De wereld om ons heen verandert continu. Univé biedt daarin de zekerheid van elkaar helpen. Dat doen we voor 1,6 miljoen leden met ruim 4 miljoen verzekeringen. We zijn dichtbij door onze 110 winkels en online via onder andere de Univé App.

We willen met elkaar risico’s voorkomen, gevolgen beperken en alleen verzekeren als het echt nodig is. Daarom bieden we preventiediensten en keuzevrijheid in verzekeringen. En dat doen we al sinds 1794. We zorgen ook voor persoonlijk advies en hulp, altijd dichtbij. Samen met onze adviseurs, juristen en ons netwerk van partners. We doen dit onder andere op gebied van wonen, werken, reizen, zorg, mobiliteit en ondernemen..

Wij zijn Univé, wij zijn van onze leden en wij zijn van elkaar helpen. Vanuit die doelen investeren we ook in lokale, maatschappelijke en sportieve initiatieven. Daarom zeggen wij: Daar plukt ú de vruchten van.

https://www.unive.nl
2019
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
7,7 Gemiddeld rapportcijfer
7,9 Algemene tevredenheid
7,7 Klantgerichtheid
7,7 Deskundigheid
7,6 Duidelijkheid
7,8 Vertrouwen
8,0 Contact met verzekeraar

Reactie van de verzekeraar

Als regionaal gewortelde coöperatie staat Univé dichtbij haar leden. Niet alleen fysiek met regionale winkels, maar ook via telefoon, WhatsApp, e-mail, live chat en onze social mediakanalen willen we hen zo persoonlijk mogelijk te woord staan en helpen. Door onze klantreizen te analyseren en continu te luisteren naar de feedback van onze leden, slagen we erin onze dienstverlening doorlopend te verbeteren. We zijn trots op onze adviseurs, schadebehandelaars en andere collega’s die klantcontact onderhouden. Zij zorgen iedere dag voor een hoge klantwaardering en de stijging van Univé op ranglijst van Verzekeraars In Beeld is dan ook aan hen te danken.

Hoog-Laag
  • Hoog-Laag
  • Laag-Hoog

Klantreacties

H. visser
| Gemiddelde score: 10
Ik kan me nauwelijks een schadegeval herinneren. Bij sluiten krijgen we goede informatie. Zo kun je wel "zeer tevreden" zijn.
N. Koppers
| Gemiddelde score: 10
Ben heel blij dat er een Univékantoor bij mij om de hoek is en alles daar heel makkelijk kan regelen.
G.Hummel-Karstens
| Gemiddelde score: 9,9
Wij zijn 47 jaar verzekerd bij voorheen DLG, nu Univé. Alle keren, gelukkig niet vaak, dat wij Univé nodig hadden, zijn wij perfect, ook financieel, geholpen!
A. Bos
| Gemiddelde score: 9,8
Er werd goed geluisterd en meegedacht over mogelijkheden. Ik kreeg goed advies casu quo uitleg en er werd echt tijd voor genomen waardoor ik mij erg serieus genomen voelde.
G.Elskamp
| Gemiddelde score: 9,7
Omdat in het verleden mijn claims goed en snel zijn behandeld. Deskundige en goede raad en begeleiding. Geen gezeur of gezever mits jij zelf goed documenteert.
Gemiddelde score: 9,7
Univé spreekt duidelijke taal en betaalt ook uit in plaats van allerlei manieren te bedenken om niet uit te betalen. Eigen risico is af en toe onduidelijk in relatie tot per gebeurtenis/per product.
R. van Delft
| Gemiddelde score: 9,1
Wij zijn over het algemeen zeer tevreden over Univé. Al onze vragen worden zo goed mogelijk en snel beantwoord. Goed contact.
Gemiddelde score: 9,0
Gewoon heel tevreden met Univé.
Gemiddelde score: 9,0
Mijn ervaring met Univé is dat Univé transparant, duidelijk en klantvriendelijk is. Hierdoor ben ik al jaren bij Univé verzekerd en heb geen ervaring of vergelijking met andere verzekeraars.
Gemiddelde score: 8,9
Goede voorlichting, kennis van zaken, vriendelijke medewerkers.
Meer lezen »
Gemiddelde score: 8,8
Door ziekte van mijn vrouw kon een reeds geboekte vliegreis niet worden gemaakt. Na contact met Univé werden met gebruikmaking van de doorlopende annuleringsverzekering de kosten binnen de kortst mogelijke tijd op onze rekening overgemaakt.
Gemiddelde score: 8,7
Wij zijn al ruim acht jaar tevreden klant bij Univé. Wellicht zijn zij niet de goedkoopste verzekeraar, maar de prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend. Schades worden snel en correct afgehandeld en de polissen/voorwaarden zijn helder en transparant te noemen.
Gemiddelde score: 8,7
Prettig contact met Univé via WhatsApp. Dit maakt het laagdrempelig om schade te melden of een vraag te stellen. Erg klantgericht en duidelijke polis.
Gemiddelde score: 8,7
Vriendelijke mensen op kantoor die je begeleiden bij alles. Jammer dat hier in onze plaats het kantoor gesloten is door bezuinigingen.
Gemiddelde score: 8,6
Toegankelijk, geven vertrouwen, snelle afwikkeling.
Gemiddelde score: 8,6
Univé heeft duidelijke verzekeringen. Geeft duidelijk en eerlijk advies.
JC.MInkema
| Gemiddelde score: 8,4
Ik kon de schade online eenvoudig melden en werd nog gebeld daarna en via mail op de hoogte gehouden.
Gemiddelde score: 8,3
Het is erg fijn om zo bij het Univé-kantoor te kunnen binnen lopen en dan deskundig te worden geholpen.
Gemiddelde score: 8,2
Het is een verzekeraar met no-nonsense en geen poespas. Duidelijk en betrouwbaar en dicht bij de klant.
Gemiddelde score: 8,2
Univé is een fijne verzekeraar. Ze helpen waar ze kunnen en lukt dit niet, dan helpen ze je met het vinden van een oplossing.
J.Koning
| Gemiddelde score: 8,2
Goede verzekering, snelle afhandeling en zeer deskundige begeleiding.
Gemiddelde score: 8,1
Een van onze autoverzekeringen loopt al jaren bij Univé en wij moeten constateren dat wij uitsluitend relevante info krijgen. Vooral de winstcompensatie voor wat betreft uitgekeerde schaden en premieontvangsten komt goed over.
A.Mastenbroek
| Gemiddelde score: 8,1
Univé is voor en door leden, dus een coöperatie. Dat spreekt mij aan.
Gemiddelde score: 8,1
Helder, duidelijk en met mijn belangen voorop heeft Univé mij geholpen.
Hr. K. Wilbrink
| Gemiddelde score: 8,0
Wij hebben bij Univé zelden schadevergoeding gevraagd maar toen we serieuze waterschade hadden, waren ze er en hebben wij in alle redelijkheid kunnen overleggen over de wijze van aanpak en heeft de verzekeraar keurig de schade vergoed. Zo'n... Lees verder » ervaring vergeet je niet. Ook bij telefonisch contact voor bijvoorbeeld een reisverzekering ben ik deskundig geadviseerd en geholpen. Vandaar mijn bovengemiddeld positieve oordeel over Univé. In mijn jeugd ben ik één keer "genaaid" door een verzekeraar en ook dat ben ik nog niet vergeten.
Gemiddelde score: 8,0
Heb alleen een scooterverzekering bij Univé. Dus minimaal contact.
Gemiddelde score: 8,0
De enige keer dat ik contact over een schade heb gehad, dateert van twaalf jaar geleden. Het betrof een waterschade en in een ogenblik was de hele zaak naar volle tevredenheid afgehandeld!
vanluijk
| Gemiddelde score: 8,0
Heb vorig jaar een schademelding moeten doen en die is tot volle tevredenheid afgewikkeld.
Gemiddelde score: 8,0
Met Univé heb ik eigenlijk nooit problemen gehad, niet bij het afsluiten of het beheren van de portefeuille, maar ook niet op het moment dat ik een claim moest indienen.
j.vd Zel
| Gemiddelde score: 7,9
Univé straalt vertrouwen naar mij uit.
N.A. Halma de Hoop
| Gemiddelde score: 7,9
Univé is duidelijk en klantvriendelijk. Ook wordt schade snel uitgekeerd.
J. Zwaan
| Gemiddelde score: 7,9
Wij waren te goeder trouw en hadden de indruk dat de betreffende medewerker daar anders in stond. Dit gaf ons in ons laatste contact wat ergernis. In eerdere contacten was dit niet zo.
Gemiddelde score: 7,9
Ik ben erg tevreden over Univé. Bij vragen krijg je snel antwoord en een gemelde schade is snel en naar tevredenheid afgehandeld.
kier
| Gemiddelde score: 7,8
Geen klachten, bij deze maatschappij voel ik me thuis.
Gemiddelde score: 7,8
Prijs/kwaliteit is goed in de meeste gevallen. Extra korting bij meerdere verzekeringen. Feit blijft dat een verzekering waar dan ook een noodzakelijk kwaad is en je bij calamiteit pas zult ervaren hoe "goed" betreffende verzekeraar is.
Gemiddelde score: 7,8
Met hulp van Univé is het conflict snel en vakkundig opgelost. Degene die mijn zaak vertegenwoordigde, hield mij goed op de hoogte van de vooruitgang en was goed bereikbaar.
B.Boers
| Gemiddelde score: 7,6
Op moment van schade geen lastige en moeilijke vragen om de uitbetaling te vertragen. Binnen een week alles geregeld. Gewoon top!
H.eggens
| Gemiddelde score: 7,5
Als er schade wordt gemeld, is Univé snel en duidelijk.
J. de Rooij
| Gemiddelde score: 7,5
Wij zijn tevreden met Univé met de reden dat als je een afspraak maakt je zeer deskundig en naar tevredenheid wordt geholpen. Wij willen een verzekering oversluiten, dan wordt er eerst gekeken welke verzekeringen heb je en dan pas een verandering, de consulenten lichten je goed voor.
Gemiddelde score: 7,3
Tot op heden heb ik geen vreemde dingen waargenomen bij het contact met Univé.
B. den Hertog
| Gemiddelde score: 7,2
Reageert altijd snel, begrijpt mij bijzonder goed en heeft nuttige tips en adviezen.
Gemiddelde score: 7,0
Duidelijker uitleg vooraf over de gevolgen van een schade is gewenst. Onder andere met betrekking tot de gevolgen voor je no-claimkorting bij een schade.
Gemiddelde score: 6,8
Na het melden van schade via WhatsApp en het indienen van de bonnen in verband met de vervanging hadden wij het geld binnen 24 uur al op de rekening staan.
A.H. van Keulen
| Gemiddelde score: 6,7
Wij zijn woonachtig in Winschoten, daar was altijd een kantoor van Univé. Met alle vragen konden wij daar terecht. Het is niet onmogelijk dat wij naar een verzekering in deze stad gaan.
Gemiddelde score: 6,7
De prijsverhouding.
H.J.Fokkink
| Gemiddelde score: 6,6
Sommige dingen ben ik het niet mee eens, maar de verzekeraar heeft dat nu eenmaal zo bepaald en kan daar dan niet meer wat aan veranderen.
Gemiddelde score: 6,4
Redelijk duidelijke info. Maar vele herhaalmailtjes over extra verzekeringen en of ik daar al over besloten had. Dat was opdringerig.
R Popping
| Gemiddelde score: 6,3
Univé is een goede verzekeraar en de pakketprijzen zijn redelijk.
Gemiddelde score: 5,3
Het is dat de premie voor de fietsverzekering hier laag is, maar je moet het wel zelf regelen allemaal. Het gaat blijkbaar maar om een fiets, dus er wordt niet heel veel moeite gedaan aan de telefoon om iets toe te lichten.
unive
| Gemiddelde score: 5,0
Ik vind dat hoe meer van af plukken, hoe het beter is.