VvAA is een ledenorganisatie en dienstverlener die opereert in het hart van de gezondheidszorg, ’in dienst van’ zo’n 120.000 professionals: medici, paramedici, studenten voor die beroepsgroepen en zorgondernemingen. VvAA biedt hen verzekeringen, financiële diensten, juridisch advies, praktijkadvies, belastingadvies, vestigingsbegeleiding, financiële planning, carrièrebegeleiding, opleidingen, toegang tot het innovatieve platform Mobile Doctors, een eigen reisbureau ‘QualityTime’ en ‘Arts en Auto’, het maandelijkse magazine. Naast de individuele professional biedt VvAA ook dienstverlening voor zorgondernemingen zoals onder andere consultancy, praktijkfinanciering, risicomanagement, zakelijke advisering en opleidingen & teamcoaching. VvAA is gevestigd in Utrecht en heeft regiokantoren in het land. Meer informatie is te vinden op www.vvaa.nl.

VvAA staat ervoor dat datgene wat wij leveren de hoogste toets der kritiek kan doorstaan. Leden van VvAA mogen rekenen op diensten die hen écht verder helpen en waar zij niet alleen op korte termijn de vruchten van plukken. Uit verschillende klanttevredenheidsonderzoeken blijkt dat leden dit zeer positief waarderen.

http://www.vvaa.nl
2019
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
7,8 Gemiddeld rapportcijfer
7,9 Algemene tevredenheid
7,8 Klantgerichtheid
7,8 Deskundigheid
7,7 Duidelijkheid
7,9 Vertrouwen
8,2 Contact met verzekeraar

Reactie van de verzekeraar

VvAA is blij dat haar leden de service en dienstverlening zo goed waarderen. Om als ledenorganisatie tot de absolute top binnen de verzekeringsbranche te blijven behoren en het collectief van leden optimaal te blijven bedienen, staat het belang van zorgverleners steeds centraal en zijn de inspanningen erop gericht om hen zoveel mogelijk te ontzorgen. Daar hoort continu leren van feedback bij, net als het gericht werken aan het verbeteren van processen en het inspireren van ledenadviseurs zich te ontwikkelen in het verlenen van service en communicatieve vaardigheden.

Hoog-Laag
  • Hoog-Laag
  • Laag-Hoog

Klantreacties

P. van Heerde
| Gemiddelde score: 10
Bij de gelegenheden waarbij de hulp van de VvAA noodzakelijk was, werden wij altijd vakkundig en effectief te woord gestaan en geholpen.
Nic Ypenburg
| Gemiddelde score: 10
VvAA is echt een vereniging met het algemeen belang van de leden voorop. De verzekeringstak doet daar nog een schepje bovenop. Denken vooruit om al antwoord klaar te hebben voor een nog komende vraag.
Gemiddelde score: 9,8
VvAA heeft mij nog nooit teleurgesteld qua verzekeringen, polissen en schadeafhandeling.
A.van Herwijnen
| Gemiddelde score: 9,7
Zeer tevreden over afhandeling autoschade. Kon telefonisch, direct de juiste medewerker, heeft alles rustig en duidelijk opgesteld, gegevens doorgegeven aan schadeherstelbedrijf, waarbij de haal- en breng functie en ook vervangend vervoer verzekerd... Lees verder » was. Toen ik er kwam, hadden zij alle gegevens reeds ontvangen. De nota ging rechtstreeks naar de VvAA.
Gemiddelde score: 9,7
De VvAA is zeer goed bereikbaar. Geeft snel duidelijkheid over hoe te handelen bij schade. Zeer prettige verzekeraar.
P.C.Lafeber
| Gemiddelde score: 9,7
Ik ben heel erg tevreden, daaraan is weinig toe te voegen.
B.J. Kapper
| Gemiddelde score: 9,6
De VvAA heeft een uitgebreid pakket verzekeringen voor zijn leden en daar maak ik al meer dan 40 jaar gebruik van. De service was steeds prima bij vrijwel alle contacten die ik had over schade. Mogelijk is de premie hier en daar lager, maar dat wordt door de goede service weer goedgemaakt.
Gemiddelde score: 9,6
Vlot bereikbaar met kennis van zaken.
Gemiddelde score: 9,3
Ik heb in het verleden alleen een beroep gedaan op de autoverzekering, en daarbij ben ik altijd goed en efficiënt behandeld. Maar mijn ervaring is dus beperkt.
Gemiddelde score: 9,2
De accuraatheid waarmee de melding gepaard ging met daaropvolgend bijzonder plezierige contacten. Zeer medelevend, voorkomend en actief in het verloop van de afwikkeling hetgeen geleid heeft tot een prachtig resultaat. Pluim voor de afdeling die... Lees verder » mijn advocaat inschakelde, hij heeft het perfect gedaan.
Meer lezen »
Gemiddelde score: 9,1
Sedert jaren heb ik mij verzekeringen bij de VvAA afgesloten. Gelukkig heb ik niet vaak een beroep hoeven te doen op de VvAA. De paar keer dat dit wel het geval was, werd een en ander naar tevredenheid afgerond!
D.Berends
| Gemiddelde score: 9,1
Prettig contact en adequate afhandeling van zaken.
AM van der Kaay
| Gemiddelde score: 9,0
Heel vriendelijke en behulpzame medewerkers die duidelijke en snelle hulp bieden en gemaakte afspraken nakomen.
dr S
| Gemiddelde score: 9,0
Uitstekende service bij een kleine schade die door anderen was veroorzaakt. De tegenpartij heeft het af laten weten, zou contact met mij opnemen. De verzekering heeft haar opgespoord zo meen ik te mogen concluderen. Heeft mij geen hoofdbrekens gekost, alles prima geregeld.
Gemiddelde score: 9,0
Professionele verzekeraar, helder, klantgericht en duidelijke taal.
J. Wermers
| Gemiddelde score: 8,9
VvAA bevalt mij prima. Makkelijk bereikbaar en ik word altijd uiterst vriendelijk en correct te woord gestaan.
M.Oostenrijk
| Gemiddelde score: 8,9
Snel en prima geholpen en een vlotte uitbetaling en je staat niet tijdenlang in de wacht. Een aanrader.
Gemiddelde score: 8,8
Altijd vlot telefonisch contact en soepele afhandeling.
Gemiddelde score: 8,8
VvAA is een professionele en klantgerichte verzekeraar, waarbij ik weet waar ik aan toe ben en die klaarstaat als ik hem nodig heb.
Gemiddelde score: 8,7
VvAA is zeer deskundig in het afsluiten van verzekeringen die betrekking hebben op zaken in de gezondheidszorg.
Gemiddelde score: 8,6
Invoelende medewerkers bij VvAA/autopechlijn buitenland. Ik werd goed op de hoogte gehouden van de voortgang.
Een Veenendaler
| Gemiddelde score: 8,5
Nog altijd, ook bij de huidige omvang van de VvAA, het gevoel van het rechtstreekse contact en de geïnteresseerdheid van de medewerkers.
Gemiddelde score: 8,5
Tot nu toe alleen nog maar goede ervaringen met VvAA. Bieden wat de zorgprofessional nodig heeft.
Gemiddelde score: 8,3
Zit al tientallen jaren bij de VvAA, handig alles op één adres te hebben.
Gemiddelde score: 8,3
Ik heb een paar zeer positieve ervaringen gehad met de VvAA. In het bijzonder met een geval van gerechtelijke bijstand en een geval van waterschade. Ik ben hier vol lof over. Op het punt van de autoverzekering ben ik wel tweemaal teleurgesteld... Lees verder » geweest over de VvAA, namelijk dat ooit bij mijn VvAA-autoverzekering werd gegarandeerd dat ik een levenslange bonusgarantie had, omdat ik meer dan tien jaar schadevrij reed. Tot het moment waarop deze polis werd opgeheven en ik kon kiezen tussen eenzelfde polis zonder nog langer aanspraak te kunnen maken op die levenslagen bonusgarantie, of overstappen op een aanzienlijk duurdere polis waarbij ik die garantie kon behouden. Ik heb dat ervaren als bedrog, omdat de gegeven belofte niet werd nagekomen. Ik heb bezwaar aangetekend en dit werd van tafel geveegd. Ook op een ander punt werd ik teleurgesteld, namelijk dat ik bij het kopen van een nieuwe auto het eerste jaar verplicht werd een allriskverzekering te nemen terwijl ik een goedkopere 'beperkt casco'-verzekering wilde. Dat bleek onmogelijk, terwijl ik de ratio daarachter niet begrijp en die rare regel ook niet in de voorwaarden terug kon vinden. Overigens ben ik een keer bij een auto-inbraak in het buitenland keurig geholpen door de VvAA.
Gemiddelde score: 8,2
Ik wil niemand beïnvloeden.
Gemiddelde score: 8,2
VvAA is deskundig. Heb ze gelukkig niet vaak nodig, maar indien wel dan helpen ze mij altijd goed, snel en vakkundig.
Gemiddelde score: 8,2
De VvAA reageert snel op vragen en komt snel met een oplossing.
Gemiddelde score: 8,2
De VvAA geeft duidelijke informatie en neemt de tijd om je te informeren over de verzekeringen et cetera. Dit voelde heel vertrouwd aan.
Gemiddelde score: 8,2
Duidelijk, eerlijk, klantgericht.
M. van Wijk
| Gemiddelde score: 8,1
Goede betrouwbare verzekeraar.
R. Huijser van Reenen
| Gemiddelde score: 8,1
VvAA is altijd goed bereikbaar per telefoon, e-mail of persoonlijk Mochten ze niet direct het antwoord op een vraag hebben, komen ze er snel op terug. Zelf ben ik zeer tevreden over de VvAA en over het algemeen ook hoe ze met de klant omgaan. Een... Lees verder » enkele keer is er een spraakverwarring geweest, ook dit is netjes opgelost.
Gemiddelde score: 8,0
Geven helder advies aan de medicus die schadeverzekeringen nodig heeft. Denken ook mee bij verhuizing naar ander woonadres.
Gemiddelde score: 8,0
Nog geen schade gehad, dus weet niet hoe de verzekeraar deze zou afhandelen. Verdere contacten prima. Heb zeker wel vertrouwen dat alles bij een eventuele schade goed en correct zal worden behandeld.
P. Klemann
| Gemiddelde score: 8,0
Voor het eerst heb ik het gevoel dat ik van het kastje naar de muur word gestuurd. Dekra-"experts" is een manier om mij duidelijk te maken dat ik ineens bij een instantie zit die niet gaat meewerken. Zij bepalen wanneer het hun uitkomt om langs te... Lees verder » komen zonder enige vorm van flexibiliteit. Ik voel me ineens een oplichter, hun achterdocht irriteert mij. Onderhandelingen over de schadevergoeding waarbij zij de spelregels bepalen. Jammer, want het jarenlang opgebouwde vertrouwen is wel aangetast.
b.hamel
| Gemiddelde score: 7,9
Herhaaldelijk dezelfde e-mail sturen en meerdere groene kaarten. En geen reactie op opmerkingen daarover. Standaard e-mails: hoogst onpersoonlijk!
Gemiddelde score: 7,9
Tevreden klant, tot op heden nog geen aanspraak hoeven maken op een verzekering, maar ze denken wel met mij mee wat nuttig is en wat niet.
Tanja
| Gemiddelde score: 7,9
Bieden totaalpakket aan verzekeringen, bekend met specifieke vereisten bij beroepsgroep, goede schadeafhandeling, doen niet moeilijk en keren snel uit.
Gemiddelde score: 7,9
Betrouwbaar snelle afhandeling van zaken, neemt veel werk uit handen. Goede dossierhouding.
Gemiddelde score: 7,9
VvAA is te groot geworden. Daardoor minder persoonlijk contact. Vorig jaar werd ik benaderd voor een gesprek met de directeur van VvAA. Nooit meer iets van gehoord.
H.E. Sanders
| Gemiddelde score: 7,9
De weinige keren dat ik vanwege enigerlei schade met de VvAA te maken heb gehad, ben ik afdoende en snel genoeg geholpen.
Gemiddelde score: 7,8
We hebben vrijwel nooit contact met VvAA, maar in de weinige keren dat er wel contact was, waren we tevreden.
Gemiddelde score: 7,8
Het is jaren geleden dat ik contact heb gehad met de VvAA, maar ik herinner me alleen maar prettig contact.
A. van den Berk
| Gemiddelde score: 7,8
Transparante verzekeraar.
Gemiddelde score: 7,8
Ik heb mijn ervaring aangegeven naar aanleiding van een schade afgelopen week, dus kon ik alleen wat zeggen met betrekking tot de start van het traject.
Gemiddelde score: 7,6
Een volledige verzekering zonder administratieve rompslomp. Zeer klantvriendelijk. Weinig weerstand.
Gemiddelde score: 7,5
Website is duidelijk. In het verleden was er regelmatig persoonlijk contact over de status van de verzekeringen. Dat is de laatste jaren niet meer voorgekomen.
Spijker
| Gemiddelde score: 7,4
Door een storm is het dak van een afdakje gewaaid. Volgens de schadetaxateur die gekomen is, had ik kunnen zien dat een balk verrot was. Diagnose: achterstallig onderhoud. Daar ben ik het niet mee eens want de verrotte uiteinden van de balk kon ik niet zien.
j.jansen
| Gemiddelde score: 7,4
Ik ben al meer dan 50 jaar lid van de VvAA en heb diverse verzekeringen lopen. Mijn oordeel zou onverdeeld zeer positief zijn, ware het niet dat ik in 2015 een zeer onplezierige ervaring heb gehad met een verzoek om rechtsbijstand. De betreffende... Lees verder » juriste heeft mijn dossier slecht behandeld. Na een klacht is dat toen overgenomen door een andere medewerker en afgehandeld.
Gemiddelde score: 7,4
Het afsluiten verliep niet zo gemakkelijk met betrekking tot collectiviteitskorting en lidmaatschap dat zonder mijn wens afgesloten was, maar alles is uiteindelijk netjes opgelost.
Gemiddelde score: 7,4
Ik heb heel snel telefonisch contact kunnen maken met een medewerker. Die nam alle tijd om mijn vragen te beantwoorden en kwam zeer goed geïnformeerd over. Daarmee waren alle vragen beantwoord, ook die die ik niet gesteld had.
Gemiddelde score: 7,3
Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid de afgelopen vijftien jaar geen verzekeringsperikelen gehad te hebben.
Gemiddelde score: 7,2
Niet goedkoop, goede dekking. Nooit nodig gehad.
Gemiddelde score: 7,2
Prima verzekering voor een prima prijs met goede service.
Gemiddelde score: 7,1
Het is een normale verzekeraar. Er bestaat zeker een ambitie om toegankelijk te zijn, maar deze is niet erg onderscheidend van andere partijen.
W.J.Prakken.
| Gemiddelde score: 7,0
Ik ben al 50 jaar lid van de VvAA. De service en betrokkenheid van de VvAA zijn wel beduidend minder geworden. Ik heb niet meer het gevoel dat ze als klant om je geven. Er wordt ook niet meer meegedacht. Het is ook veel onpersoonlijker geworden helaas!
Gemiddelde score: 7,0
Ze zijn altijd benaderbaar per telefoon voor een vraag. Online is er een duidelijk overzicht van al je verzekeringen. Jaarlijks is er een evaluatie.
Gemiddelde score: 7,0
Ik neem een behoorlijk pakket verzekeringen af, maar van inhoudelijke integratie of goede interne samenwerking was weinig te merken bij mijn laatste schade. Een soort 'casemanagement' was welkom geweest. Daarnaast miste ik proactiviteit en actief meedenken.
Gemiddelde score: 5,9
Al 34 jaar verzekerd bij VvAA. Vroeger gold de stelling dat de VvAA ontzorgt. Dat is niet meer zo. Iedere keer een ander medewerker aan de telefoon, zodat het verhaal iedere keer opnieuw verteld moet worden. Je moet je eigen belangen behartigen,... Lees verder » niemand neemt dat van je over. Ingeschakelde "experts" worden serieuzer genomen dan de eigen klanten. Toegezegde schadevergoedingen worden slechts gedeeltelijk vergoed.
Gemiddelde score: 5,8
Te vaak blijkt bij schade dat de dekking achteraf niet volstaat (zie de kleine lettertjes).
Gemiddelde score: 5,6
VvAA probeert vaak onder schades uit te komen, reageert bij voorkeur telefonisch om verzekerden af te poeieren.