De Onderlinge Levensverzekering-Maatschappij „‘s-Gravenhage” U.A. is opgericht in 1895. Van een verzekeraar die de financiële gevolgen van een overlijden verzekert, zijn wij gegroeid tot een financieel sterke pensioen- en levensverzekeraar met een breed pakket aan zekerheidbiedende producten. Eén ding is hetzelfde gebleven: het belang van onze deelnemers staat voorop. Al meer dan 120 jaar.
 
Garantie
U weet precies waar u aan toe bent met een pensioen- of levensverzekering van de Onderlinge ‘s-Gravenhage. Voordat u de verzekering afsluit weet u hoeveel premie verschuldigd is, hoe hoog de gegarandeerde uitkering is en wanneer die uitkering plaatsvindt. Dit staat vast. Afspraak is afspraak.

Maatschappijwinstdeling
Als u bij ons een winstdelende verzekering afsluit, wordt u deelnemer van de Onderlinge ‘s-Gravenhage. U deelt dan ook letterlijk mee. Als er winst te verdelen is, wordt 95 procent van deze winst verdeeld onder onze deelnemers. Zo kan uw kapitaal groeien zonder dat u hiervoor extra premie betaalt.
 
Persoonlijk advies
De Onderlinge ‘s-Gravenhage werkt uitsluitend samen met onafhankelijk (pensioen)adviseurs. Zij houden rekening met uw specifieke wensen en omstandigheden en zijn deskundig. Met deze kennis  kunnen zij u het juiste product adviseren en ook afsluiten.

https://www.onderlinge.info
2018
  • 2018
  • 2017
  • 2016
7,3 Gemiddeld rapportcijfer
7,3 Algemene tevredenheid
7,4 Klantgerichtheid
7,3 Deskundigheid
7,2 Duidelijkheid
7,3 Vertrouwen
7,2 Contact met verzekeraar
Hoog-Laag
  • Hoog-Laag
  • Laag-Hoog

Klantreacties

E. Ros
| Gemiddelde score: 10
De enige betrouwbare verzekeraar van Nederland.
j.d.niessink
| Gemiddelde score: 10
Ben al jarenlang verzekerd bij Onderlinge 's-Gravenhage. Veel te lang ten opzichte van huidige tarieven. Ben nu bijna 90 jaar, dus geen zin meer om te wijzigen.
J Bakkers
| Gemiddelde score: 10
Ik heb een goed gesprek gehad met een goed advies en duidelijke antwoorden.
Gemiddelde score: 9,9
Duidelijkheid over de verzekeringen en snel en makkelijk contact te maken.
Gemiddelde score: 9,4
Erg prettig en duidelijk in communicatie, sterke producten.
C.G.J. Witteman
| Gemiddelde score: 9,2
Wij zijn tevreden over de Onderlinge 's-Gravenhage via ons assurantiekantoor.
H. Goossen
| Gemiddelde score: 8,9
Het is een levensverzekering waarbij je weinig financieel risico loopt.
Hutten
| Gemiddelde score: 8,8
Aan de cijfers die ik heb gegeven (9) valt weinig toe te voegen denk ik. Ik ben uitermate tevreden over mijn financieel adviseur.
C. Brian
| Gemiddelde score: 8,8
Op advies van mijn financiële adviseur heb ik mijn levensverzekering bij de Onderlinge 's-Gravenhage ondergebracht omdat ik zo mijn huis kan afbetalen als de termijn verstreken is. En voor mijn pensioen. Krijg keurig ieder jaar een overzicht.
A. Bangma
| Gemiddelde score: 8,6
Ondanks dat de tussenpersoon familie van mij is, weet hij werk en privé zaken prima te scheiden en heeft hij mij een goede verzekering aangeboden die ik geaccepteerd heb. Ook andere vragen werden keurig afgehandeld.
Meer lezen »
P.D.Elshout
| Gemiddelde score: 8,6
De verzekeringen tussen de Onderlinge en ons zijn ruim 45 jaar geleden afgesloten en lopen tot nu toe zonder problemen.
J. vd Nouwland
| Gemiddelde score: 8,6
Geen problemen met lopende verzekeringen.
Gemiddelde score: 8,5
In eerste instantie had ik moeite om via een zoekmachine het telefoonnummer van de Onderlinge te vinden. Na een korte wachttijd een medewerker te spreken gekregen, die mij snel antwoord kon geven op mijn vraag.
Gemiddelde score: 8,5
Ik krijg jaarlijks duidelijke brief. Ik bouw een gegarandeerd kapitaal op en er komt soms een extra winstuitkering bij. De verzekering loopt nog 21 jaar en het loopt goed.
Gemiddelde score: 8,4
Verzekerd van huis uit. Van grootouders op ouders en nu zelf ook verzekerd bij Onderlinge 's-Gravenhage.
Gemiddelde score: 8,4
Op zich heb ik nooit zelf voor OG gekozen, maar kreeg deze verzekering van een familielid. Toen ik echter informatie wilde over het hoe en wat van de verzekeringspolis, uitkering et cetera werd ik heel snel en goed geholpen.
J. Gunnink
| Gemiddelde score: 8,3
Onderlinge 's-Gravenhage is een verzekeraar die duidelijk is. Dichtbij de klant en geen kleine lettertjes!
Gemiddelde score: 8,2
Onderlinge 's-Gravenhage kent geen poespas en is direct en duidelijk in haar berichtgeving.
Gemiddelde score: 8,1
Eigenlijk hoop ik hem voorlopig niet nodig te hebben, dus voorlopig in goed vertrouwen de premie maar betalen.
Gemiddelde score: 8,1
Geen.
Gemiddelde score: 8,0
Heb zelf geen contact meer met de tussenpersoon die de verzekering heeft afgesloten, daarom ben ik wel blij dat ik ieder jaar een overzicht krijg van de stand van zaken. Mocht er toch iets zijn dan neem ik liever rechtstreeks contact op, want dan krijg ik ook goed direct antwoord.
Gemiddelde score: 8,0
Gewoon goed en zonder poespas.
C. Zwemmer
| Gemiddelde score: 8,0
Betrouwbare maatschappij. Acceptabel rendement. Communicatie uitsluitend mogelijk via tussenpersoon.
L.Th.P. Onderwater
| Gemiddelde score: 7,9
Nauwelijks contact geweest sinds afsluiten verzekering, maar gevoelsmatig een goede verzekeraar. Komt nooit negatief in het nieuws! Klant sinds 1998.
Bogaert B
| Gemiddelde score: 7,9
Via de Hypotheker kwamen we ooit uit bij de Onderlinge 's-Gravenhage. Tot nu toe is alles volgens plan verlopen. De verzekeraar komt betrouwbaar over en dat zou natuurlijk moeten blijven. Hopelijk kunnen jullie de betrouwbaarheid blijven uitstralen... Lees verder » en volhouden. Wellicht kunnen jullie iets meer uitstralen dat het bedrijf al sinds 1895 bestaat. Conservatrix bestaat sinds 1872. Helaas is het bedrijf door de EU-regelgeving overgenomen door een Amerikaanse investeerder en heeft daardoor toch wat schade opgelopen wat betreft hun imago. Hopelijk kunnen jullie het wel volhouden en doorgaan met wat aanpassingen naar de huidige tijd.
cORRY sILVIUS
| Gemiddelde score: 7,9
Vanaf mijn geboorte in 1940 is er al een verzekering geweest en ja, die is door mij geregeld aangepast. Nooit geen narigheid gehad.
Gemiddelde score: 7,8
Betreft een premievrije polis, nauwelijks contact hierover. Laatste contact was op 23 maart 1995. Polis loopt nog steeds.
Gemiddelde score: 7,8
Gezien mijn ziekte kon ik alleen hier terecht voor een overlijdensrisicoverzekering. Op dat moment ben je overgeleverd aan hun.
J.C. Janszen-Peters
| Gemiddelde score: 7,8
Wij hebben van huis uit polissen meegekregen van de Onderlinge, toen we gingen trouwen zijn we daarmee verder gegaan. Vroeger kwam een verzekeringsagent aan huis, ook het geld innen. Dat is inmiddels al lang niet meer, daardoor heb je ook geen... Lees verder » contact meer met een verzekeringsagent. Eventuele vragen moet je nu rechtstreeks bij de Onderlinge doen en daardoor versloft er wel eens iets. Onderlinge is spaarzaam met om de band vast te houden met zijn klanten. Dat vinden wij wel jammer.
Gemiddelde score: 7,8
Ten opzichte van andere verzekeraars komt de Onderlinge duidelijker over en doet wat ze beloven.
Gemiddelde score: 7,8
Tot nu toe heb ik nog geen klachten, wij moeten het gespaarde geld nog ontvangen. Hopelijk wordt dit ook goed afgehandeld.
M. van Elk
| Gemiddelde score: 7,8
Spaarverzekering heeft probleemloos gelopen. Uitkering eindkapitaal was duidelijk en ging vlot.
N. Witteman
| Gemiddelde score: 7,7
No-nonsense verzekeraar, helder en toegankelijk.
Bob de Haan
| Gemiddelde score: 7,7
Op zich was het gesprek wel goed, maar over de afronding over het terug te ontvangen bedrag was de adviseur niet duidelijk. Het heeft me uiteindelijk nog wat extra geld gekost, wat in aanvang niet de bedoeling was.
J.reitsma
| Gemiddelde score: 7,7
Tevreden.
J. Modderman
| Gemiddelde score: 7,6
Ik sprak met een medewerker en hij heeft correct en vriendelijk geantwoord.
E.Kooijmans
| Gemiddelde score: 7,5
Ooit heb ik contact gehad na het overlijden van mijn echtgenote. Nu betaal ik alleen premie en heb geen enkel ander contact gehad de laatste vijftien jaar.
Jan B. te Z.
| Gemiddelde score: 7,5
Mijn verzekering is gekoppeld aan een hypotheeklening - een heldere constructie waarbij weinig mis kan gaan.
Gemiddelde score: 7,4
De 'Onderlinge' geeft niet het gevoel dicht bij de mens te staan.
e.guikema
| Gemiddelde score: 7,3
Wij hebben hier een levensverzekering lopen, contact is er verder nooit geweest, alleen aan het begint via een tussenpersoon.
M Rikhof
| Gemiddelde score: 7,2
Heb niet of nauwelijks contact met mijn verzekeraar of adviseur. Enige wat ik doe, is keurig de premie betalen.
Gemiddelde score: 7,2
Ik heb ongeveer dertig jaar geleden een levensverzekering afgesloten bij een inspecteur in dienst van de OvG en deze loopt nog steeds zonder wijzigingen. Jaarlijks ontvang ik een bericht over de waarde en winstbijschrijving. Ik heb zelf nooit... Lees verder » contact hoeven opnemen met de OvG, eventuele communicatie verloopt via de tussenpersoon Rabobank. Wat mij wel enigszins tegenvalt, zijn de resultaten van de Onderlinge, van de winstdeling en waardestijging had ik iets meer verwacht.
E. van den Brink
| Gemiddelde score: 7,1
De 's-Gravenhage is een zeer betrouwbare verzekeraar. Heel stabiel. Wij zijn zeer tevreden over deze verzekeraar. Mijn ouders waren hier al bij verzekerd en mijn kinderen denken er ook over om een levensverzekering bij hen af te sluiten. Beter compliment kun je niet krijgen.
Gemiddelde score: 7,1
De tussenpersoon spreek ik bijna nooit, behalve dit jaar met betrekking tot het premievrij maken van een levensverzekering. Echter, hij diende slechts als doorgeefluik aan de hoofdverzekeraar. Van dit hoofdkantoor ontving ik een brief met... Lees verder » voorwaarden die zo veel onduidelijkheden/mitsen en maren bevatte dat ik van premievrij maken heb afgezien. Met andere woorden Onderlinge 's-Gravenhage moet veel transparanter zijn naar de cliënt toe!
Teunissen
| Gemiddelde score: 7,0
Verzekering is destijds door ouders afgesloten in overleg met verzekeringsadviseur. Wij hebben de polis overgenomen. Betreft overlijdenspolis. We hebben er gelukkig nog geen gebruik van hoeven te maken, dus het contact is ook minimaal.
M Beezemer
| Gemiddelde score: 7,0
-
Gemiddelde score: 7,0
Heb een begrafenispolis die al heel lang loopt en waarover de laatste twintig jaar (schat ik) geen contact is geweest.
Gemiddelde score: 7,0
Ik heb tot nu toe alleen positieve ervaringen met deze verzekeraar.
x
| Gemiddelde score: 7,0
-
Gemiddelde score: 7,0
Over het algemeen een goede verzekering. Jaren geleden afgesloten. Jaarlijks duidelijke update hoe de zaken ervoor staan.
Gemiddelde score: 6,8
Duidelijk en goed advies.
Gemiddelde score: 6,7
Vanwege een tussenpersoon heb je niet echt een band met de maatschappij en is er minder duidelijk wat er verzekerd is.
Gemiddelde score: 6,6
Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid nog geen gebruik te hebben gemaakt van de verzekering.
j van zuijlen
| Gemiddelde score: 6,5
Ik heb de verzekering lopen vanwege de hypotheek op mijn huis, anders zou ik zeker niet met een verzekeraar in zee gaan. Ondoorzichtigheid wat er met het geld gebeurt. Bijvoorbeeld steun ik via u de wapenindustrie, de farmaceutische industrie.
Gemiddelde score: 6,5
Meer transparantie richting de klant over: 1. welke kosten worden ingehouden, 2. overzicht van inleg (tot nu toe), 3. actuele waarde van de verzekering.
R. Hofland
| Gemiddelde score: 6,3
De bijzonderheid aan deze verzekering is dat mijn ouders deze verzekering ooit voor mij hebben afgesloten. Na overlijden van mijn vader in 1997 heb ik contact gehad met de maatschappij om de verzekering over te zetten. Wat de dekking is en waar het... Lees verder » exact voor dient, is mij niet helder. Ook niet eerder uitgezocht, dus ik zal binnenkort eens contact opnemen.
N. Rosenbaum
| Gemiddelde score: 6,3
Over het algemeen vind ik dat er teveel geld op gaat aan kosten. Ik zou graag een andere manier vinden dat al die verzekeringen waarvan je nut en opbrengst niet goed kent kan inschatten.
Gemiddelde score: 6,1
Ik vind de Onderlinge duidelijk, geen toeters en bellen. Rechttoe rechtaan, ik heb niet de indruk dat er verborgen addertjes zijn. Daarnaast zijn ze erg coulant als het soms niet lukt met de betaling.
Gemiddelde score: 6,0
Over het aanbod van producten en de afhandeling ben ik tevreden. Maar vaak bekroop mij het gevoel, in contact en correspondentie met de verzekeraar, dat ik te maken had met een nogal bureaucratische organisatie.
T Hoefnagels
| Gemiddelde score: 5,9
Ik ben over het algemeen tevreden over de afwikkeling, alleen vind ik het beloofde rendement ondermaats.
F.G.H
| Gemiddelde score: 5,9
We zijn toch wat huiverig of we goed hebben gedaan aan het afsluiten van de verzekering. De tijd zal het uitwijzen.
Gemiddelde score: 5,8
In een heel ver verleden, toen ik nog thuis woonde, heb ik deze verzekering afgesloten. Jaarlijks krijg een overzicht met wat er met de verzekering gebeurd is en verder geen contact. Dit ook niet nodig gehad. De premie is redelijk en wat het in de... Lees verder » toekomst oplevert, is hetzelfde als kijken in een glazen bol, je weet het niet.
Gemiddelde score: 5,8
Een wirwar van regels, veranderingen et cetera. En alleen maar om als verzekeraar rijker te worden ten koste van de klant die met de rug tegen de muur staat.
Gemiddelde score: 5,8
Onderlinge is een prima verzekeraar. Alleen wanneer een adviseur een oneerlijke polis afsluit, zal Onderlinge geen enkele hulp bieden. Bijvoorbeeld ik sluit een polis af voor zoon A en twee jaar later voor zoon B. Je vraagt om de zelfstudiepolis. Na... Lees verder » zestien jaar sparen krijg je te horen dat wanneer zoon B 18 wordt hij niks krijgt. Omdat het gewoon een ordinaire levensverzekering is die anders verkocht is aan mij. Dus moest ik hem afkopen na zestien jaar sparen wat mij dus veel geld heeft gekost. Maar niemand die het snapte bij Onderlinge en ook geen moeite wilde doen voor een oplossing. Ondanks dat je er zes verzekeringen hebt.
C. Dijkstra
| Gemiddelde score: 5,6
Mijn verzoek tot premievrij maken is naar een verkeerd mailadres gestuurd, want dat had ik niet duidelijk door gekregen. Daarom is de premie nog twee maanden langer ingehouden. Daar was ik niet blij mee.
Gemiddelde score: 5,6
Jammer genoeg heb ik totaal geen respons gekregen op mijn mailberichten. Wel telkens een reply dat het bericht is aangekomen en dat het vijf dagen zal duren voordat een antwoord verwacht mag worden. Mijn berichten dateren van juli 2018 en tot... Lees verder » vandaag de dag heb ik geen antwoord ontvangen, betreurenswaardig.
Lekker makkelijk verdienen
| Gemiddelde score: 5,2
Heb al jaren geen contact meer gehad met de verzekeraar.
Gemiddelde score: 5,0
Ik heb de verzekering lang lopen, krijg altijd keurig een update hoe het staat.
Gemiddelde score: 4,3
In al die jaren nooit iets gehoord over mijn verzekering.
p.g.Pool
| Gemiddelde score: 3,5
Ik wacht nog steeds op antwoord van de tussenpersoon. Vroeger alles geregeld via tussenpersoon uit Capelle aan de IJssel.
G.Pieters
| Gemiddelde score: 3,3
Helaas loopt contact alleen maar via tussenpersoon. Als je Onderlinge benadert, reageren ze niet. Zeer klantonvriendelijk bedrijf. Als ik dat geweten had, was ik niet met hun in zee gegaan. Maar als ik er nu vanaf wil, kost het mij weer veel geld.... Lees verder » Nooit zo'n arrogant bedrijf meegemaakt. Wie denken zij wel wie ze zijn.
Gemiddelde score: 2,8
Mijn pensioendatum komt eraan. In de oorspronkelijke overeenkomst stond dat ik daarna een maandelijkse uitkering zou krijgen. In de brief die ik van de Onderlinge 's-Gravenhage ontving, stonden allerlei opties, maar niet die van een maandelijkse... Lees verder » uitkering. Toen ik belde om uitleg hierover te krijgen, kreeg ik te horen dat dit niet meer tot de mogelijkheden behoorde, met andere woorden 'dat het niet meer in het pakket zat'. De dame in kwestie kon mij niet uitleggen waarom dit zo was. Verder verwees zij naar de mogelijkheid om contact op te nemen met Samenwerkende Assurantie Adviseurs Verzekering (zoals in de brief vermeld). Hieraan zouden wel kosten verbonden zijn. Ik ben niet van tevoren op de hoogte gesteld van de wijziging van de voorwaarden van de verzekering.