VvAA is een ledenorganisatie en dienstverlener die opereert in het hart van de gezondheidszorg, ’in dienst van’ zo’n 120.000 professionals: medici, paramedici, studenten voor die beroepsgroepen en zorgondernemingen. VvAA biedt hen verzekeringen, financiële diensten, juridisch advies, praktijkadvies, belastingadvies, vestigingsbegeleiding, financiële planning, carrièrebegeleiding, opleidingen, toegang tot het innovatieve platform Mobile Doctors, een eigen reisbureau ‘QualityTime’ en ‘Arts en Auto’, het maandelijkse magazine. Naast de individuele professional biedt VvAA ook dienstverlening voor zorgondernemingen zoals onder andere consultancy, praktijkfinanciering, risicomanagement, zakelijke advisering en opleidingen & teamcoaching. VvAA is gevestigd in Utrecht en heeft regiokantoren in het land. Meer informatie is te vinden op www.vvaa.nl.

VvAA staat ervoor dat datgene wat wij leveren de hoogste toets der kritiek kan doorstaan. Leden van VvAA mogen rekenen op diensten die hen écht verder helpen en waar zij niet alleen op korte termijn de vruchten van plukken. Uit verschillende klanttevredenheidsonderzoeken blijkt dat leden dit zeer positief waarderen.

http://www.vvaa.nl
2018
  • 2018
  • 2017
  • 2016
7,8 Gemiddeld rapportcijfer
8,0 Algemene tevredenheid
7,9 Klantgerichtheid
7,7 Deskundigheid
7,7 Duidelijkheid
8,0 Vertrouwen
7,9 Contact met verzekeraar

Reactie van de verzekeraar

VvAA is trots dat haar leden de service en dienstverlening nog beter waarderen dan vorig jaar. Om als ledenorganisatie tot de absolute top binnen de verzekeringsbranche te blijven behoren en het collectief van haar leden excellent te blijven bedienen als stem en steun, stellen we het klantbelang altijd centraal en zijn alle inspanningen erop gericht om onze zorgverleners te ontzorgen. We leren van de feedback van onze leden en werken daar gericht aan door onze processen te verbeteren en onze ledenadviseurs te inspireren om zichzelf te ontwikkelen in het verlenen van service en communicatieve vaardigheden.

Hoog-Laag
  • Hoog-Laag
  • Laag-Hoog

Klantreacties

Gemiddelde score: 10
In mijn ervaring zijn er bij de VvAA nooit problemen bij het melden over vergoeden van schade.
H de Bruijn
| Gemiddelde score: 10
VvAA is makkelijk bereikbaar, altijd vriendelijk, eerlijk advies, doen wat ze zeggen.
Gemiddelde score: 10
Gelukkig heb ik weinig te claimen gehad. In het geval het wel nodig was, ben ik snel en correct geholpen tot volle tevredenheid.
Gemiddelde score: 9,7
De VvAA is al meer dan veertig jaar een uiterst betrouwbare en toegankelijke organisatie gebleken, waar ik meer dan tevreden over ben.
Gemiddelde score: 9,6
VvAA heeft veel kennis van zaken over medische aangelegenheden. Zij zijn goed telefonische en per mail bereikbaar.
Gemiddelde score: 9,6
Deskundig, adequaat, snelle afhandeling.
Gemiddelde score: 9,6
De reden waarom ik uw vragen beantwoord heb zoals ik ze beantwoord heb, is dat de antwoorden volgens mij juist zijn.
Gemiddelde score: 9,5
Wij hebben twee schadegevallen moeten melden. Er werd eerst naar ons welzijn geïnformeerd voordat de schades zelf werden besproken. Verder werd meegedacht over verdere acties en werden de schades soepel en snel vergoed.
Gemiddelde score: 9,5
Prima geholpen aan telefoon en per e-mail met empathie en snelle afrekening.
Gemiddelde score: 9,4
De schade was niet gedekt door onze eigen verzekering. Is met behulp van rechtsbijstand verhaald bij de verzekering van de veroorzaker van de schade. Duurde wel enige weken, maar de vergoeding was correct. Dit mede door het totaalpakket van al onze... Lees verder » verzekeringen bij de VvAA. Kostte ons weinig inspanning.
Meer lezen »
W.A.Oosterman
| Gemiddelde score: 9,3
Alles uitermate vlot en duidelijk afgehandeld.
J.Lammen
| Gemiddelde score: 9,3
Ik ben goed ingelicht en had een duidelijk gesprek.
AJ.Schut
| Gemiddelde score: 9,3
Ik vind dat de belangenbehartiging door de VvAA zeer goed aansluit bij de eigen doelgroep. Ik voel mij gekend in de contacten met de VvAA.
H. de Weerd
| Gemiddelde score: 9,1
Goed bereikbaar, informatief en vlotte afhandeling met servicegerichtheid.
H van Haeringen
| Gemiddelde score: 9,1
De schade die ik meldde, werd binnen drie minuten volledig afgehandeld, zodat herstel aan de auto uitgevoerd kon worden. Zonder enige verdere tussenkomst. Schadehersteller was ook direct op de hoogte gebracht. Ziektekostenafhandeling ook probleemloos, met goede dekking.
Gemiddelde score: 9,0
Wij hebben altijd het gevoel gehad dat de mensen aan de andere kant vooral vanuit de cliënten dachten met de kennis van de verzekeraar.
B.J. Kapper
| Gemiddelde score: 9,0
Heb al meer dan veertig jaar ervaring met de VvAA en ben eigenlijk altijd zeer te spreken geweest over de service, ook nu nog. Nooit gezeur gehad over schadeafhandeling of afsluiten van een verzekering.
Gemiddelde score: 9,0
Al jaren zeer tevreden over service, klantgerichtheid, bereikbaarheid en communicatie.
--
| Gemiddelde score: 9,0
Bereikbaarheid, souplesse bij telefonisch afsluiten van een verzekering, de prijs: 33 euro per jaar voor een studentenverzekering!
Gemiddelde score: 8,9
Ben gewoon zeer tevreden. Dit blijkt ook al uit de antwoorden die ik eerder in dit onderzoek heb gegeven.
Gemiddelde score: 8,9
Al mijn verzekeringen lopen al jaren. Heb meestal alleen vragen over dekking van ... Ik word dan netjes te woord gestaan. Bij schade-uitkeringen gaat het een en ander steeds zoals is afgesproken. Heb geen problemen ervaren met mijn verzekeraar. Ben dus zeer tevreden.
Gemiddelde score: 8,8
Goed persoonlijk contact. Goede communicatie, en heeft vertrouwen in de klant. Snelle afhandeling van schade. Neemt de tijd om dingen uitgebreid door te nemen.
Gemiddelde score: 8,8
Goed luisterend oor bij melding ziekte echtgenoot, waardoor ik een aantal reizen moest annuleren. Dat ging zonder één probleem, na één telefoontje kreeg ik alles teruggestort!
Gemiddelde score: 8,8
VvAA zorgt dat verzekeringen op elkaar aansluiten en is correct in het afhandelen van schadegevallen.
Gemiddelde score: 8,7
Mijn 'schade' betrof een tuchtrechtelijke klacht die leidde tot een beroep op rechtsbijstand. Dit is zeer adequaat en deskundig opgepakt door de jurist van de VvAA en heeft geleid tot een goede samenwerking (de klacht werd in eerste aanleg... Lees verder » overtuigend ongegrond verklaard, het hoger beroep loopt nog).
A.G.P.J.F. van Baars
| Gemiddelde score: 8,6
VvAA is erg duidelijk over verzekeringen. Probeert mij geen overbodige verzekeringen aan te smeren en behandelt mij als gewaardeerde klant. Contacten verlopen soepel en gemakkelijk. VvAA doet wat er van hem verwacht wordt.
Gemiddelde score: 8,6
De VvAA doet nooit moeilijk als er eens een schade is. Deskundige en klantvriendelijke medewerkers, geen agressieve verkooppraktijken.
Gemiddelde score: 8,6
Professionele verzekeraar.
ja
| Gemiddelde score: 8,5
Ik ben tevreden over de VvAA.
N. Crombag
| Gemiddelde score: 8,5
Goed gevoel.
Spijker
| Gemiddelde score: 8,4
1. Na mijn schademelding van een autoschade is de melding wel bevestigd, maar heeft het drie weken geduurd voordat ik inhoudelijk antwoord heb gekregen. 2. De VvAA heeft alleen contracten met reparatiebedrijven die ver van mijn woonplaats liggen.
m. akkerman
| Gemiddelde score: 8,3
Over het algemeen tevreden. Laatste keer eindeloze discussie over de hoogte van de vergoeding door de reisverzekering na diefstal. Gelukkig maken we zelden gebruik van de verzekering. Premie blijft redelijk stabiel.
Gemiddelde score: 8,3
Betrouwbare, kundige verzekeraar. Wel prijzig.
Bernard
| Gemiddelde score: 8,3
Zowel voor overzetten autoverzekering naar nieuwe auto als ook het omzetten van een fietsverzekering en het uitbreiden van de dekking van de reisverzekering goed contact gehad met VvAA. Snel en deskundig teruggebeld.
m.h.stuurman
| Gemiddelde score: 8,2
Goed geholpen.
Gemiddelde score: 8,2
De VvAA geeft mij het gevoel dat ik eerlijk en duidelijk word behandeld.
A.D. Janssen
| Gemiddelde score: 8,1
Ik ben erg tevreden over de VvAA. Ze zijn goed te bereiken, bieden extra services aan en zijn betrouwbaar.
Gemiddelde score: 8,1
De klant wordt keurig te woord gestaan. Afspraken worden steeds nagekomen. Er wordt met je meegedacht.
Gemiddelde score: 8,1
Aanvankelijk was reactie ten aanzien van melding VvAA niet prettig. Bij herzien contact was dit aanzienlijk beter, mede ten aanzien van een ander persoon aan de telefoon.
Gemiddelde score: 8,0
Ik kreeg makkelijk contact en werd goed door de VvAA geholpen. Alles is goed opgelost en afgehandeld. Ik ben alleen niet geheel tevreden over het bedrijf waar de VvAA mee samenwerkt. Ik heb met een ander bedrijf betere ervaringen.
Gemiddelde score: 8,0
Heb weinig schade, dus ook weinig gebruik van uw service gelukkig.
Rob Wissema
| Gemiddelde score: 8,0
De VvAA is zelf een goede organisatie, maar is in veel gevallen afhankelijk van een al of niet capabele taxateur of expert. Die kan de plank nog wel eens misslaan waardoor de positieve instelling van de VvAA wordt ondermijnd. Die expert kiest dan de... Lees verder » zuinige kant omdat ze denken dat de VvAA dat van hem/haar verwacht. Maar daarmee doet hij/zij de VvAA tekort omdat die juist opkomt voor de belangen van haar verzekerden. Een afgewogen keuze voor de deskundigen/experts is noodzakelijk.
Gemiddelde score: 8,0
Ik ken de VvAA alleen maar als een goede service leverende verzekeraar. In het verleden zeer goed geholpen bij ongeval in het buitenland. Veel begrip, dingen goed geregeld. Recent contact voor afsluiten annuleringsverzekering voor een reis en... Lees verder » bijverzekeren van twee reisgenoten. Allemaal keurig geregeld en zeer duidelijk. Gelukkig verzekering niet nodig gehad achteraf.
Gemiddelde score: 7,9
Misschien wel het belangrijkste: als er iets niet goed gaat, zijn ze er snel bij om het recht te zetten.
M.Kattemolle
| Gemiddelde score: 7,9
Schade aan plafond en vloeren werd goed opgenomen en afgehandeld.
Gemiddelde score: 7,9
Zeer snelle afwikkeling van schademelding, één telefoontje en alles wordt geregeld.
Gemiddelde score: 7,9
Ben ruim veertig jaar lid. Op dit moment is alleen onze auto bij de VvAA verzekerd en wel tot volle tevredenheid!
W.F.Tordoir
| Gemiddelde score: 7,9
Ik ben al vijftig jaar lid van de VvAA. Mijn ervaringen zijn altijd heel gunstig geweest, behalve in 2015 toen ik een beroep deed op mijn rechtsbijstandverzekering. Ik heb toen een kant en klaar dossier aangeleverd dat de juriste alleen maar hoefde... Lees verder » op te sturen aan de wederpartij. Ze heeft echter een eigen verhaal bedacht, waarna het misliep. Later heeft een ander de zaak overgenomen en is een een schikking bereikt. Dat heeft mij onnodig veel tijd en ergernis gekost.
Gemiddelde score: 7,9
Duidelijke uitleg.
A.H.Kuiper
| Gemiddelde score: 7,9
Klantvriendelijk, goed bereikbaar en komen met oplossingen of alternatieven.
Gemiddelde score: 7,8
Klantvriendelijkheid en deskundigheid groot. Hulp wordt altijd geboden. Faire behandeling.
Gemiddelde score: 7,8
Vakkundig en gericht volgde de beantwoording van de vragen. Wat je zoekt, is vaak vertrouwen, dit werd duidelijk gegeven.
Gemiddelde score: 7,8
-
Gemiddelde score: 7,8
Goed, persoonlijk advies op maat. Duidelijke communicatie.
Gemiddelde score: 7,8
VvAA is een betrouwbare verzekeraar die weet waar het om draait. Zowel in het medische vak als voor de dagelijkse verzekeringen voor iedereen.
Gemiddelde score: 7,7
We zitten al jaren bij de VVvA voor een reisverzekering en hebben nooit hoeven declareren. Toen we schade hadden door het niet doorgaan van een reis, heeft de verzekering ons zeer coulant behandeld en kosten vergoed die niet in de polis stonden en wat dus strikt genomen niet hoefde.
Gemiddelde score: 7,7
Je wordt altijd prettig geholpen en ook snel. Het is zeker niet de goedkoopste verzekering, maar biedt erg veel waar voor zijn geld.
Gemiddelde score: 7,7
Verzekeringen die aansluiten bij mijn eigen ideeën en professie. Sommige vragen zijn iets lager beoordeeld vanwege het feit dat de autoverzekering exorbitant duur is geworden.
Gemiddelde score: 7,7
Ik ben tevreden over de VvAA, maar weet niet in welke mate en hoe de VvAA boven andere verzekeraars uitsteekt. Wel weet ik dat de VvAA snel en gemakkelijk benaderbaar is. Je krijgt snel iemand aan de telefoon die je kan helpen en je wordt niet... Lees verder » gedwongen je vraag te stellen met vooraf geformuleerde vragen (en standaardantwoorden) op een website.
Gemiddelde score: 7,7
VvAA is prima voor mijn beroepsgroep, veel kennis over de achtergronden en bedrijfsrisico's.
Gemiddelde score: 7,6
Ik heb het gevoel dat de VvAA eerder voldoet aan vergoeding van schademeldingen en dat ze meedenken bij hoe een probleem op te lossen.
Gemiddelde score: 7,6
Prima service en hulp ontvangen.
Gemiddelde score: 7,5
Vertrouwen is een begrip dat onmisbaar is in relaties, of dit nu intermenselijke of zakelijke situaties betreft. Mijn ervaring met verzekeringen in het algemeen is dat die vertrouwensband niet bij iedere verzekeringsmaatschappij vanzelfsprekend is,... Lees verder » omdat financiële belangen hierbij strijdig zijn met het vertrouwen. Ik heb jaren onderhandeld met zorgverzekeraars en weet uit ervaring dat er altijd een flinke dosis wantrouwen ligt tussen verzekeraars en verzekeraars. Bij de VvAA heb ik nooit het gevoel gehad dat financiële belangen vertrouwen heeft geschaad.
Gemiddelde score: 7,5
Al lang bij VvAA verzekerd, tot nu toe gelukkig weinig te maken gehad met schade in afwikkeling. Contact over wijzigingen et cetera (bijvoorbeeld auto) tevreden.
Gemiddelde score: 7,5
Sluit aan bij verzekeringsvragen van zorgprofessionals.
Gemiddelde score: 7,5
Tevreden over het opgestelde verzekeringspakket. Daarna weinig van doen gehad met VvAA.
Gemiddelde score: 7,5
Contact goed te maken. Goede schadeafwikkeling. Onvoldoende ondersteuning bij een vraag over gerechtelijke bijstand waardoor ik tijdelijk een andere rechtsbijstandverzekeraar heb gehad. Nu weer terug vanwege het gemak.
R. van Leeuwen
| Gemiddelde score: 7,4
VvAA is een goede betrouwbare verzekeraar die goed helpt als je ze nodig hebt. Ze zijn kundig en vriendelijk.
Gemiddelde score: 7,3
Gebruikgemaakt van Rechtsbijstand, wisselend en onduidelijk advies gekregen wat mij als leek erg onzeker maakte en waardoor ik dooie beslissingen heb genomen. Uiteindelijk heeft verdere afhandeling door een medewerker tot redelijk resultaat geleid.
Gemiddelde score: 7,3
Goede deskundigheid en komt afspraken na. Betrouwbaar. De verzekeringen passen niet altijd en zijn relatief duurder.
Gemiddelde score: 7,2
Toegankelijk, snel te bereiken. Alleen voor reis- en annuleringsverzekering was een opstand geen reden voor annulering, maar schade die ik daar zou oplopen eventueel wel. Dat vond ik onhandig.
Marlayne 19
| Gemiddelde score: 7,1
Premiewijziging medegedeeld en doorgevoerd zonder toelichting te geven. Ik moest er zelf om vragen.
Gemiddelde score: 7,0
Gelukkig heb ik zeer zelden contact met mijn verzekering gehad maar over het contact dat ik heb gehad, ben ik altijd tevreden geweest.
Gemiddelde score: 6,9
Ik heb ze nooit nodig gehad, dus weet niet hoe ze dan handelen en daarom geen hoog cijfer.
Gemiddelde score: 6,9
Medewerkers van de alarmservice zijn zeer meedenkend bij problemen, vinden een oplossing.
M.Tolsma
| Gemiddelde score: 6,7
Had gevoel van fraude bij schademelding, niets mee gedaan. Met betrekking tot vraag, het aanbod om ons bij te staan bij het opstellen van een brief of toetsen van een bref zou op prijs zijn gesteld (vraag in kader rechtsbijstand).
Gemiddelde score: 6,4
De VvAA heeft net als alle andere schadeverzekeringsmaatschappijen een grote neiging om premies steeds duurder te maken en bij schade proberen om de uitkering te weigeren dan wel te beperken. Maken erg veel reclame, maar geven niet thuis als je aanklopt.
Gemiddelde score: 6,4
Fijn contact, duidelijk hoe te bereiken op de website, korte wachttijd.
c.hazernberg
| Gemiddelde score: 5,9
Service en begeleiding is beneden de maat.
Gemiddelde score: 4,7
Toen mijn huis volledig afgebrand was, was dit onderverzekerd terwijl een taxateur van de VvAA zelf kort tevoren het huis getaxeerd had. Bij deze brand ging de inboedel verloren. De inboedel was bij de VvAA verzekerd, maar bij de VvAA kon men de... Lees verder » papieren niet vinden en betaalde dus niet uit. Toen mijn drie jaar oude auto schade opliep, wilde de VvAA deze met tweedehands onder delen repareren. Toen ik een beroep op de rechtsbijstandverzekering deed, reageerde men doodleuk niet waarop ik noodgedwongen met een advocaat in zee ging en daarop kreeg ik het bericht dat ik dat niet had mogen doen en er daarom niet betaald zou worden.
J.G. Imanse
| Gemiddelde score: 4,5
Slechte ervaring met auto- en inboedelverzekering, waarbij mijn risicoprofiel blijkbaar ingeschat wordt op basis van alle ingediende claims, al dan niet vergoed, van alle bij VvAA lopende verzekeringen tezamen. Dat is geen aanmoediging om meerdere... Lees verder » verzekeringen bij VvAA af te sluiten. Ook matige ervaring met rechtsbijstandverzekering: bij telefonisch contact gevoel afgescheept te worden.
E. Wolthuis
| Gemiddelde score: 3,3
Wij betalen al jaren voor onze inboedelverzekering en claimen bijna nooit, ook al gaat er wel eens iets kapot in huis. Toen onze glazen salontafel ontplofte, kregen we te horen dat dit niet verzekerd was. Wij ontvingen de juiste polisvoorwaarden.... Lees verder » Blijkbaar hadden wij niet de juiste voorwaarden ontvangen. Na het doornemen van de nieuwe polisvoorwaarden leek de schade hier wel onder te vallen, dus wederom telefonisch contact gezocht. We kregen te horen dat de schade niet gedekt was, omdat we niet in de juiste voorwaarden keken. Wij kregen opnieuw de juiste voorwaarden toegestuurd. Blijkt dat dit dezelfde voorwaarden waren als de eerder toegestuurde. Wel premie ontvangen, maar niet uitbetalen.
Gemiddelde score: 3,0
Geen overzicht wat er nu precies wel/niet gedekt wordt via de lopende verzekeringen. Mogelijk omdat het via een collectief loopt? Als je de VvAA een keer wil inschakelen, wordt er al heel snel gezegd dat het geschil niet gedekt wordt. Vervolgens... Lees verder » komt de medewerker van de VvAA er niet meer op terug, terwijl dat wel gezegd is.
Gemiddelde score: 2,2
VvAA probeert al het mogelijke te doen om mij niet te helpen. Dit hebben wij meerdere malen meegemaakt en gaan ons elders verzekeren of hebben dit al gedaan.
nvt
| Gemiddelde score: 1,0
Ik heb nog nooit in verband met een schadeverzekering contact gehad met de VvAA, dus ik kan op de vragen geen antwoord geven.