Verzekeren is vast niet je favoriete bezigheid. Dat begrijpen we bij Reaal maar al te goed. Toch is het prettig als het lekker geregeld is en daar helpen we je graag bij. Dat doen we al meer dan 100 jaar, voor bijna 2 miljoen klanten. Bij Reaal vind je heldere producten met een duidelijke uitleg. Zo hou jij altijd de touwtjes in handen en bepaal je zelf wat je verzekert, en hoe jij je verzekeringen regelt. Rechtstreeks bij ons of via een adviseur die jou het werk uit handen neemt. Wat je ook kiest, wij maken het in orde. Zodat jij kan zeggen: Lekker geregeld. Reaal. Reaal maakt onderdeel uit van VIVAT.

https://www.reaal.nl
2019
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
7,4 Gemiddeld rapportcijfer
7,3 Algemene tevredenheid
7,6 Klantgerichtheid
7,6 Deskundigheid
7,5 Duidelijkheid
7,2 Vertrouwen
7,6 Contact met verzekeraar
Hoog-Laag
  • Hoog-Laag
  • Laag-Hoog

Klantreacties

Gemiddelde score: 9,8
Ik ben uiterst tevreden over Reaal, in geval van schade wordt er snel geschakeld en helder gecommuniceerd!
Gemiddelde score: 9,5
De verzekeringsagent heeft mij bij iedere stap van de schademelding geadviseerd en geïnformeerd. Volledige en deskundige begeleiding vanaf moment schademelding tot finale afhandeling.
R. Gort- Jetses
| Gemiddelde score: 8,9
Ik heb al jaren verzekeringen bij Reaal en heb de enkele keren dat ik schade had, ervaren dat de afwerking van de schade snel en zonder gezeur vergoed wordt.
Gemiddelde score: 8,9
Kan alleen maar zeggen dat ik bijzonder tevreden ben over Reaal in de breedste zin van het woord.
W. de Bruijn
| Gemiddelde score: 8,8
Reaal is een duidelijke verzekeringsmaatschappij, die eerlijk en te vertrouwen is.
N. van Kekem
| Gemiddelde score: 8,7
Reaal is een verzekeraar met goede voorwaarden en bij schade wordt alles snel en goed afgehandeld. Ik ben al jaren klant en altijd wordt alles goed geregeld.
Gemiddelde score: 8,5
Reaal is een no-nonsens verzekeraar en handelt zaken goed af.
Gemiddelde score: 8,5
Mijn tussenpersoon is een erg betrouwbare, eerlijke en open tussenpersoon. Eén keer schade gehad aan de woning, dit is perfect opgelost zonder gedoe.
Gemiddelde score: 8,4
Bij het aanmelden van de schade gaf de gevolmachtigde tussenpersoon uit zichzelf aan dat ik ook nog andere zaken zou kunnen claimen indien nodig. De door mij geclaimde schade werd naar volle tevredenheid afgehandeld door de tussenpersoon.
M.v.d.Wey
| Gemiddelde score: 8,4
Wij zijn van huis uit altijd eerst bij de Centrale en later werd dat Reaal verzekerd geweest, nooit geen problemen gehad.
Meer lezen »
Gemiddelde score: 8,4
De uiteindelijke afhandeling werd uitbesteed aan een andere organisatie. Dit ging op zich goed, maar waarom dat gebeurt is mij niet helder.
Gemiddelde score: 8,2
Ik heb gelukkig mijn schadeverzekeringen nog niet nodig gehad. Maar het contact dat ik heb gehad met de verzekeraar is vriendelijk, kundig en secuur verlopen. Ze denken mee en zijn eerlijk over de mogelijkheden en wat verstandig is.
Gemiddelde score: 8,2
Omdat we niet tevreden waren over het vorige assurantiekantoor, hebben we de verzekering bij Reaal opnieuw afgesloten via een nieuwe adviseur.
R. de Wit
| Gemiddelde score: 8,2
Had prettig telefonisch contact om wijziging te bespreken van een autoverzekering. Ik kreeg direct de juiste info over het effect op de premie en de wijziging werd meteen doorgevoerd en bevestigd per mail. Ook de groene kaart kwam met een paar dagen. Dus soepel en correct verwerkt.
Tom Bersee
| Gemiddelde score: 8,2
Het zou prettig zijn als ik de polisvoorwaarden van mijn verzekeringen makkelijk via de website zou kunnen vinden. Het herstellen van een invoerfout van mijn geboortedatum was vrij ingewikkeld en daar heb ik meerdere keren achteraan moeten bellen.... Lees verder » Verder zijn er in de loop van de tijd twee accounts bij Reaal ontstaan die los van elkaar staan. Het zou makkelijker zijn als dit werd samengevoegd.
Gemiddelde score: 8,2
Wij hebben alleen maar positieve ervaringen met Reaal. Met het afsluiten van een verzekering en ook toen wij vragen hadden en sommige dingen nog niet helemaal duidelijk waren, werden wij goed geholpen.
Gemiddelde score: 8,1
De tussenpersoon is een vraagbaak voor mij en helpt en adviseert mij waar hij kan.
Gemiddelde score: 8,1
Verzekering van Reaal niet nodig gehad. Wel overall tevreden over mijn assurantietussenpersoon.
S. van Gaal
| Gemiddelde score: 8,0
Tot nu toe zijn ze duidelijk in wat ze aanbieden, vlot in afhandeling en op mij gericht.
M. Reinink
| Gemiddelde score: 8,0
Ik heb weliswaar mijn verzekeringen lopen bij Reaal, maar deze (gelukkig) nog niet nodig gehad, dus ook geen contact met Reaal nodig geweest/gehad.
Gemiddelde score: 8,0
Het fijne aan Reaal vind ik dat ik niets van ze hoor zolang dat niet nodig is. Ik heb daar mijn reisverzekering lopen en dat gaat prima! Als ik iets wil veranderen, krijg ik ze snel te pakken en wordt het snel geregeld, maar verder laten ze me met rust. Dat vind ik fijn.
J. Haesen
| Gemiddelde score: 8,0
We hebben de autoverzekering bij Reaal. Aangezien we nog geen schade gehad hebben, is er bijna geen contact en loopt de verzekering gewoon door.
Gemiddelde score: 7,9
Ik ben tevreden over de financieel adviseur die voor mij onder andere de verzekeringen regelt. Makkelijk bereikbaar, deskundig, goed advies en goed overleg.
J. Thewessem
| Gemiddelde score: 7,8
Een declaratie wordt snel behandeld en correct uitbetaald. Je wordt goed op de hoogte gehouden van de gang van zaken.
A. Wierenga
| Gemiddelde score: 7,8
Reaal is een fijne verzekeraar, met een goede dekking en een simpele manier om te declareren. Declaraties worden bovendien snel afgehandeld.
Gemiddelde score: 7,8
Reaal wordt goed vertegenwoordigd door mijn tussenpersoon. Geen problemen, snel de juiste informatie en afhandeling.
Een cli‰nt
| Gemiddelde score: 7,8
Het is een klein, lang bestaand bemiddelingsbureau waar je geen nummer bent en goede voorlichting en/of uitleg krijgt.
D. Winkel
| Gemiddelde score: 7,7
Ik heb nog nooit een claim ingediend bij Reaal, dus ik heb geen ervaring in vervelende situaties. Mijn klacht betrof een te hoge stijging van de jaarpremie, de klacht is naar volle tevredenheid afgehandeld door de tussenpersoon.
M van Straten
| Gemiddelde score: 7,7
Ik heb bij Reaal een verzekering en daar zijn we al jaren. Maar gelukkig hebben wij nog nooit beroep op ze hoeven doen, dus beoordelen is een beetje lastig.
Jan Koopman
| Gemiddelde score: 7,6
Al mijn schademeldingen zijn netjes afgehandeld, voor vragen werd voldoende tijd genomen en ik kreeg duidelijke antwoorden. Ik ben hierover erg tevreden.
Gemiddelde score: 7,6
Prima verzekeraar, telkens duidelijk contact.
Gemiddelde score: 7,6
Reaal is een prima partij om dergelijke verzekeringen af te sluiten. Let wel op de voorwaarden. Een tuintafel die uit elkaar sprong, was niet verzekerd omdat hij in spontaan was gesprongen. Vanuit mijn gedachten dat dit viel onder de... Lees verder » inboedelverzekering was ik deels verbaasd. Vraag goed naar de voorwaarden. Verder prima service, geen klachten.
Gemiddelde score: 7,5
Ik heb nog niets hoeven claimen, maar de duidelijkheid van de teksten en de snelheid/het gemak van het afsluiten zijn voor mij positieve punten.
Gemiddelde score: 7,1
Ik heb te weinig contact gehad de laatste tijd, dus kan ik geen review geven.
Gemiddelde score: 7,1
Ik heb al jaren een goede en goedkope autoverzekering bij Reaal. Alle andere verzekeringen lopen via een tussenpersoon, maar die raadde me aan met de auto bij Reaal te blijven, voornamelijk vanwege de prijs-kwaliteitverhouding. Gelukkig heb ik ze... Lees verder » verder niet vaak nodig dus cijfers zijn gebaseerd op gevoel.
Gemiddelde score: 7,1
Schade aanmelden gaat wel goed, maar dan kan het gebeuren dat er meerdere personen bij betrokken moeten worden voor de zogenaamde extra kennis. Dat geeft gedoe vanwege het telkens weer uitleggen van, in onze ogen, simpel schadegeval. Het grote... Lees verder » voordeel, en dus positieve beoordeling, is dat onze tussenpersoon zelf kan beoordelen en afhandelen van de schade.
Gemiddelde score: 7,0
Financieel.
M. Dahmen
| Gemiddelde score: 7,0
Gemakkelijke manier om schade te melden en duidelijk contact.
Frans Heckers
| Gemiddelde score: 6,8
Ik heb een schade gehad die viel onder de doorlopende reisverzekering. Het betrof een annulering wegens ziekte. De schade werd snel, goed en volledig vergoed. Ik was hierover zeer tevreden.
Gemiddelde score: 5,9
Als het op uitbetalen aankomt, is het altijd lastig je gelijk te halen. In de kleine letters staat altijd wel iets wat je zelf niet gelezen hebt.
E. van Steen
| Gemiddelde score: 5,9
Declaraties worden snel afgehandeld en uitbetaald. Het declaratieformulier mag duidelijker, korter en overzichtelijker.
Gemiddelde score: 5,7
We hebben één keer in de afgelopen tien jaar een beroep gedaan op reisverzekering. Op vakantie kwam echtgenoot verplicht thuis te zitten in verband met infectie. Vakantie was verknald want we konden niets, maar we kregen niets vergoed omdat hij... Lees verder » niet in ziekenhuis lag en niet naar huis was gegaan. Slechte service.
MP Donkerbroek
| Gemiddelde score: 4,5
Een verzekering via SAA bij Reaal afgesloten er is daarna een kleine schade ontstaan waarover meer dan een half jaar gediscussieerd is. Het ging om 350 euro en om er maar van af te zijn, heb ik maar 100 euro geaccepteerd. De firma SAA en Reaal bakten er niets van.
Gemiddelde score: 3,8
Wijziging doorgegeven, ik krijg echter geen bevestiging. Is dus helemaal niets aangepast. Na een poosje verzekering opnieuw aangepast, duurde vier brieven en vanuit Reaal op eigen houtje de boel terugzetten voordat alles geregeld was. Niet fijn!... Lees verder » Veel werk, veel oplettendheid, denken dat het goed geregeld is. Mensen die je in het weekend belt die vrijwel niets kunnen inzien. Waarom dan in het weekend telefonisch contact? Nu verwijs je alleen door naar maandag.