Unigarant is het verzekeringsbedrijf van ANWB. Unigarant is specialist in particuliere schadeverzekeringen voor mobiliteit, reis en vrijetijdsbesteding. Wij werken het hele jaar door aan het zo goed mogelijk verzekeren van onze klanten en hun eigendommen met een uitstekende hulpverlening voor een zo scherp mogelijke premie. De verzekeringen van Unigarant worden verkocht in het intermediaire kanaal o.a. via assurantietussenpersonen, retailers en reisbureaus. In het tweewielkanaal is Unigarant marktleider en worden de fiets- en bromfietsverzekeringen verkocht onder het ANWB merk.

https://www.unigarant.nl
2019
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
7,7 Gemiddeld rapportcijfer
7,7 Algemene tevredenheid
7,8 Klantgerichtheid
7,9 Deskundigheid
7,8 Duidelijkheid
7,5 Vertrouwen
8,1 Contact met verzekeraar
Hoog-Laag
  • Hoog-Laag
  • Laag-Hoog

Klantreacties

Simon Lems
| Gemiddelde score: 10
Ik ben zeer tevreden over Unigarant omdat ik altijd goed ben geholpen.
Gemiddelde score: 9,9
Unigarant is snel met reageren: via de mail maar ook telefonisch goed bereikbaar. Duidelijke uitleg wat er nodig is om schadevergoeding te verkrijgen.
C.Soeters
| Gemiddelde score: 9,8
Unigarant doet gewoon wat ik verwacht, schades netjes en snel afhandelen. Verzekeringspremies zijn niet te duur. Duidelijke communicatie.
V.eijk
| Gemiddelde score: 9,6
Ben bijzonder goed behandeld toen dit nodig was.
Gemiddelde score: 9,6
Schade is netjes afgehandeld.
Gemiddelde score: 9,5
Meelevend en duidelijk over wat wel en niet verzekerd is.
F.W. Pacher
| Gemiddelde score: 9,3
Ik heb ooit gekozen voor Unigarant omdat ze goede beoordelingen hadden en een scherpe prijs. Heb ook nooit negatieve zaken van Unigarant gehoord. Ik heb ze gelukkig nog nooit nodig gehad, maar weet dat ze mij goed zullen helpen mocht het een keer nodig zijn.
Gemiddelde score: 9,2
Vooropgesteld dat ik de verzekeringswereld behoorlijk ingewikkeld vind. Onze vervoersmiddelen zijn verzekerd via de ANWB bij Unigarant als gevolmachtigde van de verzekeraar UVM.
Gemiddelde score: 9,2
In het algemeen ben ik tevreden over Unigarant. Bij contacten wordt duidelijk en vriendelijk antwoord gegeven.
L. vd Voort
| Gemiddelde score: 9,1
Unigarant doet wat het belooft.
Meer lezen »
Gemiddelde score: 9,0
Unigarant is open en duidelijk in haar communicatie/berichtgeving/polissen. Heb weliswaar nog geen schade bij hen gemeld, maar komen betrouwbaar over.
Gemiddelde score: 9,0
Via mail contact gehad betreft schade aan een ander. Ik werd goed op de hoogte gehouden of de schade wel of niet uitgekeerd werd. Er werd uitgebreid onderzoek gedaan betreft deze schade gezien de tegenpartij fraude pleegde en deze schade ook bij... Lees verder » eigen maatschappij heeft geclaimd met een ander verhaal. Mijn verzekering vergoedde de schade niet en hier sta ik volledig achter. Netjes dat alles goed wordt uitgezocht!
Gemiddelde score: 9,0
Service is prima, taalgebruik helder. Gewoon goed.
S. Drenth
| Gemiddelde score: 8,8
Na het melden van de opgelopen schade hebben we online alle papieren en foto's doorgestuurd en was de uitbetaling snel geregeld. Daardoor kan je snel aan het herstellen van de schade beginnen.
Gemiddelde score: 8,8
Prima verzekeraar, nooit problemen mee gehad. Nu al ongeveer tien jaar bij hun verzekerd, maar gelukkig ook nog niet iets hoeven te claimen.
J. Duitman
| Gemiddelde score: 8,8
Unigarant is een prettige verzekeraar die adequaat werkt, zowel bij het afsluiten van een verzekering als het verwerken van vragen als het melden van een schade. Schademelding en afwikkeling geeft maar heel weinig rompslomp. Door met eigen... Lees verder » schadeherstelbedrijven te werken, betaal je ook nog eens geen (of minder) eigen risico.
Gemiddelde score: 8,6
Unigarant biedt een zeer complete verzekering tegen een goede prijs. Daarnaast biedt Unigarant verschillende mogelijkheden om in contact te treden en kan de verzekering worden afgesloten zonder tussenpersoon.
Gemiddelde score: 8,6
Snelle afwikkeling van mijn schademelding en het ontvangen van mijn schadebedrag.
Gemiddelde score: 8,5
Enkele keren gebruik moeten maken van annuleringsclausule. Zonder problemen vlot afgehandeld via tussenpersoon.
Gemiddelde score: 8,5
We waren genoodzaakt onze vakantie naar Sri Lanka te annuleren. We hadden meteen de telefonische toezegging dat dit onder onze verzekering valt. Het toesturen van annuleringsfacturen en e-mails ging snel. Ze deden niet moeilijk over een... Lees verder » annulerings-e-mail, ze vergoedden gewoon. Snel reactie en correct afgehandeld.
J.H.van Meurs
| Gemiddelde score: 8,4
Mijn opdracht over het opschorten en weer instellen van de verzekering voor mijn camper lopen elk jaar prima.
Gemiddelde score: 8,4
Ben zeer tevreden over tussenpersoon en contacten. Helaas heeft dat wel gemaakt dat er een van de twee verzekeringen bij Unigarant ging vervallen. Om voor mij onbegrijpelijke redenen (klantenbinding) zou je denken dat ook een verzekeraar meer... Lees verder » persoonlijk naar klanten kijkt/laat kijken (dus een gepaste op maat gesneden offerte).
Gemiddelde score: 8,4
Tot nu toe heb ik geen klachten over Unigarant. De enige keren dat ik gebruik maakte van hun dienst is perfect verlopen.
L.Pruim
| Gemiddelde score: 8,4
Ik ben heel erg tevreden over Unigarant, omdat schades heel snel werden uitbetaald en ik makkelijk contact kon maken met Unigarant als er iets niet goed was. Ook over de tussenpersoon die mij Unigarant aanraadde, ben ik heel erg tevreden.
Gemiddelde score: 8,3
Unigarant heeft heldere voorwaarden en een goede dekking voor een acceptabele prijs.
Gemiddelde score: 8,3
Eerder aanzienlijke schade geclaimd. Afwerking was correct.
Gemiddelde score: 8,3
Na schademelding werd er snel contact met ons opgenomen en afspraken gemaakt ter reparatie. Unigarant bepaald wel waar de schade gerepareerd wordt, echter het betreffende bedrijf heeft het keurig gedaan!
Gemiddelde score: 8,2
Ik had contact met Unigarant om een schade te melden, deze bleek niet verzekerd te zijn en ook nog eens toegebracht door een ander. Door zeer goede uitleg over de te volgen procedure en zelfs over dat ik recht heb op letselschade van de medewerker... Lees verder » van Unigarant, terwijl Unigarant volledig buiten beeld zou blijven, vind ik nog een zeer klantvriendelijk! Hierdoor voelde ik mij ook niet schuldig om bij degene die mij had aangereden de schade te claimen.
H. Brinksma
| Gemiddelde score: 8,1
Met Unigarant ga je (zelf) verzekerd op pad.
J.J.H.Vrolijk
| Gemiddelde score: 8,1
Geen gesjacher/discussies. Snelle afhandeling.
Gemiddelde score: 8,1
Ik ben al jaren klant dus ben ik bekend met Unigarant. Tot dusver hebben ze mij niet teleurgesteld.
Gemiddelde score: 8,0
Ik heb alleen maar twee fietsverzekeringen afgesloten.
A.Koelink
| Gemiddelde score: 8,0
Unigarant helpt bij schade met raad en daad, contact verloopt altijd op een prettige manier. Om te helpen gaan ze niet over één nacht ijs.
Gemiddelde score: 8,0
Ze waren snel en deskundig en hebben mij erg goed geholpen.
Gemiddelde score: 8,0
Heb een doorlopende reis- en annuleringsverzekering bij ANWB/Unigarant. In het verleden zijn de schademeldingen correct afgehandeld.
Gemiddelde score: 7,9
De melding en afhandeling van de schade verliep vlot en soepel. Helaas bleek achteraf dat mijn premie na deze schade zodanig hoog werd dat ik de schade beter zelf had kunnen betalen. Gelukkig was een telefoontje voldoende om dit alsnog te regelen en... Lees verder » weer in mijn oude premie terug te vallen. Het was beter geweest om van tevoren gedetailleerd op de hoogte te zijn gesteld van de gevolgen met betrekking tot de premie na de schadeafhandeling.
Gemiddelde score: 7,8
Reisverzekering gemeld, snel met uitbetalen.
Gemiddelde score: 7,7
Ik word altijd correct behandeld als ik vragen heb. Alles wordt duidelijk uitgelegd.
Gemiddelde score: 7,7
Ze zijn erg vriendelijk en behulpzaam aan de telefoon. Ook denken ze verder mee. Onze gezinssituatie ging uitbreiden en daar reageerde de meneer ook op met tips et cetera. Gewoon een fijne verzekering.
H Halmans
| Gemiddelde score: 7,6
Ik heb nooit schade, dus weinig contact. Verder gaan de maandelijkse betalingen via automatische incasso. Het enige wat ik van de tussenpersoon hoor elk jaar is de premieverhoging. Verder loopt het jaar in jaar uit.
Gemiddelde score: 7,6
Heel erg tevreden over de doorlopende annuleringsverzekering. Met spoed van een vakantie moeten terugkeren wegens het op sterven liggen van mijn moeder. Gebeld met de ANWB Alarmcentrale en die hebben alles geregeld. Van terugkeer tot administratieve... Lees verder » afhandeling. Toen nog ergens anders een doorlopende reisverzekering lopen, enkel op mijn naam, maar er is op eigen initiatief contact opgenomen met die verzekeraar en wij hebben uit coulance alles vergoed gekregen. Toen direct ook de doorlopende reisverzekering bij Unigarant ondergebracht.
Gemiddelde score: 7,6
Eenmaal contact gehad in verband met schade en prima geholpen.
Gemiddelde score: 7,5
Ik heb een keer een ervaring gehad en vond toen dat er te weinig in oplossing gedacht werd. Na wat telefoontjes en e-mails heen en weer werd het goed opgelost.
p. v steenbergen
| Gemiddelde score: 7,5
Ik heb een snorfietsverzekering bij Unigarant. Is altijd prima geregeld, makkelijk af te sluiten en jaarlijks een duidelijke brief met de verzekeringsgegevens.
Gemiddelde score: 7,3
Mijn tussenpersoon is de fietsenhandelaar geweest, dit was bij het afsluiten van de verzekering. Verder geen contact met verzekering gehad.
C.Damen
| Gemiddelde score: 7,3
De wijziging in de polis werd snel verwerkt en aangepast. De medewerkster was goed op de hoogte, gaf duidelijk antwoord op onze vragen.
J.H. Burgwal van Wietmarschen.
| Gemiddelde score: 7,2
Actiekorting geven ze alleen aan nieuwe klanten. Eerst was het nog aantrekkelijk dat je aan het eind van het jaar 10% van je totale verzekeringspremie teruggestort kreeg. Hier zijn ze mee gestopt dus voor de vaste klanten is er niks meer. Alleen de... Lees verder » nieuwe klant wordt gewaardeerd. Als bestaande klant is het dus wel aantrekkelijker geworden om te gaan shoppen.
R drooij
| Gemiddelde score: 7,2
Ik heb de verzekering nog niet nodig gehad.
Familie Van Hulst
| Gemiddelde score: 7,2
Tevreden over de behandeling van de omzetting van werelddekking naar Europadekking van onze gezinsreisverzekering.
Gemiddelde score: 7,0
Tot nu toe geen problemen/contact gehad met Unigarant.
J.Leentvaar
| Gemiddelde score: 6,6
Ik heb negen jaar geleden een ongeluk gehad en prima afgehandeld, gelukkig daarna nooit meer. Ik ben nog steeds verzekerd, nu met een elektrische fiets.
Gemiddelde score: 6,5
Iedere reisverzekering probeert zo min mogelijk uit te keren. Unigarant is iets beter dan de meeste reisverzekeringen.
J.Welink
| Gemiddelde score: 6,5
Ik vind dat de tussenpersoon duidelijk is, maar Unigarant zelf niet thuis is als er verzekerd moet worden en dus uitbetaald worden. Komt met excuus dat er helaas niet uitbetaald kan worden daar het product, dus de motor van de boot, te oud is. Men... Lees verder » had dit moeten aangeven bij het aangaan van de verzekering en niet achteraf, mede omdat ik een allriskverzekering had.
Gemiddelde score: 5,8
Zij sturen een rekening en ik betaal hem. Verder geen contact met Unigarant (nodig).