beleid, innovatieve oplossingen en ondersteuning van maatschappelijke projecten. Nh1816 staat midden in de samenleving en wil daar graag iets aan teruggeven, bijvoorbeeld via Stichting Goede Doelen Nh1816.

Landelijk

Sinds 1816 is Nh1816 Verzekeringen gevestigd aan de Dorpsstraat in het West-Friese Oudkarspel. De verzekerde staat bij Nh1816 centraal en daarom werken wij samen met lokale adviseurs door het hele land. Inmiddels vertrouwen ruim 400 duizend verzekerden op de zekerheid van Nh1816. Van auto- tot woonhuis en van reis- tot aansprakelijkheidsverzekering.

Waardering

Alweer 12 jaar op rij is Nh1816 door deze lokale adviseurs verkozen als de beste particuliere schadeverzekeringsmaatschappij van Nederland.

https://www.nh1816.nl
2018
  • 2018
  • 2017
  • 2016
7,9 Gemiddeld rapportcijfer
7,8 Algemene tevredenheid
8,1 Klantgerichtheid
8,0 Deskundigheid
7,9 Duidelijkheid
7,7 Vertrouwen
8,1 Contact met verzekeraar

Reactie van de verzekeraar

Als particuliere en coöperatieve schadeverzekeraar zijn we heel trots op de resultaten uit dit onderzoek. De waardering voor Nh1816 en de samenwerkende adviseurs is dit jaar sterk gestegen. Tevens laat ook het vertrouwen in Nh1816 als verzekeraar een mooie stijging zien. Het is een bevestiging voor verzekerden dat hun particuliere risico’s bij ons in goede handen zijn. Dit willen wij iedere dag waarmaken.

Hoog-Laag
  • Hoog-Laag
  • Laag-Hoog

Klantreacties

JvanDijk.
| Gemiddelde score: 10
Prima maatschappij, ben er erg tevreden over.
C.Bunschoten
| Gemiddelde score: 10
Onze adviseur is verzekeringskantoor Piet Stoop uit De Rijp. Als je vragen hebt dan kun je hem bellen of je gaat naar kantoor. Hij staat altijd voor je klaar en zoekt naar een oplossing of kijkt wat het best bij je past.
P. van Elven-Scholtes
| Gemiddelde score: 9,9
Ben na schade door ski-ongeval uitstekend geholpen door mijn financieel adviseur. Alle schadeposten zijn goed en supersnel afgehandeld.
Gemiddelde score: 9,6
Ik ben tevreden over de communicatie en duidelijkheid van deze verzekering.
F Houniet
| Gemiddelde score: 9,6
Uiteraard zijn de poliskosten een belangrijke factor bij het afsluiten van een verzekering, en bij Nh1816 is dat prima. Maar vooral gaat het om de afhandeling bij schade of problemen. Ik heb daar nooit problemen, weerstand of andere dingen... Lees verder » meegemaakt dan vriendelijke hulp, proactief advies en nuttige herinneringen.
R. De Keijzer
| Gemiddelde score: 9,6
Onze tussenpersoon welke ons Nh1816 adviseerde, is 24/7 bereikbaar. Schades en dergelijke kan ik bij hem melden en hij behandelt alles voor ons. Schades worden super snel afgehandeld. Niet meer dan gewoon erg tevreden!
Gemiddelde score: 9,6
Alles rond een schade vlot en keurig en prima geregeld.
Gemiddelde score: 9,5
De schades die wij hebben gehad, hebben wij telefonisch kunnen doorgeven en via de app. Dat maakt het erg makkelijk om de schade te melden. Beide keren is het meteen opgepakt en zijn de schades snel uitgekeerd. Zeer tevreden over de service en klantvriendelijkheid.
G. Tempelman
| Gemiddelde score: 9,4
Heb geen direct contact met mijn verzekeringsmaatschappij. Alles loopt via onze verzekeringsagent die niet alleen om de hoek woont en die we al geruime tijd persoonlijk kennen, maar die in alle gevallen dat we hem nodig (denken te) hebben uiterst... Lees verder » benaderbaar is en ons deskundig en efficiënt helpt en terzijde staat.
Gemiddelde score: 9,4
Nh1816 Verzekeringen stond klaar voor ons toen wij hen nodig hadden en regelde alles tiptop.
Meer lezen »
D. de Willigen/D. van de Vorst
| Gemiddelde score: 9,3
Zaken worden perfect behartigd door Van den Boer en Roggen!
J. Hooimeijer
| Gemiddelde score: 9,2
Ik ben zeer tevreden bij Nh1816. De afhandeling van schades, autoverzekering, inboedelverzekering, reisverzekering werden op een klantvriendelijke manier afgehandeld. Uitbetaling schades werden op een snelle manier uitbetaald. Autoschade werd keurig afgehandeld, zonder een hoop rompslomp.
B. Zwart
| Gemiddelde score: 9,1
Tevreden met verzekering, qua dekking, kosten en gegeven informatie. Deels via tussenpersoon.
Gemiddelde score: 9,1
Sinds we via onze verzekeringsagent Mackus in Nederweert bij Nh1816 terecht zijn gekomen, loopt alles veel beter, is alles veel duidelijker en zullen wij iedereen adviseren het ook op deze manier te regelen.
Gemiddelde score: 9,0
Nh1816 geeft mij het gevoel goed verzekerd te zijn voor een redelijk bedrag.
Gemiddelde score: 9,0
Wij hebben alleen het schadeformulier in hoeven vullen en de rest werd allemaal vanzelf geregeld.
DJW van Kampen
| Gemiddelde score: 9,0
Ben al jaren verzekert bij Nh1816, nagenoeg geen aanspraak hoeven te maken voor een schade. Echter toen het een keer het geval was, is dit zeer snel en correct verwerkt en uitgekeerd. Kortom, een aanrader.
A. Brouwer
| Gemiddelde score: 9,0
Snelle afhandeling en heldere informatie.
Gemiddelde score: 9,0
Als ik een beroep moet doen op de verzekeringsmaatschappij dan reageren ze heel positief en handelen de zaak naar tevredenheid af. Of doen een voorstel om bijvoorbeeld goedkoper verzekerd te zijn.
K. Dingemans
| Gemiddelde score: 9,0
Vlotte actie op mijn melding. Heldere communicatie en uitleg. Stipt in afspraken en verwerking.
Gemiddelde score: 9,0
Goed bereikbaar, persoonlijk en komen afspraken na.
Remko Lagendijk
| Gemiddelde score: 8,9
Nh1816 heeft mij in de afgelopen jaren nooit teleurgesteld in de procedure voor het afhandelen van schades. De keren dat je een verzekering nodig hebt, wil je geen verrassingen en Nh1816 heeft op die momenten voor mij klaargestaan met een passende vergoeding.
Gemiddelde score: 8,9
Al jaren, alles wat voor ons waarde heeft, goed verzekerd!
R. van der Woerdt
| Gemiddelde score: 8,8
Erg betrouwbaar.
Gemiddelde score: 8,8
Ik ben pas een paar maanden bij Nh en heb nog geen schade of zo gehad. De enige ervaring is dus met de adviseur die me de verzekering heeft verkocht Hem vertrouw ik, hij raad Nh aan. De toekomst zal uitwijzen of het een juiste keuze is.
A. Brouwer
| Gemiddelde score: 8,8
De verzekeringstussenpersoon regelt al mijn zaken snel, duidelijk en zeer nauwkeurig. Zij staan altijd voor mij klaar en regelen alles netjes.
J. van Wijk
| Gemiddelde score: 8,7
De verzekeraar komt de afspraken na die zijn besproken. Dat is in de hedendaagse maatschappij al een groot goed. Daarbij zijn er problemen in het verleden naar voren gekomen omtrent het type verzekering, waarbij de verzekeringsmaatschappij dit heeft... Lees verder » heroverwogen en met terugdraaiende kracht de polis heeft omgezet, ondanks een schade die destijds is ontstaan. Dit geeft aan dat Nh1816 een groot verantwoordelijkheidsgevoel heeft.
M.R.Wobben
| Gemiddelde score: 8,7
Mijn verzekeringen zijn ondergebracht bij Nh1816 via assurantiekantoor Van de Heijden Maastricht. Makkelijk en direct contact, per mail of telefoon. Het kantoor neemt een actieve rol in mijn pakket met betrekking tot betere verzekeringen, dekking en... Lees verder » kosten. Ook bij het melden van schade direct en persoonlijk contact met regelmatige updates over de stand van zaken.
Gemiddelde score: 8,7
Nh1816 is snel en duidelijk na het melden van schade en het betalen van uit te keren bedrag. Fijn!
Gemiddelde score: 8,7
Ik heb erg goede ervaringen met Nh1816. Afspraken worden goed nagekomen en de adviseur is erg duidelijk en betrokken.
Gemiddelde score: 8,7
Nh1816 Verzekeringen lopen via een tussenpersoon. Mijn tussenpersoon is dichtbij en staat altijd voor mij klaar. Tevens wordt er een vinger aan de pols gehouden in geval van een schademelding.
Gemiddelde score: 8,6
Wij hebben twee keer gebruik moeten maken van de verzekering bij waterschade en één keer bij autoschade. We zijn voortreffelijk geholpen door onze tussenpersoon Van Haaren en de Roo. Ze zijn zeer deskundig, vriendelijk en snel.
E. Hoek
| Gemiddelde score: 8,6
Nh1816 is een relatief kleine partij waardoor ik het gevoel heb dat ze ook echt voor mij klaarstaan als ik ze nodig heb. Mijn financieel adviseur is erg positief over ze, waardoor ik voor deze verzekeraar gekozen heb. De premie is erg netjes en de... Lees verder » verzekering sluit aan bij mijn wensen. De communicatie vanuit Nh1816 vind ik voldoende (het magazine is leuk) en - in tegenstelling tot bij bij sommige andere verzekeraars - laagdrempelig en niet opdringerig.
C. Toonstra
| Gemiddelde score: 8,6
Verzekering zonder winstoogmerk, scherpe prijs en dekking waar voor je geld.
L. Rijkers
| Gemiddelde score: 8,6
Ben zeer tevreden over de deskundigheid van assurantiekantoor Van Zanten uit Zeeland, die mij altijd snel en met kennis van zaken te woord staan.
Gemiddelde score: 8,6
Duidelijke en prima maatschappij. Hebben een app waar je alles kunt inzien en leuke extra's voor klanten.
Tim
| Gemiddelde score: 8,5
Bij een wijziging van de verzekering krijg ik per post de hele polis met alle voorwaarden. Bij het melden van de schade kon ik direct naar het autoschadeherstelbedrijf en heb ik verder niks hoeven te regelen of betalen. Achteraf kreeg ik een brief dat alles was geregeld.
E.Bloemen
| Gemiddelde score: 8,4
Ik heb mijn verzekering via een assurantiekantoor geregeld. Contacten met hen over mijn verzekering lopen prima. Met Nh1816 heb ik nog geen direct contact gehad. Mijn vertrouwen in de assurantie is tot nu toe niet beschadigd.
N. Bohncke
| Gemiddelde score: 8,4
Alle schademeldingen inclusief uitbetaling worden snel afgewerkt.
J. Ansems
| Gemiddelde score: 8,4
Mijn tussenpersoon heeft alles digitaal voor me klaar staan en reageert altijd binnen een korte periode als ik vragen heb. Gelukkig weinig tot nooit schade maar als we iets hebben, is het razendsnel geregeld.
Gemiddelde score: 8,4
Op advies van financieel adviseur overgesloten vanwege betere premie-dekkingverhouding.
Gemiddelde score: 8,3
Via Regiobank bij Nh1816. Ineens ging alles makkelijk. Twee keer water in huis, twee keer super geholpen door een medewerker van de Regiobank.
h.smeets
| Gemiddelde score: 8,3
Adviseur NH Verzekeringen positief en duidelijk. Helpend.
Gemiddelde score: 8,2
Normale verzekering. Niets bijzonders. Ook niet de goedkoopste. Komt wel zijn verplichtingen na bij schade.
P. Tenholter
| Gemiddelde score: 8,2
Door het directe contact met de assurantieadviseurs het gevoel dat we serieus worden genomen. We worden snel geholpen en er wordt goed naar ons geluisterd.
R. Markslag
| Gemiddelde score: 8,2
Altijd al duidelijke informatie gekregen. Bij de aanschaf van een nieuwe (tweedehands) auto enkele maanden geleden kregen we het advies (met uitleg) om allrisk te verzekeren in plaats van WA. Vandaar.
G. Hendriks
| Gemiddelde score: 8,2
Het contact met Nh1816 verliep via mijn assurantieadviseur. Contact met Nh1816 heb ik nooit gehad, maar het liep allemaal erg goed na mijn schademeldingen. Het bedrag van de schade was in zeer korte tijd overgemaakt!
Gemiddelde score: 8,2
Goede prijs-kwaliteitverhouding.
c j van der zee
| Gemiddelde score: 8,1
De website is duidelijk en als ik niet uit kom dan bel ik naar mijn adviseur en die helpt mij verder.
M. Kraak
| Gemiddelde score: 8,1
Tot nu toe werd alles gedekt, onze tussenpersoon is erg fijn en duidelijk. Bijna alle verzekeringen hebben wij in één pakket bij Nh1816.
Bianca
| Gemiddelde score: 8,1
Altijd prettige service!
Gemiddelde score: 8,1
Snelle afhandeling van schademeldingen of duidelijke uitleg waarom geen dekking.
Gemiddelde score: 8,1
De verzekering van de Nh1816 had een betere dekking voor een lagere premie dan mijn oude verzekering, vandaar de overstap. Ik heb nog nooit een schade gemeld, dus daar kan ik niets over zeggen.
Gemiddelde score: 8,1
Had een schade bij de reisverzekering welke volgens de regels niet gedekt is, maar is zonder problemen met veel begrip voor de situatie toch uitbetaald. Het bedrag was binnen één dag na de melding al toegezegd en de dag daarna uitbetaald.
Gemiddelde score: 8,0
Reeds in 1960 kwam ik in contact met de verzekeringsman waar ik mijn nieuw te bouwen huis onderbracht. Al die 58 jaar geen keer iets vervelends geweest.
c.Rijnen
| Gemiddelde score: 8,0
Het is een recht door zee no-nonsens verzekering.
Gemiddelde score: 8,0
Eenvoudig contact opnemen met tussenpersoon, duidelijk over de verzekeringen, erg klantvriendelijk.
A.L.Pot
| Gemiddelde score: 8,0
De adviseur was prettig en goed te begrijpen, ze heeft ons uitstekend geholpen.
Gemiddelde score: 8,0
Verzekering nog niet nodig gehad.
Gemiddelde score: 8,0
Goed gevoel bij contact en schadeafhandeling.
Gemiddelde score: 7,9
Snelle afhandeling van schadegeval.
Gemiddelde score: 7,9
Alles gaat naar wens.
Gemiddelde score: 7,9
Nh1816 is een goede, duidelijke verzekering.
Gemiddelde score: 7,9
Goede verzekeraar met goede adviseur.
JW de vries
| Gemiddelde score: 7,9
Ben in de winter voor mijn deur bij glad wegdek aangereden van achteren door een Belg. Stukje nummerplaat lag onder mijn wagen. Alles voor mij gedaan om me te helpen bij de schade. Dit was vijf jaar terug, verder geen schades gehad.
Gemiddelde score: 7,9
Ik heb mijn verzekeringen via een tussenadviesbureau (Schinkel) lopen bij Nh1816. Het starten, wijzigen en melden van schades en contact verloopt altijd zeer goed, redelijk snelle terugkoppeling. Verzekering is vergeleken met mijn vorige (ABN AMRO) goedkoper.
Gemiddelde score: 7,9
Het is een goede en klantgerichte verzekering.
Pieter
| Gemiddelde score: 7,8
Ben tevreden met de verzekering en de adviseur.
Gemiddelde score: 7,8
Ik ben zeer tevreden.
Gemiddelde score: 7,8
Ik heb lang geen beroep op een verzekering gedaan en hopelijk blijft dat ook zo. Nu één jaar geleden ben ik gescheiden en naar aanleiding daarvan verhuisd. Mijn verzekeringsagent heeft mijn ex en mij toen uitstekend geholpen om een en ander met... Lees verder » betrekking tot verzekeringen te wijzigen of te herzien.
Gemiddelde score: 7,8
Tevreden over de afgesloten verzekering, de wijze van communicatie bij schade en de afhandeling hiervan.
F Jacobs
| Gemiddelde score: 7,7
Naar mijn gevoel zijn mijn schadeverzekeringen goed ondergebracht. Ik heb gelukkig weinig tot geen ervaring met het claimen van schade. De premiehoogte lijkt marktconform.
Gemiddelde score: 7,6
Het is een dure verzekering waarbij ik niet het idee heb dat alles gedekt wordt. Wel wordt er als er iets is, alles netjes afgehandeld.
Gemiddelde score: 7,6
Mijn adviseur is heel open en duidelijk naar mij. Vanuit de maatschappij lijkt dat anders te zijn. Het lijkt alsof er tussen de tussenpersoon en de maatschappij onduidelijkheden bestaan. Het wijzigen van een polis geeft altijd opties en nooit harde info over aangepaste premies.
Gemiddelde score: 7,6
Geen problemen, alles loopt via mijn adviseur.
Gemiddelde score: 7,6
Na het melden van de schade was het duidelijk wat ik moest doen. Na het indienen van alle nota's werd het zeer snel afgehandeld.
H,Visser
| Gemiddelde score: 7,5
Spijkerman Almelo is gewoon goed en duidelijk en helpt je direct overal mee.
F.H. Dekkerd-de Groot
| Gemiddelde score: 7,5
Schade gemeld. Duurde lang voordat er een mail kwam met antwoord. Schade gerepareerd en daarna kregen wij zelf de rekening, die we dan weer door moesten sturen naar de tussenpersoon. Afhandeling duurde lang en communicatie was onduidelijk.
Gemiddelde score: 7,4
Duidelijke communicatie, komt eerlijk en betrouwbaar over. In vergelijking met andere verzekeraars voordelig.
A.F.J.W. Bos
| Gemiddelde score: 7,4
De adviseur van Nh1816 is uitstekend bereikbaar en handelt mijns inziens snel en correct.
N. van Wijngaarden
| Gemiddelde score: 7,4
De tussenpersoon is voor ons van groot belang. Hij geeft duidelijk antwoord op vragen over dekking en schadeafhandeling.
Gemiddelde score: 7,4
Ik heb voornamelijk contact gehad met mijn adviseur over het afsluiten en oversluiten van verzekeringen bij of naar Nh1816. Hierbij is de communicatie zowel schriftelijk als mondeling zeer goed verlopen en zijn er geen onnodige verzekeringen... Lees verder » afgesloten en zijn bestaande verzekeringen bekeken, zodat ik niet onder- of oververzekerd ben.
Gemiddelde score: 7,4
Ik doe alleen zaken via mijn tussenpersoon en de beoordeling daarvan blijkt uit mijn cijfers.
Gemiddelde score: 7,4
Ik heb vaak het gevoel dat ik wel verzekerd ben maar als ik dan een schade heb, het niet daaronder valt en dus niet is verzekerd.
H.Kruithof
| Gemiddelde score: 7,3
Met het kiezen van de verzekeringen wordt duidelijk meegedacht wat wel en wat niet moet worden meegenomen. Als er dan later vragen zijn, krijg je direct je contactpersoon te spreken en duidelijke antwoorden.
Anita V
| Gemiddelde score: 7,3
Prima verzekering, goed geregeld.
Gemiddelde score: 7,2
Ik heb één keer wat te maken gehad met Nh1816 na blikseminslag. Dat werd duidelijk en snel afgehandeld. Verzekeren is noodzakelijk, maar elke verzekeraar zal, uiteindelijk, aan mij verdienen.
Gemiddelde score: 7,1
Prima verzekeringen.
Gemiddelde score: 7,0
Eenvoudig en betrouwbaar, duidelijkheid in polis en voorwaarden.
Gemiddelde score: 7,0
Zaken worden snel en vakkundig in werking gezet en ik verwacht hetzelfde bij een calamiteit.
R.laman
| Gemiddelde score: 7,0
Nh1816 staat goed aangeschreven en werkt de klachten snel af.
Gemiddelde score: 6,9
Tevreden over de verzekering. Ik zit nu alleen midden in een schadeafhandeling welke wat moeilijk is gezien wetgeving en dan zijn verzekeringen wel erg ingewikkeld.
Gemiddelde score: 6,6
Zijn makkelijk te bereiken, maar lijken niet altijd verantwoording te willen nemen.
Gemiddelde score: 6,5
Ik dacht tot net dat de schade die ik heb gemeld nog steeds open staat, maar ik zie zojuist dat deze is afgehandeld. Ik heb alleen geen idee hoe het is afgehandeld.
Frank Peeters
| Gemiddelde score: 6,5
Als ik echt eerlijk moet zijn, ik heb ontzettend weinig contact met Nh1816. Misschien maar goed, maar het is niet meer zoals vroeger toen er een persoon bij je langs kwam. Je bent maar een nummer en iedere verzekeraar is heel gemakkelijk te wisselen... Lees verder » voor een ander waar het goedkoper kan. Daarom mijn beoordeling. Ik kan er echt niet positief over zijn omdat het contact zo summier is.
Gemiddelde score: 6,3
Ik had meerdere verzekeringen lopen bij Nh1816. Bij allen is de premie bij ingang van het nieuwe verzekeringsjaar flink verhoogd. Daar kon volgens eigen zeggen de adviseur niets aan doen (in de zin van veranderen), dus alle flexibiliteit was op dat... Lees verder » moment weg. We hebben toen alle lopende verzekeringen opgezegd en zijn deze elders gaan onderbrengen. Dom dat Nh1816 daar niet op in sprong. Nu bent u ons als klant helemaal kwijt. In al de verzekerde jaren hebben we nooit wat geclaimd.
Gemiddelde score: 6,0
Ik maak gebruik van een tussenpersoon die contact heeft met Nh1816 Verzekeringen. Zelf heb ik geen contact met de verzekeraar. De tussenpersoon is goed bereikbaar en hoewel ik er zelden gebruik van maak, ben ik tevreden over de verzekeringen bij... Lees verder » Nh1816. Ooit twee keer een schade ingediend. Dit is zeer snel en naar volle tevredenheid afgewikkeld door Nh1816.
Gemiddelde score: 6,0
Volgens mij was mijn schademelding vergeten. Pas toen ik belde hoe het ermee zat, werd er actie ondernomen.
M van den brande
| Gemiddelde score: 5,7
Duidelijk is de site.
Gemiddelde score: 5,6
Heb afgelopen twee jaar schade gemeld, maar krijg nooit een vergoeding. Ik vraag mij af waarom ik verzekerd ben en premie betaal als er geen vergoeding volgt na een schademelding.
Gemiddelde score: 5,4
Ik wilde de tablet van mijn zoontje opgeven. Het eigen risico is hoger dan de schade. Erg jammer, geef nooit wat op en als het een keer nodig is, is het niet haalbaar omdat eigen kosten hoger dan de schade zijn.