Nh1816 is dankzij de samenwerking met onafhankelijke lokale advieskantoren, uitgegroeid tot een toonaangevende landelijke verzekeraar van particuliere risico’s. Samen met deze adviseurs biedt Nh1816 de beste service, persoonlijke aandacht en uitstekende verzekeringen.

Maatschappelijk betrokken
Nh1816 is een coöperatieve verzekeraar zonder externe aandeelhouders die zich onderscheidt met een stabiel beleid, innovatieve oplossingen en ondersteuning van maatschappelijke projecten. Nh1816 staat midden in de samenleving en wil daar graag iets aan teruggeven, bijvoorbeeld via Stichting Goede Doelen Nh1816.

Landelijk
Sinds 1816 is Nh1816 Verzekeringen gevestigd aan de Dorpsstraat in het West-Friese Oudkarspel. De verzekerde staat bij Nh1816 centraal en daarom werken wij samen met lokale adviseurs door het hele land. Inmiddels vertrouwen ruim 430 duizend verzekerden op de zekerheid van Nh1816. Van auto- tot woonhuis en van reis- tot aansprakelijkheidsverzekering.

Waardering
Naast onze verzekerden zijn ook adviseurs tevreden over de samenwerking. Nh1816 is al 12 keer door deze lokale adviseurs verkozen als de beste particuliere schadeverzekeringsmaatschappij van Nederland.

https://www.nh1816.nl
2019
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
7,8 Gemiddeld rapportcijfer
7,8 Algemene tevredenheid
8,1 Klantgerichtheid
8,0 Deskundigheid
7,8 Duidelijkheid
7,6 Vertrouwen
8,3 Contact met verzekeraar

Reactie van de verzekeraar

Als particuliere en coöperatieve schadeverzekeraar zijn we heel trots op de resultaten uit dit onderzoek. De waardering voor Nh1816 en de samenwerkende adviseurs is groot en geeft vertrouwen in Nh1816 als verzekeraar. Het is tevens een bevestiging voor verzekerden dat hun particuliere risico’s bij de adviseur en Nh1816 in goede handen zijn. Hier werken wij iedere dag hard aan om dit waar te maken.

Hoog-Laag
  • Hoog-Laag
  • Laag-Hoog

Klantreacties

Ria Kruit
| Gemiddelde score: 10
Zeer tevreden over onze tussenpersoon van Nh1816. Denk ongeveer dat we al 35 jaar van zijn diensten gebruik maken, naar volle tevredenheid!
H. Janssen
| Gemiddelde score: 9,8
Ik ben zeer tevreden over deze verzekeraar omdat ik altijd meteen contact heb als dat nodig is, zowel bij het melden van schades of als ik vragen heb. Ik word goed op de hoogte gehouden van de stand van zaken als ik een schade gemeld heb en de afhandeling gaat snel.
Gemiddelde score: 9,8
Verzekering is duidelijk en transparant.
Gemiddelde score: 9,6
Wij zijn via een goede tussenpersoon verzekerd bij Nh1816 en we zijn erg tevreden over de duidelijkheid en snelheid waarmee zij werken.
Gemiddelde score: 9,6
Ik ben zeer tevreden over mijn financieel adviseur. Hij raadt mij de verzekering aan die het beste bij mij past. Schades worden snel en goed afgehandeld, zonder dat ik me daar druk om hoef te maken of zelf ergens achteraan moet. Dat is ook wat ik van een verzekeraar verwacht.
B v Westervoort
| Gemiddelde score: 9,6
Nh1816 is een top bedrijf. Alles loopt via je adviseur, hij helpt je overal mee als je eens schade hebt waardoor je er zelf geen omkijken naar hebt.
B. Ackermans
| Gemiddelde score: 9,4
Een schade meld ik gemakkelijk bij mijn tussenpersoon. Deze regelt het dan verder. Binnen een paar dagen tijd heb ik het geld op mijn rekening staan.
J.jansen
| Gemiddelde score: 9,4
Meer dan geweldige service.
Gemiddelde score: 9,3
Wij zijn verzekerd via een tussenpersoon. Het werkt geweldig! Schade melden, alles wordt voor ons geregeld en we worden keurig op de hoogte gehouden.
R van Voorst
| Gemiddelde score: 9,1
Goed gevoel bij deze verzekeraar. Helder, duidelijk en klantvriendelijk, goede prijzen. Goed contact met tussenpersoon.
Meer lezen »
J. Nijhuis
| Gemiddelde score: 9,1
Tot nu toe zeer tevreden. Wel maar weinig schade gemeld in al die jaren, twee keer slechts, maar deze zijn prima afgehandeld.
F. Van den Dungen
| Gemiddelde score: 9,0
Het contact met de adviseur is heel makkelijk geregeld. WhatsApp, telefonisch of mail. Altijd gelijk antwoord. Zoekt alles goed voor ons uit.
D. Van de Vorst
| Gemiddelde score: 9,0
Goed verzekerd bij Nh1618 via tussenpersoon. Duidelijk, volgens afspraak en zeer betrouwbaar. Alles wordt prettig afgehandeld.
w.westerhout
| Gemiddelde score: 8,9
Ik ben al lang bij Nh1816 verzekerd. De adviseur helpt ons bij problemen en vragen zeer correct.
J. Gerardu
| Gemiddelde score: 8,8
Ik ben sinds 2016 verzekerd bij Nh1816 en ben zeer tevreden over de overstap. Ben prima voorgelicht en afspraken zijn steeds nakomen. Ook verzekeringsapp is zeer handig. Bij afhandelen schade eerder dit jaar snel en duidelijk geholpen.
Gemiddelde score: 8,8
Erg prettig contact, zeer klantvriendelijk en helder. Regelmatig advies over verzekeringen en checks om te kijken of alles nog goed past bij de huidige situatie.
Gemiddelde score: 8,7
Goede verzekeraar. Fijne service. Goede app.
M.
| Gemiddelde score: 8,7
Heb al jaren een combipolis bij NH1816 via mijn eigen tussenpersoon. Prijsopbouw is helder en al met al een prima partij om bij verzekerd te zijn.
e.s. vieane
| Gemiddelde score: 8,7
Mijn ervaring is dat het afhandelen van zaken die niet echt in het oog springen snel en vlot verlopen, bijvoorbeeld een kentekenregistratie en overschrijving/stil leggen van oud kenteken. Alles verloopt digitaal en is hierdoor zeer efficiënt!
F.F
| Gemiddelde score: 8,5
Makkelijk bereikbaar en goed contact. Behartigen belangen goed. Zo kon in volgens verzekeraar verjaarde schade na interventie adviseur toch 4.000 euro uitgekeerd worden.
Gemiddelde score: 8,5
Ze heeft de pagina met onze verzekeringen in no time voor zich en kon daarna precies vertellen welke wijzigingen noodzakelijk waren. Binnen twee minuten was het geregeld. Hulde!
Gemiddelde score: 8,5
Ik ben over het algemeen tevreden over mijn verzekering bij Nh1816. Ik heb de verzekering weinig nodig gelukkig, maar als het wel zo is, neem ik contact op met mijn adviseur en wordt het netjes afgehandeld.
B Vaes
| Gemiddelde score: 8,5
Goede dekking en service. Open en transparant, maar dat mag ook wel voor de relatief hoge prijs.
Gemiddelde score: 8,5
Betrouwbare verzekeraar, korte lijnen en cliëntgericht.
Gemiddelde score: 8,4
Fijne moderne maatschappij, gaat met de tijd mee. Informeert op heldere, aantrekkelijke en transparante wijze. Mooi aanbod van producten en fijne service.
A.B. van Oosterum
| Gemiddelde score: 8,3
Weinig ervaring opgedaan.
Eelko
| Gemiddelde score: 8,3
Als er wat was, werd het altijd snel en duidelijk opgelost.
Elly
| Gemiddelde score: 8,3
Prima verzekering, maar ook een goede tussenpersoon die mijn zaken regelde.
M. Smits
| Gemiddelde score: 8,3
Ik ben ontzettend tevreden over onze tussenpersoon die alles keurig en eenvoudig voor ons regelt.
Gemiddelde score: 8,3
Ik heb het gevoel dat Nh1816 een kleine no-nonsense verzekeraar is die de premies niet besteed aan dure panden en exorbitante beloningen voor de top van het bedrijf. Dat is uiteraard slechts een gevoel.
H. Voermans
| Gemiddelde score: 8,2
Alleen maar positief!
Gemiddelde score: 8,2
We zijn tevreden omdat schademeldingen snel behandeld worden en het duidelijk is wat de voorwaarden zijn.
M. Vergers
| Gemiddelde score: 8,0
Ik ben tevreden, alles is goed verzekerd en bij een schade wordt alles snel en netjes afgehandeld.
Gemiddelde score: 8,0
Ik ben goed geholpen na mijn aanrijding.
jacobsen
| Gemiddelde score: 8,0
Geen.
A. Keuters
| Gemiddelde score: 8,0
Er wordt niet moeilijk gedaan over schade. In de gevallen waarin ik schade heb gehad, heeft de verzekeraar netjes de geleden schade vergoed.
Gemiddelde score: 8,0
Staan klaar als je ze nodig hebt.
Gemiddelde score: 7,9
Wij hebben gelukkig niet veel te maken gehad met schademeldingen. Maar toen er schade was, ben ik zeer goed geholpen zonder rompslomp.
J van Nieuwenhuijzen
| Gemiddelde score: 7,9
Ik beschouw Nh1816 als een kleinere "regionale" verzekeraar. Ik heb daar een beter gevoel bij dan bij de grote verzekeraars waarbij ik voortdurend het gevoel heb dat dat termen als "winst, aandeelhoudersbelang, management" een wel erg grote rol... Lees verder » spelen en waarbij het belang van de klant ondergeschikt is.
Gemiddelde score: 7,9
NH1816 is een transparante verzekeraar die ieder jaar een overzicht stuurt van alle polis-/dekkingswijzigingen die voor mij van toepassing zijn. Schade melden kan vlot en wordt vrijwel direct in behandeling genomen. Ook het uitkeren van een schadebedrag gaat erg snel.
Gemiddelde score: 7,9
Snelle en duidelijke service, onze tussenpersoon heeft een persoonlijke benadering.
RM de Jong
| Gemiddelde score: 7,8
Pas nieuwe klant sinds februari dus nog niet veel ervaring mee, bij schade of zo zal blijken hoe goed ze zijn.
Gemiddelde score: 7,6
Vragen worden door de tussenpersoon snel en adequaat beantwoord. Tussenpersoon is ook goed te bereiken.
Gemiddelde score: 7,6
Ik ben over het algemeen zeer tevreden over NH.
Gemiddelde score: 7,6
Ik heb een vraag over mijn dekking. Elektronica kun je extra verzekeren. Er waren zo veel uitzonderingen waarbij er geen dekking was, dat daardoor mijn vraag rees wat de reden kan zijn dat ik dat zou willen afsluiten. Ik ga binnenkort een gesprek... Lees verder » aan om meer duidelijkheid te krijgen. Ook wil ik dan graag weten of ik nog steeds goed verzekerd ben met alle uitzonderingen die er tegenwoordig zijn ingebouwd. Wellicht dat dit laatste veroorzaakt wordt doordat men meer is gaan declareren.
Gemiddelde score: 7,6
Wij hebben niet rechtstreeks contact met Nh1816, maar onze tussenpersoon is deskundig en beveelt deze partij aan. Tot op heden bevalt ons dat ook goed. Eén schade gehad die prima is afgewikkeld.
H. van Driel
| Gemiddelde score: 7,6
De adviseur is duidelijk, kent de mensen. Snelle reageertijd als je vragen hebt.
Gemiddelde score: 7,6
Onze tussenpersoon is goed bereikbaar en geeft duidelijke informatie.
Gemiddelde score: 7,5
Ik heb een schadeverzekering lopen, maar ik heb hem nooit aan hoeven te spreken. Ik weet niet hoe een schadeafhandeling zou verlopen.
V. Boer
| Gemiddelde score: 7,5
Contact is goed en er wordt snel gereageerd op vragen per mail.
Gemiddelde score: 7,4
Ik heb een goede relatie met mijn adviseur, ik vertrouw ze en ik ben tevreden als klant. Over het algemeen wat minder vertrouwen in verzekeraars, aangezien er vaak zo veel mogelijk wordt aangegrepen om zo min mogelijk uit te betalen. Echter wel een... Lees verder » paar goede afhandelingen gehad door Nh1816 en daarom ook tevreden. Echter wat wel en niet verzekerd is, staat in een polisdocument met heel veel tekst, regels, aansprakelijkheden, et cetera. Niet heel duidelijk en nodigt niet uit om goed door te lezen. De Nh1816-app kan echt wel een update krijgen. Voelt erg ouderwets aan en het ontbreken van inlog door middel van biometrie is echt een gebrek. Mijn wachtwoord en gebruikersnaam weet ik niet en als ik die moet opzoeken, kan ik net zo goed via de laptop inloggen.
R. Maathuis
| Gemiddelde score: 7,3
Ik heb middels een tussenpersoon contact met de verzekeringen. Dit verloopt goed. Er wordt snel gereageerd en snel actie ondernomen. Schadevergoedingen worden snel uitgekeerd als deze toegekend zijn.
Gemiddelde score: 7,3
Aan de ene kant willen ze alles digitaal, maar aan de andere kant wordt alles via ouderwetse schadeformulieren ingevuld en naar het assurantiekantoor verzonden. Wat de meerwaarde van een tussenpersoon nu is, is voor mij een raadsel. Deze is meer een... Lees verder » doorgeefluik. Telefonisch contact is natuurlijk wel fijn. Voor het grootste deel moet je het eigenlijk allemaal zelf regelen. Lange wachttijden bij aangesloten schadebedrijven. Alles wordt wel goed opgelost.
Gemiddelde score: 7,3
Via de website heb ik het eerste contact. Bij schade is de situatie meestal heel specifiek en vraag ik me toch altijd af of dat binnen de voorwaarden valt.
Mw. van Pelt
| Gemiddelde score: 7,2
Ben zeer tevreden!
Gemiddelde score: 7,1
Ik vond het prettig dat we via de mail en indien nodig via de telefoon contact hadden. Ik kon dan min of meer zelf bepalen wanneer ik contact en/of een reactie kon geven. Voordat ik de polissen afsloot, kreeg ik keurig een offerte met de polisvoorwaarden.
Gemiddelde score: 7,0
Mijn koffer was kapot gegaan. Was net nieuw. Kostte uit mijn hoofd 80 euro. Kreeg ik maar 15 euro van terug. Dat vond ik wel bizar laag.
Gemiddelde score: 7,0
Het is de adviseur die mij het vertrouwen geeft in Nh1816. Omdat ze er goede ervaringen mee hebben en ik deze adviseur vertrouw, heb ik me bij Nh1816 laten verzekeren. De verzekering was vlot en goed geregeld ook de wijzigingen die ik wel had. Nu... Lees verder » met het afronden van deze schadeclaim moet ik nog afwachten hoe dit gaat. Het is door de adviseur goed opgepakt. Nu de verzekering nog.
Gemiddelde score: 6,7
Ik ben via mijn verzekeringsagent bij Nh1816 terechtgekomen vanwege de gunstige premie. Ik heb tot nog toe geen schade hoeven te claimen, dus weet ik niets van eventuele afhandeling.
Gemiddelde score: 5,9
Ik heb totaal geen vertrouwen in welke verzekeraar dan ook, of het nu deze is of een andere verzekeraar! Je kan niet zonder een verzekering, maar als je ze nodig hebt bij een schade is het altijd maar afwachten of ze uitkeren.