Unigarant is het verzekeringsbedrijf van ANWB. Unigarant is specialist in particuliere schadeverzekeringen voor mobiliteit, reis en vrijetijdsbesteding. Wij werken het hele jaar door aan het zo goed mogelijk verzekeren van onze klanten en hun eigendommen met een uitstekende hulpverlening voor een zo scherp mogelijke premie. De verzekeringen van Unigarant worden verkocht in het intermediaire kanaal o.a. via assurantietussenpersonen, retailers en reisbureaus. In het tweewielkanaal is Unigarant marktleider en worden de fiets- en bromfietsverzekeringen verkocht onder het ANWB merk.

https://www.unigarant.nl
2018
  • 2018
  • 2017
  • 2016
7,6 Gemiddeld rapportcijfer
7,7 Algemene tevredenheid
7,6 Klantgerichtheid
7,6 Deskundigheid
7,6 Duidelijkheid
7,5 Vertrouwen
7,8 Contact met verzekeraar
Hoog-Laag
  • Hoog-Laag
  • Laag-Hoog

Klantreacties

Gemiddelde score: 10
Correcte afwikkeling en goede helpdesk.
L .Jagt
| Gemiddelde score: 10
Alles super.
H.Sol
| Gemiddelde score: 10
Mijn vrouw heeft in Spanje de alarmcentrale gebeld en deze heeft daarna dagelijks contact gehouden en we waren constant goed op de hoogte welke stappen ze voor ons ondernamen en deze afspraken waren tot in de puntjes verzorgd.
Gemiddelde score: 10
Erg duidelijk en vriendelijk in de contacten. Snelle en perfecte afwikkeling van schades. Goede voorlichting bij het afsluiten of wijzigen van een verzekering.
P V
| Gemiddelde score: 9,9
Ik ben super tevreden over Unigarant. Heb begin van het jaar stormschade gehad en deze is tot mijn tevredenheid afgehandeld. Nu voor vakantie nog een kleine schade gemeld en ook deze is tot tevredenheid afgehandeld.
Gemiddelde score: 9,8
Zeer tevreden over afhandeling van schade.
H.Verzantvoort
| Gemiddelde score: 9,8
Heb afgelopen zes maanden tweemaal schadeclaim gehad met mijn annuleringsverzekering. Beide claims zijn snel en deskundig behandeld en binnen tien dagen uitgekeerd. Prima geregeld en zeer tevreden over afhandeling, die duidelijk en overzichtelijk was.
Caroline Cossee
| Gemiddelde score: 9,6
Mijn verzekering geldt voor mijn fiets en werd afgesloten via de fietsenverkoper. Helaas werd het eerste exemplaar na een jaar gestolen en kon via de fietsenverkoper alles worden geregeld. Ik kon toen een nieuwe fiets bekomen. Mijn huidige exemplaar... Lees verder » gaat al een paar jaar mee en via contact met Unigarant hebben we de verzekering bijgesteld. De uitleg van de medewerker was heel helder en daarom kon ik meteen een beslissing nemen.
petra
| Gemiddelde score: 9,4
Ik heb doorlopende reis- en annuleringsverzekering via ANWB bij Unigarant. Laatste twintig jaar vier keer schade moeten melden, waarvan twee keer een grote in verband met bagagediefstal en een overlijden. Zowel de uitgebreide claim als de claim van... Lees verder » verloren autosleutel zijn snel respectvol afgehandeld. De service van de ANWB is prima en het product Unigarant erg goed. Makkelijke invulsites en snel zicht op vergoeding.
L van Heugten
| Gemiddelde score: 9,2
Ik ben zeer tevreden over Slaets Attentive die mijn belangen behartigen bij Unigarant. Als er iets is, wordt het goed opgepakt. Nooit problemen.
Meer lezen »
P. van Zundert
| Gemiddelde score: 9,2
Unigarant is een zeer goede en complete verzekering met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Niet de goedkoopste, maar wel een van de betere. Ondanks twee keer in één jaar een forse schade gemeld te hebben, ben ik goed geholpen en heb niets... Lees verder » gehoord van verplicht eigen risico of verhoging van de premie.
A snijder
| Gemiddelde score: 9,2
De schade werd heel vlot uitbetaald.
Gemiddelde score: 9,2
Zeer tevreden over verzekering en alles staat duidelijk omschreven.
d.vlieland
| Gemiddelde score: 9,1
Ik heb nooit problemen gehad, alles wordt correct geregeld.
ien lejeune
| Gemiddelde score: 9,1
Unigarant is niet goedkoop, maar zeer zeker de beste.
S.P.M. Lems
| Gemiddelde score: 9,1
Verloop van de schadeafhandeling was prima.
Gemiddelde score: 9,0
Ik had een bewijs nodig dat ik verzekerd was om aan een visum voor Rusland te komen. Dat is keurig afgehandeld. Verder heb ik geen verzekeringen bij Unigarant lopen en ik heb dus ook geen ervaring met het afhandelen van schadeclaims.
Marian Muhlhaus
| Gemiddelde score: 9,0
Bij overstap van "gewone" reis- en annuleringsverzekering naar werelddekking ben ik bijzonder goed geadviseerd.
Gemiddelde score: 8,9
Ik heb telefonisch contact gehad met Unigarant over het uitbreiden van de dekking van mijn reisverzekering. Dit contact verliep soepel en ik ben vriendelijk en correct geholpen.
Gemiddelde score: 8,9
Via een tussenpersoon (Huis & Hypotheek) hebben wij verzekeringen afgesloten bij Unigarant. Ik ben erg te spreken over de gang van zaken en de flexibiliteit die zij geboden hebben. We hebben nog geen schades gehad, dus over de afwikkeling daarvan kan ik weinig zeggen.
J. van Gestel
| Gemiddelde score: 8,8
Ik heb mijn boot verzekerd via een professionele scheepsverzekeraar die voor mij heeft uitgezocht welke in mijn geval de beste zou zijn. Hier kwam Unigarant uit, die ook nog de voordeligste was. Helaas dit jaar mijn boot moeten verkopen wegens mijn... Lees verder » leeftijd (85). Alles keurig afgewerkt en betaalde premierestant teruggekregen.
J.Leenarts
| Gemiddelde score: 8,7
Gekozen om de goede prijs-kwaliteitverhouding.
Gemiddelde score: 8,7
Bij het melden op vrijdag de 13e dat onze vakantie helaas niet door kon gaan, werd gelijk gemeld dat ik me geen zorgen hoefde te maken en dat alles geregeld zou worden en dat is ook gebeurd.
C ten Ham
| Gemiddelde score: 8,6
Mijn schade-expert voldoet 100%.
Gemiddelde score: 8,4
ANWB en Unigarant sturen afzonderlijk brieven, wat enige verwarring schept. Mijn contacten met ANWB over mijn probleem zijn keurig verholpen en door Unigarant netjes verwerkt.
Gemiddelde score: 8,4
Uitstekende verzekering voor een betaalbare premie in de maand. Vorig jaar was de eerste keer dat ik überhaupt in dertig jaar wat claimde, maar dat is snel en adequaat afgehandeld.
Gemiddelde score: 8,3
Unigarant in samenwerking met ANWB, is prima combinatie. Duidelijk, makkelijk, online zelf regelen en prima prijs.
Gemiddelde score: 8,3
Heb een verzekering afgesloten die vastzat aan het kopen van een product. De bevraagde stellingen in deze enquête geven mijn gevoel weer over de folders, brieven en mails die er zijn gewisseld.
Gemiddelde score: 8,2
Goede verzekering voor een gunstige prijs! En vlotte en heldere communicatie.
R. van Andel
| Gemiddelde score: 8,2
Degene luisterde, gaf advies en duidelijk informatie.
Nico
| Gemiddelde score: 8,1
Bij het zoeken naar de afgesloten verzekeringen werd ik goed geholpen om tot een keuze te komen. De vragen werden snel en duidelijk beantwoord.
Gemiddelde score: 8,1
Duidelijke en klantvriendelijk, meedenken met de klant waardoor je je verzekering kan afsluiten op maat, met klantspecifieke wensen.
J.M. van der Eijk
| Gemiddelde score: 8,0
Ik heb alleen vervoer- (auto en fiets) en reis-en annuleringsverzekering bij Unigarant. De keren dat ik ze nodig had, werd alles perfect geregeld en werd me alle rompslomp uit handen genomen.
Gemiddelde score: 8,0
Tijdens en na onze woningbrand hebben wij veel aan Unigarant gehad.
Gemiddelde score: 8,0
In het verleden is schade duidelijk en correct afgehandeld.
HB
| Gemiddelde score: 8,0
Prima verzekering, betaalbaar en betrouwbaar. Nog geen slechte ervaringen mee gehad.
H. de Graaf
| Gemiddelde score: 8,0
Geen problemen tot heden ondervonden met mijn Unigarantverzekering. Ik heb nog geen schade moeten claimen, gelukkig!
A Stekelenborg
| Gemiddelde score: 8,0
Goede verzekering.
L Hoogenberg
| Gemiddelde score: 8,0
De afhandeling van de autoverzekering is prima verlopen, daarom geef ik een 8. Over eventuele schadeafhandeling bij deze verzekering kan ik nog niet oordelen, want die heb ik nog niet gehad. Wel een keer bij mijn fietsverzekering en die is prima behandeld.
Gerrit Kruijt
| Gemiddelde score: 8,0
Heb bij Unigarant een annuleringsverzekering en vroeger fietsverzekeringen. Bij de afwikkeling van schades (annuleringen en diefstal van fietsen) goed en snel geholpen.
C. van Dam
| Gemiddelde score: 8,0
Toen we een keer schade hadden, is alles prima geregeld. Daarbij komt nog omdat we lid zijn van de ANWB, we korting krijgen.
Gemiddelde score: 7,9
De verzekeraar vertelde mij over de dekking van de reis-/annuleringsverzekering dat ik in feite te laat de verzekering afsloot waardoor bij annulering niet de gehele reissom zou worden vergoed.
Gemiddelde score: 7,9
Goede schadeverzekering, echter voor zijn vaste klanten is hij wel duur en doet onvoldoende inspanning om bestaande klanten aan zich te binden. Zo zijn er wel kortingsacties voor nieuwe klanten, maar niet voor bestaande. Marketingtechnisch snap ik... Lees verder » dat, maar als bestaande klant begin ik wel om mij heen te kijken.
Gemiddelde score: 7,8
Bij schade wordt meteen alles geregeld.
Gemiddelde score: 7,7
De schade aan de auto werd snel verholpen.
Gemiddelde score: 7,7
Prima.
Gemiddelde score: 7,6
Diverse verzekeringen bij Unigarant. Maar een keer problemen gehad met een wijziging van de verzekering.
Marlano
| Gemiddelde score: 7,6
Op zich helder en duidelijke informatie beschikbaar. De zogenaamde 'kleine letters' blijft een aandachtspunt.
Gemiddelde score: 7,6
In het verleden een schadeclaim gehad die naar volle tevredenheid is afgehandeld.
Gemiddelde score: 7,6
Ik vond dat mijn schade snel en duidelijk goed afgehandeld werd. Dat nam mijn zorgen die je dan toch al hebt, voor een deel al weg en dat vond ik prettig. Schade werd snel gerepareerd en financieel werd het ook goed afgehandeld.
Gemiddelde score: 7,5
Ik heb jaren geleden een bromfietsverzekering afgesloten en het enige contact met de verzekeraar is de jaarlijkse rekening met verlenging van de polis. Ik heb nog nooit schade gehad.
Gemiddelde score: 7,4
Alles ging snel en zonder problemen.
Gemiddelde score: 7,4
Verzekering is afgesloten via werkgever (reisbranche). Contact verloopt vaak zakelijk, terwijl wij een informeel bedrijf zijn wat niet helemaal past.
M Lingerak
| Gemiddelde score: 7,4
Jammer dat na een jaar de premie met 50 procent omhoog gaat!
Gemiddelde score: 7,3
Unigarant is een prima verzekeraar, reageert erg snel op schademeldingen en handelt die snel af. De communicatie daarover is ook erg duidelijk. Inhoudelijke vragen over de verzekering zelf komen echter in een contactcentrum terecht waar de... Lees verder » medewerkers op elke vraag met een van de vooraf geformuleerde standaardantwoorden reageren. Voordat de vraag beantwoord is, moet er dus herhaaldelijk naar een antwoord op de eerder gestelde vraag gevraagd worden. Uiteindelijk komt het verzoek terecht bij iemand die zelf een antwoord mag formuleren en dan wordt het gewoon goed geregeld. De laatste jaren wordt er geëxperimenteerd met digitalisering en waar dit eerst vooral een hindernis was, is er inmiddels goede vooruitgang geboekt. Het product werkt grotendeels, maar ontbreekt nog aan wat overzichtelijkheid. Het is echter al goed werkbaar.
G.J. le Roy
| Gemiddelde score: 7,3
Unigarant van de ANWB: reisverzekering afgesloten en een vaker-vakantieverzekering. Niet van alle onderdelen kan ik een goed oordeel geven, vooral omdat ik er geen ervaring mee heb.
Gemiddelde score: 7,3
Verzekeraars zijn er in de eerste instantie om zelf als ondernemer te slagen, niet om "goed" te zijn voor de verzekerden. Ik heb het idee dat verzekeraars altijd onder een uitkering uit proberen te komen door bijna misbruik te maken van "de kleine... Lees verder » lettertjes". Of om de regels op dat moment zo uit te leggen dat de verzekeraar er het meeste voordeel van heeft. Daardoor werk je het effect in de hand dat de verzekerde fraude gaat plegen om zijn recht alsnog te halen.
Gemiddelde score: 7,3
Ik ben tevreden met Unigarant. Gelukkig heb ik nog geen schade gehad, maar ik verwacht dat als ik wel schade heb het goed wordt geregeld.
Gemiddelde score: 7,3
Unigarant heeft mij twee keer geld uitgekeerd in verband met gestolen fietsen. Dat proces verliep prima.
Huub Briels
| Gemiddelde score: 7,2
Uiteindelijk heeft de fietszaak besloten dat mijn elobike van negen jaar oud het niet meer waard was om te verzekeren. Om van een snelle afschrijving van een fiets van ruim 2500 euro te spreken?
Gemiddelde score: 7,2
Goede verzekering. Alleen vond ik het bedrag dat het herstelbedrijf had gekost erg duur. Kwam op tien uur werk neer wat eigenlijk maar vier uur maximaal was. Als daar meer op gelet zou worden, kan het veel goedkoper.
Gemiddelde score: 7,1
Heb een fietsverzekering bij Unigarant. Er is driemaal een fiets van mij gestolen. Geen enkel probleem gehad met betrekking tot vergoedingen.
Gemiddelde score: 7,1
Ik voelde me serieus genomen, er werd goed geluisterd en advies gegeven.
Gemiddelde score: 7,1
Deze complete verzekering met lage premie loopt prima door, geeft een gerust gevoel.
Jan Koopman
| Gemiddelde score: 7,0
Ik ben via een tussenpersoon verzekerd maar heb nog geen schade ondervonden, dus kan ik nog niets melden over schadeafhandeling.
Gemiddelde score: 6,9
Bij het afsluiten van de verzekering werd niet duidelijk vermeld dat een bewijs van schadevrije jaren moest worden ingediend. Dit had duidelijker vermeld mogen worden, evenals de manier waarop het moet worden ingediend.
Gemiddelde score: 6,9
Goede verzekeraar, duidelijke voorwaarden en prima prijs.
J. Kooistra
| Gemiddelde score: 6,8
Wij hebben uitstekende ervaringen met onze financieel contactpersoon.
M. Simon
| Gemiddelde score: 6,7
De wereld van de verzekeraars is en blijft een wereld op zich, daarom is het verstandig om een advies te vragen aan een iemand die er verstand van heeft.
Anneke
| Gemiddelde score: 6,6
Je wordt er altijd minder van als je ze nodig hebt. Regelmatig onduidelijkheden doordat niet alles vermeld is of moeilijk te vinden of onduidelijk en altijd is alles te betwisten. Soms heb ik wel eens het gevoel als fraudeur bekeken te worden... Lees verder » standaard, terwijl ik ze eigenlijk heeel weinig nodig heb gelukkig. Maar dat ze standaard al moeilijk doen en miniem betalen, het dan moet.
Gemiddelde score: 6,6
Tot op heden geen echt vervelende ervaringen gehad met Univé. Eenmaal achttien jaar geleden, maar dit ontstond door een medewerkster van Univé. Maar is later hersteld door haar chef.
P. vd Lenden
| Gemiddelde score: 6,5
Ik heb de reisverzekering opgezegd omdat ik niet tevreden was over de afhandeling van een reisclaim. Ik heb nog wel het woonpakket en de ANWB veilig rijden autoverzekering. Deze verzekering sprak mij aan vanwege de premiebeloning voor het rijgedrag.... Lees verder » Hier heb ik een klein issue gehad, maar dat is netjes opgelost. Wat jammer is, is dat de pakketkorting is afgeschaft door de ANWB.
D.T.Tarmond
| Gemiddelde score: 6,4
Ik heb een gevoel bij verzekeringsmaatschappijen dat wanneer er tot uitbetaling moet worden overgaan er altijd gezocht wordt naar iets zodat er niet of minder uitbetaald hoeft te worden. Dit vind ik zeer kwalijk omdat dit naar mijn mening het... Lees verder » vertrouwen in het product verzekeren schaadt. Tevens vind ik dat het ten onrechte een schade claimen veel harder aangepakt moet worden.
Huberts H J
| Gemiddelde score: 6,4
Heb bij een schademelding ervaren dat er gezocht werd naar een mogelijkheid om de vraag om schadevergoeding te kunnen afwijzen.
Gemiddelde score: 6,2
Snelle behandeling van een schademelding, maar je wordt slecht op de hoogte gehouden van de voortgang. Werkt met schadeherstelbedrijven die een lange wachttijd hebben.
Gemiddelde score: 5,9
Over onze caravanverzekering op zich zijn we tevreden. De polisvoorwaarden zijn duidelijk en bieden wat wij wensen. Waar wij niet positief maar erg ontevreden over zijn, is de schadeafhandeling. Wij hebben enige jaren geleden een schade aan onze... Lees verder » caravan gehad (total loss) en duidelijke op schrift gestelde afspraken gemaakt over de afhandeling. Toen puntje bij paaltje kwam, probeerde men ons enige duizenden euro's door de neus te boren. Slechts met behulp van een rechtsbijstandverzekering is alles naar onze tevredenheid en conform de gemaakte afspraken afgehandeld.
D.poppel
| Gemiddelde score: 5,9
Ben tevreden.
M. van der Aa
| Gemiddelde score: 5,7
Ik heb het gevoel dat ik er voor de verzekeringsmaatschappijen ben en zij er niet voor mij zijn.
J. Verbeek
| Gemiddelde score: 5,1
Eenmaal contact gehad met Unigarant, toen werd mij verteld de tussenpersoon te bellen. Deze keer geprobeerd te bellen, tot driemaal toe niet bereikbaar na telkens 12 minuten in de wacht te hebben gestaan. Uiteindelijk bereikt, gevraagd wat het... Lees verder » slimste is om te doen nu omdat we fietsen hebben verkocht en andere gekocht. Zou hij op terugkomen. Nu drie dagen later nog steeds niets gehoord. Aangezien ik wel wil fietsen en onze fietsen nu niet verzekerd zijn gisterenavond een opzegmail gestuurd voor onze beide fietsen en wij doen het nu via een andere intermediair.
H.Hendrikx
| Gemiddelde score: WN
Heb mijn verzekering nog niet nodig gehad al die jaren (afkloppen).