Verzekeren is vast niet je favoriete bezigheid. Dat begrijpen we bij Reaal maar al te goed. Toch is het prettig als het lekker geregeld is en daar helpen we je graag bij. Dat doen we al meer dan 100 jaar, voor bijna 2 miljoen klanten. Bij Reaal vind je heldere producten met een duidelijke uitleg. Zo hou jij altijd de touwtjes in handen en bepaal je zelf wat je verzekert, en hoe jij je verzekeringen regelt. Rechtstreeks bij ons of via een adviseur die jou het werk uit handen neemt. Wat je ook kiest, wij maken het in orde. Zodat jij kan zeggen: Lekker geregeld. Reaal. Reaal maakt onderdeel uit van VIVAT.

https://www.reaal.nl
2018
  • 2018
  • 2017
  • 2016
7,0 Gemiddeld rapportcijfer
6,9 Algemene tevredenheid
7,1 Klantgerichtheid
7,1 Deskundigheid
7,0 Duidelijkheid
6,8 Vertrouwen
7,1 Contact met verzekeraar
Hoog-Laag
  • Hoog-Laag
  • Laag-Hoog

Klantreacties

A.H Knoppe
| Gemiddelde score: 9,0
Kan niet oordelen over concrete gevallen omdat ik ze niet nodig heb gehad. De correspondentie die van ze krijg, is altijd duidelijk en begrijpelijk, althans voor mij.
M. Damhof
| Gemiddelde score: 8,9
Mijn tussenpersoon is geweldig. Weet alles en zegt waar het op staat.
Gemiddelde score: 8,9
Reaal geeft duidelijk en heldere uitleg over hun verzekeringen. Goed bereikbaar voor vragen en medewerkers zijn deskundig.
Gemiddelde score: 8,8
Goede service, snelle reacties, heldere communicatie, goed product, helder proces.
Gemiddelde score: 8,5
Zij konden mij een product leveren dat ik bij een aantal andere verzekeraars, waaronder Nationale-Nederlanden, niet kon krijgen.
A. Theunissen
| Gemiddelde score: 8,3
Als ik vragen heb, kan ik er altijd terecht voor een goede voorlichting en advies over alle onderwerpen en word altijd vriendelijk te woord gestaan.
Gemiddelde score: 8,3
No-nonsense maatschappij. Duidelijk en direct.
R. Roelofsen
| Gemiddelde score: 8,2
Sinds 2,5 jaar een levensverzekering bij Reaal. In het begin onduidelijkheid, maar door contact snel opgelost. De website met persoonlijke pagina is helder en geeft een duidelijk inzicht.
a.rijvordt
| Gemiddelde score: 8,1
Het handelt bij mij alleen om uitvaartverzekeringen. Dit loopt prima. Voor de rest is er eigenlijk niet veel over te zeggen.
Gemiddelde score: 8,1
Wij zijn al sinds 1970 lid van Reaal en zeer tevreden. Raad het iedereen aan.
Meer lezen »
Gemiddelde score: 8,1
Zeer tevreden over de verleende zorg, zeer duidelijk, goede prijsverhoging ten opzichte van andere verzekeraars met goede voorwaarden.
Mw Leeflang
| Gemiddelde score: 8,1
Duidelijke taal. Mijn vraag werd in één keer beantwoord.
Gemiddelde score: 8,1
Deskundig advies over de levensverzekering. Wij hadden reeds een levensverzekering lopen en hebben deze verhoogd. Goed advies en duidelijke informatie op de website.
Gemiddelde score: 8,0
Prima geregeld door tussenpersoon. Premie voor de verzekering viel ook mee ten opzichte van onze oude verzekering.
g.woeltjes
| Gemiddelde score: 8,0
De adviseur was helder en gaf ook duidelijk zijn mening.
Gemiddelde score: 8,0
De verzekering is jaren geleden afgesloten bij Zwitserleven en nu overgenomen door Reaal. Ik heb geen contact met Reaal omdat er geen reden daartoe was. Op veel vragen kan ik daarom geen goede beoordeling geven (dus geen mening). De correspondentie die ik ontvang, is duidelijk en begrijpelijk.
Gemiddelde score: 8,0
Jaren geleden verzekeringen afgesloten, overlijdensrisicoverzekering was toen nog Hooge Huys. Nooit iets van gehoord. Pas geleden is de premie gestopt omdat de termijn was afgelopen.
Gemiddelde score: 8,0
Al ruim dertig jaar een tevreden klant.
Gemiddelde score: 7,9
Mijn ervaringen met Reaal zijn tot dusver goed.
Gemiddelde score: 7,9
Prima voorlichting, goed qua prijsverhouding.
Gemiddelde score: 7,9
Nooit geen problemen gehad met Reaal, klantvriendelijk, duidelijk en betrouwbaar.
km pegge
| Gemiddelde score: 7,9
Reaal is een goed vertrouwend bedrijf en al vele jaren op de markt voor verzekeringen.
Gemiddelde score: 7,9
Via mijn adviseur uiteindelijk terecht gekomen bij Reaal omdat deze het beste bij mijn persoonlijke omstandigheden past.
Gemiddelde score: 7,8
Kundige snelle tussenpersoon die mijn bestaande levensverzekering snel heeft omgezet naar een beter passende vorm.
Gemiddelde score: 7,8
Duidelijke informatie, snelle afhandeling bij het oversluiten. Goede en duidelijke communicatie. Wist waar ik aan toe was.
Gemiddelde score: 7,8
Zoals gezegd heb ik alleen te maken met onze financieel adviseur en dat is altijd goed geregeld. Zij zijn duidelijk en eerlijk.
Gemiddelde score: 7,7
Ik ben tevreden over de wijze waarop ik ben geholpen bij het aanpassen van mijn verzekering.
J.D.G.
| Gemiddelde score: 7,7
Niet veel contact gehad omdat deze verzekering al afgelopen is, maar wel actueel blijft en al 37 jaar geleden is afgesloten. Maar die ene keer dat ik contact had, was het eerlijk en oprecht.
J. Albers
| Gemiddelde score: 7,6
Heb zeer goede ervaringen met Reaal als het aan komt op snelheid en afronding van vragen die gesteld worden via internet/mail. Keurig bevestiging altijd. En met kennis, antwoorden zijn altijd helder en duidelijk.
M.Nieboer
| Gemiddelde score: 7,6
Ik had in het verleden goede ervaringen met Reaal. Dus daarom ben ik teruggekomen.
F Vonk
| Gemiddelde score: 7,6
Prima geholpen en degelijk goed.
C. Meijer-Koopmanschap
| Gemiddelde score: 7,5
Het is jaren geleden dat de overlijdensverzekering is afgesloten. Het contact met de verzekering is alleen geweest bij overlijden en dat is deskundig en snel afgehandeld.
W. Smit
| Gemiddelde score: 7,5
Ik heb de levensverzekering overgesloten, heb daarbij een goed gevoel gekregen bij deze verzekeraar. Eerlijk en duidelijk in prijs. Goed product voor zover ik dat kan beoordelen.
Gemiddelde score: 7,5
Onze adviseur bevalt prima. Zodra we iets moeten weten, neemt hij contact met ons op.
RLAJ van der Veen
| Gemiddelde score: 7,5
Voel me goed bij Reaal.
Gemiddelde score: 7,4
Reaal geeft mij goede informatie betreffende mijn levensverzekering. Elk kwartaal krijg ik een overzicht wat de waarde is van mijn levensverzekering. Ook vind ik het fijn dat ik kan inloggen via een persoonlijke pagina van Reaal om mijn gegevens in te zien.
Gemiddelde score: 7,4
Kan ik geen antwoord op geven, aangezien ik heel erg weinig contact heb met Reaal.
F. van Gils
| Gemiddelde score: 7,4
Bij welke beoordeling dan ook geef ik vrijwel nooit een 10. Los van het feit hoe ik over verzekeraars denk, was mijn laatste contact positief. Vooralsnog ben ik redelijk tevreden inzake de contacten met Reaal.
Gemiddelde score: 7,4
Ik had een mindere ervaring met een tussenpersoon die naar voren werd geschoven door Reaal. Het rechtstreeks contact dat hierna tot stand kwam, heeft mijn vertrouwen verhoogd.
Gemiddelde score: 7,3
Reaal is een deskundige verzekeraar waarbij je vermogensopbouw in goede handen is.
A. Wehrman
| Gemiddelde score: 7,3
De medewerkers zijn vriendelijk en denken mee. Ze zijn probleemoplossend. Alleen vanuit Reaal komt er weinig info over de uitvaartverzekering. Hij loopt al jaren en hoor er niks over. Krijg alleen de winstbrieven eens per jaar. Moet er niets... Lees verder » aangepast worden? Is het verzekerde bedrag voldoende? Zijn er nog andere relevante producten bijvoorbeeld pensioengerelateerd?
Gemiddelde score: 7,2
Nieuwe levensverzekering afgesloten. Geadviseerd door tussenpersoon. Die heeft de verzekering aangevraagd en ik heb alleen een medische verklaring hoeven invullen. Dat laatste was nog wel even een klus, maar daarna was alles super snel geregeld.
J.H.Peters
| Gemiddelde score: 7,1
In verband met het aanpassen van de hypotheek door middel van het laten uitkeren van de opgebouwde levensverzekering heeft de adviseur van de ING dit voor ons geregeld, de uiteindelijke afwikkeling door Reaal is snel en prima verlopen.
Gemiddelde score: 7,1
Ik had een vraag over een polis die ik betaalde, en ik heb daar snel en duidelijk antwoord op gekregen.
W Roos
| Gemiddelde score: 7,1
Kort contact gehad over adres- en rekeningnummerwijzigingen, goed en zakelijk.
Gemiddelde score: 7,0
Reaal geeft aan ook levensverzekeringen af te sluiten voor mensen met een chronische ziekte, zonder daarvoor hogere tarieven te rekenen. Dat klopte, mijn aanvraag werd direct en zonder additionele voorwaarden of hogere tarieven geaccepteerd.
Gemiddelde score: 7,0
Een eenvoudige verzekering.
Gemiddelde score: 7,0
Heb sinds een paar maanden een levensverzekering bij Reaal. Dit is geregeld via onze hypotheekadviseur. Heel netjes afgehandeld.
Gemiddelde score: 6,9
Mijn verzekering bij Reaal is ooit afgesloten via Univé. Ik heb eigenlijk nooit echt contact met Reaal gehad. Alleen rond mijn scheiding, toen moest mijn ex-man uit mijn verzekering gehaald worden en dat heeft wat brieven en telefoontjes gekost.... Lees verder » Maar uiteindelijk heeft Univé dat keurig voor mij geregeld met Reaal.
Dahmen
| Gemiddelde score: 6,9
Communicatie is duidelijk.
Gemiddelde score: 6,9
Heb eigenlijk sinds dat de verzekering is afgesloten geen contact meer gehad over de verzekering. Als het goed is, is deze gewoon goed geregeld zodra er iets met mij of mijn man gebeurt.
Gemiddelde score: 6,8
Ik heb de verzekering meer dan veertig jaar geleden afgesloten bij de Nieuwe Utrechtse Verzekeringsbank, via allerlei andere verzekeringen (overgenomen) naar Reaal en eigenlijk hebben die zich aan de originele bepalingen gehouden bij uitkering. Netjes!
Gemiddelde score: 6,8
Financieel adviseur is makkelijk te benaderen en hulpvaardig. Service van verzekeraar valt tegen. Mutaties worden slecht en traag afgehandeld.
Gemiddelde score: 6,8
Er is weinig initiatief vanuit de verzekeraar dan wel de tussenpersoon om contact op te nemen met de cliënt en bijvoorbeeld te vragen of de verzekering nog wel aansluit bij de huidige omstandigheden. Als je zelf niets onderneemt, dan gebeurt er ook... Lees verder » niets. Het jaaroverzicht voor de belasting komt altijd net voor de uiterste invuldatum van de belastingpapieren.
Gemiddelde score: 6,8
Door alle financiële crises en schandalen in de bancaire wereld is mijn vertrouwen in banken, verzekeraars en overige financiële instellingen getemperd. Ik heb ook niet de indruk dat er hard gewerkt wordt aan het centraal stellen van de klant en... Lees verder » zijn/haar belangen. Reaal zie ik als 'een van de vele' aanbieders. Het hebben van verzekeringen is (helaas) een noodzakelijk kwaad. Reaal had, in ons geval, de minst slechte oplossing en voorwaarden. Als het kon, had ik het liefst niets te maken met Reaal of welke verzekeringsmaatschappij dan ook. We zijn iets te vaak 'gefopt' en aan het lijntje gehouden door Reaal (en collega-verzekeraars) om blij en/of gelukkig te worden van de relatie en dienstverlening.
Gemiddelde score: 6,7
Wij hebben alleen begrafenis- en levensverzekeringen via Reaal. Die zijn netjes en duidelijk.
F. Prakken
| Gemiddelde score: 6,7
Gevoel bij Reaal is niet beter of slechter dan bij andere verzekeraars, ook rendement is niet beter of slechter.
R.P.M. Oud
| Gemiddelde score: 6,7
Heb sinds het aangaan van de verzekering voor het laatst contact gehad met Reaal. Dus mijn mening over het contact met een medewerker is minimaal.
Gemiddelde score: 6,7
De medewerker snapte mijn vraag over de afgesloten verzekering en kon mij snel het gezochte antwoord geven. De medewerker was geduldig en vriendelijk.
W. Riel
| Gemiddelde score: 6,7
Ik heb het gevoel dat het eenvoudiger en toegankelijker kan. Meer regelmogelijkheden. Maar dat kan een onterecht gevoel zijn.
Gemiddelde score: 6,6
Ik heb een levensverzekering bij REAAL die ooit is afgesloten door mijn vader tig jaar geleden. Ik heb in die tussentijd geen contact met Reaal gehad, dus ik kan deze vragen lastig beoordelen.
Fam. Heemskerk
| Gemiddelde score: 6,6
Eenvoudig om contact op te nemen en heldere uitleg.
Gemiddelde score: 6,5
Voorwaarden zijn erg onduidelijk.
Gemiddelde score: 6,5
Al jaren geen contact meer gehad met iemand over deze verzekering.
Gemiddelde score: 6,4
Reaal straalt vertrouwen uit en is niet opdringerig. Website zou iets makkelijker begrijpbaar kunnen zijn.
Rob Blo
| Gemiddelde score: 6,4
De website, ook het persoonlijke deel, vind ik lastig te doorzoeken. Informatie over oversluiten naar andere verzekeringen en verzekeringen zelf is soms moeilijk of niet te vinden. Er is geen overzichtelijke pagina of methode die je helpt naar de juiste informatie te komen.
H. de Vette-van der Laar
| Gemiddelde score: 6,3
De polissen in mijn bezit van Reaal lopen al heel lang, zodoende heb ik geen recente ervaring met hen.
K. de Vries
| Gemiddelde score: 6,2
In de uitkeringsbrief van Reaal over mijn levensverzekering werd gemeld dat de verzekering door zou lopen. Volgens mij is de verzekering geëindigd door uitkering. Ik heb het gevoel dat een (verkeerde) standaardbrief is gebruikt.
L Melisse
| Gemiddelde score: 6,1
Weinig tot geen contact, min of meer verplicht om deze verzekering te hebben in verband met hypotheek.
Gemiddelde score: 5,9
Ik heb zeer weinig contact met Reaal, krijg alleen een jaaroverzicht voor de belastingaangifte.
Gemiddelde score: 5,9
Verzekering valt onder een zogenaamde 'woekerpolis'. Er wordt wel uitgelegd wat de consequenties zijn, maar er wordt verder niets mee gedaan. Je moet zelf helaas overal achteraan.
Gemiddelde score: 5,8
Door overnames en fusies zijn diverse onderdelen van mijn hypotheek waar de levensverzekering aan gekoppeld is op diverse plekken ondergebracht. Dat maakt communicatie en het overzicht niet duidelijker. In de polis zat een woekergedeelte waardoor beoogde rendementen nooit behaald konden worden.
A Gerritsen
| Gemiddelde score: 5,8
In het verleden hebben bedrijven zoals Reaal vol ingezet op de verkoop van beleggingsverzekeringen. Tegenwoordig doen ze enorm veel moeite om dit weer ongedaan te maken. Dit geeft te denken en zorgt ook voor onrust bij de klanten, want je houdt... Lees verder » altijd het gevoel dat je iets verkeerds hebt afgesloten. Reaal heeft mij tot vervelends toe bestookt met mails, post en telefoon of ik mijn verzekering al had aangepast. Na meerdere telefoontjes naar Reaal is dit gelukkig gestopt. Ik wil wel vermelden na jarenlange ervaring met verzekeraars dat ze er niet voor jou zijn wanneer een fonds door het putje gaat. Goed advies zou zijn: neem een spaardeposito voor langere tijd. Zo blijft je geld jouw geld.
Gemiddelde score: 5,7
Lopende uitvaartverzekeringen, hoor je nooit wat van.
Gemiddelde score: 5,7
Mijn totaal gevoel is dat ik totaal geen vertrouwen heb in verzekeringsmaatschappijen. Zij zijn er niet voor hun klanten maar voor zichzelf en proberen daarom het voor hen zo gunstig mogelijke product te slijten aan de cliënt of onder een claim uit... Lees verder » te komen. Dit geldt ook voor de adviseur. Vanuit mij onze financiële situatie gezien, ben ik echter toch afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij of mijn adviseur.
Gemiddelde score: 5,6
Heb niet het idee dat men echt in mij geïnteresseerd is.
Gemiddelde score: 5,2
Levensverzekeringen, dus ook Reaal, hebben maar één doel en dat is winst maken. Als men niet per se hoeft uit te keren, dan niet dus. Vaak onduidelijkheden of vaagheden of zaken die voor tweeërlei weg uitlegbaar zijn, kom je tegen. Uitkeren is... Lees verder » dan moeilijk of men gaat moeilijk doen. Weinig flexibiliteit en inlevend vermogen bij verzekeringen.
G. Kant
| Gemiddelde score: 4,8
Het spaarproduct dat mij zeventien jaar geleden is aangeboden, heeft niet het resultaat opgebracht dat mij is voorgespiegeld. Nu is er niet een echt compenserende oplossing voor. Financieel gezien is het voordelig om te stoppen. Omdat er ook een... Lees verder » levensverzekering aan gekoppeld is en wij nu in een levensfase beland zijn waar het risico op overlijden statistisch gezien groter is (bijna 60 jaar), laten we veel verzekerd kapitaal liggen dat uitgekeerd zal worden indien het overlijden van een van ons zich voordoet. We laten de verzekering lopen omdat er een kans is op.
M.C. de Groot
| Gemiddelde score: 4,8
Mijn verzekering valt in de categorie "woekerpolis" en de tussenpersoon heeft alleen geprobeerd om mij over te sluiten naar een ander product en nog meer kosten te maken.
Gemiddelde score: 4,2
Ik had een klacht over een polisblad, daar stond onjuiste informatie op. Reaal gaf aan binnen zes weken te reageren. Belachelijk lang. Na zes weken geen reactie. Weer gebeld en geschreven. Weer zes weken. Weer geen reactie. Klacht ingediend.... Lees verder » Looptijd dertien weken. Nog niet serieus genomen. Te gek voor woorden gewoon. Na afloop afwachten of alles goed is gekomen (volgend jaar), maar geen enkel excuus bijvoorbeeld over hoelang alles duurde.
Gemiddelde score: 2,9
In 1994 ben ik bij mijn huidige echtgenote en haar twee kinderen gaan wonen en heb direct diverse verzekeringen afgesloten, waaronder ook een pensioenverzekering. Omdat ik al 46 jaar was, heb ik een hoge maandelijkse premie tot mijn 65e afgesloten,... Lees verder » onder de belofte dat ik een goed pensioen zou krijgen. Dit resulteerde uiteindelijk in een pensioen van 110 euro in de maand en niet eens bij Reaal zelf, omdat zij geen pensioenen uitkeren, maar het gespaarde kapitaal bij AEGON onderbrachten. Mijn enige hoop is dat ik nu héél oud ga worden.
Raimondo Hooft
| Gemiddelde score: 1,3
Reaal vertelt wat zij gaan doen, echter zij doen niks. Slechte communicatie, slecht geïnformeerde medewerkers, geen deskundigheid.