ZLM Verzekeringen is er voor iedereen die in Brabant of Zeeland woont en graag goed en voordelig verzekerd wil zijn. ZLM is een schadeverzekeraar die voor kwaliteit gaat. Een betrouwbare partner, die zich inzet om uw schademelding snel en goed af te handelen.

Persoonlijk contact & snelle service
Wij zijn een regionale onderlinge verzekeraar die niet gedreven wordt door financiële targets. Zo houden wij de premies laag. De lage premie gaat niet ten koste van de service. Wij zijn u graag snel en goed van dienst. Persoonlijk contact met onze klanten vinden wij belangrijk. Daarom krijgt u als u ons belt altijd direct échte mensen aan de telefoon.

Meest tevreden klanten
Dankzij de uitgebreide dekking en persoonlijke service scoren wij jaarlijks hoog in consumentenonderzoeken. Voor de tiende keer op rij staan wij, met een 8,4 als gemiddeld rapportcijfer, op nummer 1 in het klanttevredenheidsonderzoek van het Verbond van Verzekeraars.

Contact
Voor meer informatie over ZLM Verzekeringen en een vrijblijvende offerte belt u 0113 – 238 880. Op www.zlm.nl vindt u ook alle informatie en is het mogelijk om uw verzekering online af te sluiten.

https://www.zlm.nl
2019
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
8,4 Gemiddeld rapportcijfer
8,5 Algemene tevredenheid
8,4 Klantgerichtheid
8,4 Deskundigheid
8,4 Duidelijkheid
8,5 Vertrouwen
8,5 Contact met verzekeraar

Reactie van de verzekeraar

Elke dag werken wij bij ZLM aan klanttevredenheid. Het is dan natuurlijk fantastisch dat onze klanten ons voor de tiende keer op rij het hoogste rapportcijfer geven van alle verzekeraars. Wij bedanken onze klanten voor hun waardering en we zijn trots op al onze medewerkers die zorgen voor deze klantervaringen.

Hoog-Laag
  • Hoog-Laag
  • Laag-Hoog

Klantreacties

Gemiddelde score: 10
Klantvriendelijke verzekeraar. Heldere voorwaarden tegen een goede prijs-kwaliteitverhouding. Tevens uitstekende bereikbaarheid en deskundigheid.
H.Sagt
| Gemiddelde score: 10
Ik heb enkele jaren terug driemaal in korte tijd met mijn auto pecht gehad, kleine ongevallen. Deze werden zeer snel opgelost.
G.Vos
| Gemiddelde score: 10
We zijn sinds drie jaar verzekerd bij ZLM en we vinden dat we dit jaren eerder hadden moeten doen!
P.C. de Regt
| Gemiddelde score: 10
Ben zeer tevreden over ZLM-verzekeringen. Bel al meer dan 50 jaar klant bij ZLM en alle schades in deze jaren zijn zeer correct en professioneel afgehandeld.
jac Eijskoot
| Gemiddelde score: 10
Zeer gelukkig met deze verzekeraar, open, duidelijk.
W.S.Koole
| Gemiddelde score: 10
De ZLM Verzekeringen is een betrouwbare Zeeuwse organisatie die uiterst zorgvuldig is naar de klant, laagdrempelig, prima polisvoorwaarden, concurrerende prijzen. Ze hebben een verhaalschadeafdeling welke voor alle klanten gereed staat. Vele mensen... Lees verder » zien de jaarlijkse hoge scores als een garantie voor een hele goede verzekeraar en dat is terecht.
H van Langevelde
| Gemiddelde score: 10
ZLM is makkelijk en snel te bereiken, de info is kort en goed en duidelijk. De afhandeling is snel en duidelijk.
Gemiddelde score: 10
Ik heb zelf gelukkig nog geen beroep hoeven doen op ZLM, maar mijn broer wel en ik heb dus wel mee gekregen dat je weinig problemen heb, helemaal niet, alles werd netjes geregeld.
J, Andrik
| Gemiddelde score: 10
Dit jaar hagelschade aan mijn auto gehad. Is snel en afdoende afgehandeld. In het verleden ook een aantal schaden gehad en die zijn ook allemaal vlot en eenvoudig behandeld en opgelost.
J van Doeselaar
| Gemiddelde score: 10
Al meer dan veertig jaar klant bij de ZLM. De enkele keer (twee keer) was de afhankelijk correct en snel. Doet wat ze beloven. Goede premie.
Meer lezen »
J.M. den Otter
| Gemiddelde score: 9,9
Uitermate tevreden, wij hebben al onze verzekeringen bij ZLM ondergebracht.
M. Vrijenhoek
| Gemiddelde score: 9,8
ZLM is overal heel duidelijk in en alles staat zwart op wit. Dit jaar geen mondeling contact, maar in het verleden een positieve ervaring. De prijzen zijn heel reëel en de jaarlijkse bonus een fijne bijkomstigheid.
Monique van Erp
| Gemiddelde score: 9,8
Wij kennen ZLM Verzekeringen via onze tussenpersoon en hadden daarvoor ook alleen maar positieve geluiden gehoord over hen en de ZLM. Vandaar onze keuze en tot volle tevredenheid. We hebben niet vaak iets maar als het wel zo is, wordt alles prima geregeld.
Gemiddelde score: 9,8
Als je belt, heb je direct een mens aan de lijn! Deze is deskundig en neemt actie. Twee schades gehad, snel en goed afgehandeld.
A. van Iwaarden
| Gemiddelde score: 9,8
Prima verzekeringsmaatschappij met schappelijke premies. Goede vakkennis en vriendelijke en behulpzaam.
J.peene
| Gemiddelde score: 9,6
Fatsoenlijke en naar mijn mening een eerlijke verzekeraar.
Gemiddelde score: 9,6
Alle door mij ingediende claims zijn tot volle tevredenheid afgehandeld. Zonder veel moeite of dat er extra bewijs moest worden overlegd.
S.Fierinck
| Gemiddelde score: 9,5
ZLM is gewoon een sympathieke no-nonsense maatschappij! Goed en goedkoop, maar waar voor je geld.
Anton
| Gemiddelde score: 9,5
ZLM is een perfecte verzekeringsmaatschappij. Daar staat de klant nog echt hoog in het vaandel. ZLM is in één woord super. Ga zo door ZLM.
Gemiddelde score: 9,5
Ik heb nooit bericht ontvangen dat de schade afgewikkeld is.
A van Luijk
| Gemiddelde score: 9,4
Heel klantvriendelijk, goede duidelijke uitleg, zeer deskundig personeel.
R Vervoort
| Gemiddelde score: 9,4
Contact was erg goed. En de samenwerkende partijen welke de schade hebben opgelost communiceerden uitstekend, zowel naar de klant als onderling. Dit alles zorgt voor een korte doorlooptijd.
Gemiddelde score: 9,3
Prima en snelle afhandeling en duidelijke uitleg.
D.J. Kleingeld
| Gemiddelde score: 9,3
Voor mij komt ZLM zeer betrouwbaar over. Op een open wijze krijg je voorlichting over het oversluiten of afsluiten van een verzekering.
APJ. Bertens
| Gemiddelde score: 9,3
Ik kan heel kort zijn: de ervaring die ik heb met ZLM is ronduit perfect!
S. Asselman
| Gemiddelde score: 9,2
ZLM komt persoonlijk en betrouwbaar over. ZLM heeft geen winstoogmerk en betaalt zelfs zijn klanten terug bij winst. Dekkingen zijn goed en de premies laag. Ik ben altijd zeer vriendelijk te woord gestaan en ben altijd snel en goed geholpen!
De Vos
| Gemiddelde score: 9,2
Snel en duidelijk, ook nog eens een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ik ben al jaren bij ZLM verzekerd, nog nooit schade gehad dus daar kan ik dan ook weinig op beoordelen. Ze geven goed en passend advies, vriendelijk en behulpzaam, meedenkend.
Gemiddelde score: 9,2
ZLM is zeer duidelijk en klantgericht. In ben erg tevreden met ZLM als verzekeraar. Ze zijn er wanneer ik ze nodig heb. Staan je zeer snel te woord.
Joop Gokke
| Gemiddelde score: 9,1
Ik heb tot nog toe alleen maar goede ervaringen gehad. Je kunt gewoon bellen, wordt netjes te woord gestaan en de medewerkers proberen je echt snel en goed te helpen en denken zo nodig met je mee of geven betere adviezen als dat van toepassing is.... Lees verder » Echter niemand is perfect, daarom geef ik nooit tienen.
L.philipse
| Gemiddelde score: 9,1
Prima verzekering, je krijgt waar voor je geld.
J. Lodeweges
| Gemiddelde score: 9,1
Al jaren verzekerd bij ZLM. Altijd vriendelijk, begripvol en snel geholpen met elke vraag of schade waar ik mee kom. En betaalbaar!
H. Bouwhuis
| Gemiddelde score: 9,0
No-nonsens verzekeraar. Is zeer toegankelijk. Denkt mee.
J. van Otterdijk
| Gemiddelde score: 9,0
Wij zijn jaren met alle verzekeringen een hele tevreden klant bij ZLM. Als er schade is, wordt alles meteen en goed afgewerkt. Terugdenkend aan de enorme ravage en schade na de hagelstorm van 23 juni 2016 in Someren, wij wonen in het gebied dat het... Lees verder » ergst was getroffen, is onze tevredenheid hoe alles snel en goed opgelost wordt alleen maar toegenomen.
D.D. de Bruin
| Gemiddelde score: 9,0
ZLM voldoet in alle opzichten aan datgene wat in de polissen omschreven staat en helpt haar klanten optimaal.
Gemiddelde score: 9,0
De verzekering is voor mij financieel aantrekkelijk en ik word goed en deskundig geholpen en geadviseerd. Destijds heb ik ervoor gekozen de schade door ZLM te laten vergoeden maar omdat deze erg meeviel, kon ik daar later nog op terugkomen en was... Lees verder » het voor mij voordeliger om de schade zelf te betalen. Dit ging allemaal erg vlot en prettig.
Gemiddelde score: 9,0
Goede service, heldere voorwaarden en goede schadeafwikkeling.
F. Rosenbrand
| Gemiddelde score: 9,0
Betrouwbare klantgerichte onderneming.
M. Groeneveld
| Gemiddelde score: 9,0
ZLM is een betrouwbare verzekeraar die ons in de gevallen dat wij ze nodig hadden goed en netjes heeft geholpen. Daarbij zijn de premies voor de verschillende verzekeringen competitief.
Gemiddelde score: 8,9
ZLM is een verzekeringsmaatschappij waar ik het gevoel heb nooit teveel te betalen en ik altijd heel snel geholpen word!
Gemiddelde score: 8,9
Enkele keren schade gemeld en altijd correct en soms boven verwachting afgehandeld.
G. de Laat
| Gemiddelde score: 8,9
Ik ben al meer dan 40 jaren met diverse polissen verzekerd bij de ZLM. Heb meerde malen claims gehad, maar nog nooit een enkel probleem. Integendeel, zelfs ondersteuning bij het vinden van de juiste oplossingen bij een probleemgeval.
J. Nagelkerke
| Gemiddelde score: 8,8
ZLM is voor mij een zeer persoonlijke verzekering met oog voor mensen met hun problemen. Staan je altijd vriendelijk en begrijpend te woord. Een bedrijf met hart voor zijn klanten.
W.Heerkens
| Gemiddelde score: 8,7
ZLM is een prettige verzekeraar, die als je iets nodig hebt je helpt zoals het hoort. Duidelijk no-nonsens en kritisch en dat is goed. Prima service!
Gemiddelde score: 8,6
Alle contacten die ik in het verleden heb gehad met de ZLM verliepen prima, ik kreeg duidelijke informatie en veranderingen werden gelijk verwerkt. Heb maar één keer schade gehad en de afwikkeling verliep vlot en afspraken werden nagekomen.
Gemiddelde score: 8,6
ZLM Verzekeringen is duidelijk naar klanten toe. Schademeldingen worden snel en goed af gehandeld.
Gemiddelde score: 8,6
Een keurige afhandeling en terugbetaling van teveel betaalde premie in verband met een niet geclaimde schade bij een derde.
Gemiddelde score: 8,6
Ik ben over het algemeen zeer tevreden over ZLM en de vlotte communicatie. Er blijven echter altijd mogelijkheden tot verbetering.
H. van Dalen.
| Gemiddelde score: 8,6
Mijn ervaring is dat ZLM duidelijk en snel reageert bij schademeldingen en bij gewoon contact (bijvoorbeeld een andere auto kopen en verzekeren). Een belletje of een mailtje en het is voor elkaar.
J. van Erk
| Gemiddelde score: 8,6
ZLM heeft scherpe premies, duidelijke voorwaarden en geeft een uitstekende service.
A. Vreeke
| Gemiddelde score: 8,5
In het algemeen ben ik zeer tevreden over ZLM. Telefonisch en per mail goed bereikbaar én de erkenning van mij en mijn vernieuwde situatie, meerdere opties werden aangeboden met de daarbij horende kleine lettertjes. Alles verloopt in de regel met... Lees verder » zeer goed begrijpelijk taalgebruik. De enige verstoring die ik ondervonden heb, is de berekening vanuit de ZLM-website en waar de medewerker mee kwam, de medewerker erkende mijn opgegeven schadevrije jaren niet, terwijl de website dat duidelijk aangaf. Na dat contact ontving ik de vernieuwde documenten met de huidige auto zoals de websiteberekening was. Een onduidelijkheid van ZLM blijft het weergeven van alle verzekeringen op één dossier. Alles heeft een eigen nummer en zo zie ik meerdere verzekeringen gekoppeld, maar de scooter blijft dan een losse verzekering. Heb daar geen degelijke uitleg over gekregen. Wat tot mijn verbazing elk jaar terugkomt, is de restitutie van x% van de premie. Vraag blijft altijd, zeker bij wisseling van verzekerde bedragen, waar ZLM zich feitelijk op gebaseerd heeft. Wat mij betreft blijft het een commercieel lokkertje waar men (ik) in de huidige markt niet op zit te wachten. Voordeel van ZLM, voor nu nog, zijn de klanten personen die persoonlijke aandacht verdienen. Huidige groei (zowel bedrijfsmatig als op personeel gebied) en capaciteit van ZLM zorgt ogenschijnlijk voor minder zicht op de persoonlijke belangen van de cliënten. Opstekertje voor ZLM: fijn dat de groei er in zit én dat aangegeven wordt in de nabije toekomst de klant nog immer op nummer 1 zal blijven staan met kordaat handelen vanuit de nieuwe aanwas personeel!
Gemiddelde score: 8,5
ZLM is voor mij een duidelijke en zeer betrouwbare maatschappij. De organisatie is helder in de afspraken, zorgvuldig in de formuleringen en zeker een concurrent qua prijs.
H.v.d.Linden.
| Gemiddelde score: 8,4
De ZLM-verzekering handelt bij schade alles snel en zeker met heldere uitleg af, zonder twijfels of andere onzekerheden.
Gemiddelde score: 8,4
Liever wil je niet met verzekeringen te maken hebben, maar als het dan toch moet dan bij voorkeur bij ZLM. Prima prijs-kwaliteitverhouding. Als je een opmerking of vragen hebt, word je netjes geholpen, vaak zelfs een stapje extra in service. Top!... Lees verder » Hopelijk komt er nog eens een zorgverzekering via ZLM.
j de zwart
| Gemiddelde score: 8,4
Vroeger waren wij verzekerd bij Interpolis via de tussenpersoon de Rabobank, die eigenlijk niets doet maar er toch een redelijk groot bedrag voor int. Bij de banken kun je niet meer zo gemakkelijk naar binnen lopen en dat is bij de ZLM geen probleem.
Gemiddelde score: 8,4
Een fijne verzekeraar. Niet duur. Ik heb een keer een uitkering voor een schadegeval gehad en dat ging prima. Geen gedoe. Ook zaken aanpassen gaat heel makkelijk via telefoon of mail.
Gemiddelde score: 8,3
Je kunt makkelijk met ZLM in contact komen, en ze is betrouwbaar.
H.Winters
| Gemiddelde score: 8,3
ZLM is een betrouwbare verzekeraar die zijn verplichtingen goed nakomt.
J. Klijs
| Gemiddelde score: 8,3
Vlotte, correcte afhandeling van wijzigingen of in geval van schade!
Gemiddelde score: 8,3
Bij de schademelding heeft de medewerker duidelijk aangegeven wat gedekt was en wat niet. Zeer snel daarna ontving ik een mail waarin de afspraken waren vastgelegd. Bij het aanmelden voor een nieuwe verzekering is alles tot volle tevredenheid afgehandeld.
Gemiddelde score: 8,2
ZLM biedt een pakket aan verzekeringen aan. Altijd prettig contact en snel duidelijkheid bij vragen. Ze denken met je mee en bij schademelding wordt alles snel en goed opgelost.
G. Evers
| Gemiddelde score: 8,2
Is betrouwbaar, altijd te bereiken via telefoon en goed inzicht in kosten.
Gemiddelde score: 8,2
Contacten met ZLM zijn altijd goed en je wordt goed en duidelijk geholpen.
Browi
| Gemiddelde score: 8,1
ZLM is een betrouwbare no-nonsens verzekeringsmaatschappij. Ze staan dicht bij de mens. En altijd direct bereid te helpen. Geven goede duidelijke adviezen. Daarbij proberen ze de kosten van de verzekering zo laag mogelijk te houden.
A. de Pooter
| Gemiddelde score: 8,0
Goed en natuurlijk Zeeuws, ik heb nog nooit moeilijkheden ondervonden met de ZLM. Wat mijn cijfer betreft, geef ik nooit geen 10 en een 9 is een uitzondering.
Gemiddelde score: 8,0
Het is een uitstekende verzekeraar die duidelijk communiceert.
Gemiddelde score: 8,0
Altijd correct behandeld. Dus niks te klagen.
Gemiddelde score: 8,0
Ik ben al jaren tevreden over ZLM. Duidelijke communicatie, snel contact en goede service. Daarnaast handig om alles in één pakket af te kunnen sluiten en eventueel te wijzigen.
Gemiddelde score: 8,0
Wij hebben hele positieve ervaringen met de ZLM, een aanrader voor een ieder, duidelijk en eerlijk in elk opzicht.
Gemiddelde score: 8,0
Zeer goed geholpen met een scheur in het zeil.
S A van Amelsvoort de Groot
| Gemiddelde score: 8,0
ZLM heeft mij heel goed en duidelijk geholpen toen ik een aanrijding kreeg. Alles is prima afgehandeld.
H.Jager
| Gemiddelde score: 8,0
Komt goed uit test Consumentenbond.
Gemiddelde score: 8,0
ZLM is voor mij altijd een betrouwbare verzekeraar geweest met goede prijs-kwaliteitverhouding.
Gemiddelde score: 7,9
Bij vragen of het melden van schade word ik altijd prima geholpen, en over afhandeling van de zaken word ik op de hoogte gehouden via e-mail en schriftelijk.
Gemiddelde score: 7,9
ZLM is duidelijk en helpt snel als er iets is.
M. Smeets
| Gemiddelde score: 7,8
Plus: je weet waar je aan toe bent. Min: woonhuisverzekering niet competitief. Min: pakket om korting te krijgen niet klantvriendelijk samengesteld.
Gemiddelde score: 7,8
Bij ZLM is het heel gemakkelijk en duidelijk om zaken met betrekking tot verzekeringen te regelen of vragen te stellen over verzekeringen.
Gemiddelde score: 7,8
Tevreden.
Gemiddelde score: 7,7
Ik heb de verzekering alleen nodig gehad bij mijn annuleringsverzekering. Deze afhandeling is naar volle tevredenheid afgehandeld.
Gemiddelde score: 7,7
ZLM heeft een goede naam in de regio en maakt dit ook waar. Premies zijn niet overdreven hoog en je wordt goed geholpen. Ook heel veel info te vinden op de site. Ook telefonisch word je goed geholpen. Geen problemen met de ZLM.
Gemiddelde score: 7,6
We zijn tot nu tevreden!
P. Maurix-koster
| Gemiddelde score: 7,5
Mijn ervaring met ZLM is: ze luisteren naar de klant, naar zijn/haar wensen. Zijn goed bereikbaar, koppelen snel terug, zijn deskundig, de site is duidelijk, zijn vriendelijk, de afhandeling is goed. Kortom, wij zijn als klant erg tevreden over ZLM,... Lees verder » hebben diverse verzekeringen lopen bij deze firma en is ook aantrekkelijk qua prijs.
G.J. Schenkel
| Gemiddelde score: 7,4
Wij zijn al jaren verzekerd bij ZLM met meerdere verzekeringen. ZLM is een betrouwbare verzekeraar, waar je altijd terecht kunt. Schades worden snel afgewikkeld, vragen worden duidelijk beantwoord. Bovendien zijn de premies betaalbaar mede door een pakketkorting. Aan te bevelen dus!
Gemiddelde score: 7,4
Ik ben zeer tevreden over de ZLM. Ze zijn zeer klantgericht en denken mee. Ben al jaren verzekerd bij de ZLM. Heb een paar keer schade gehad en dat is tot nu toe goed opgelost.
Gemiddelde score: 7,0
Tevreden, maar helaas staat de vergoeding nooit in verhouding met wat je aan premie betaalt en wat de schade daadwerkelijk kost.
L.van den Berg
| Gemiddelde score: 6,9
ZLM was voor mij een logische keus nadat ik bij Achmea Centraal Beheer zeer teleurgesteld was na het afhandelen van een schade waarvoor ik verzekerd was, maar door een verandering hunnerzijds was dit ineens niet meer het geval. ZLM vergoedt gewoon... Lees verder » de schade waarvoor ik verzekerd ben en waarvoor ik betaal. Al met al heb ik met ZLM een hele goede keus gemaakt.
A.Kluijfhout
| Gemiddelde score: 6,8
Ik heb in 2016 en 2017 een akelige ervaring gehad met de ZLM. Na een ongeval waarbij ik post commotioneel syndroom opliep ontstond er een hele vervelende letselschadezaak. Ik had al een chronische ziekte en dat werd tegen mij gebruikt. De ZLM liet... Lees verder » mij daar flink mee in de steek en ik heb een letselschadeadvocaat ingeschakeld. Jammer dat het zo moest lopen. Alsof ik de boel belazerde. Ik heb na een anderhalf jaar een aanbod geaccepteerd omdat het mij mentaal boven het hoofd groeide. Kwalijke zaak. Nog steeds heb ik heel veel beperkingen en pijn en dit ongeluk heeft mijn leven totaal anders gemaakt. Niets is meer wat het was.
Gemiddelde score: 6,6
In het weekend slechte info over het afsluiten van een autoverzekering.
Gemiddelde score: 6,5
Na het melden van schade wilde de verzekeraar op het eerste moment niet alles vergoeden, want ze dachten dat de schade afkomstig was van meerdere schadegevallen. Na controle van de specialist bleek dit niet het geval. Het eerste contact kwam dus redelijk amateuristisch over.
Gemiddelde score: 6,4
Ik heb nog nooit contact met ze gehad om een schade te melden, het is dus erg lastig om daar een oordeel over te hebben.
Peter
| Gemiddelde score: 1,3
Ik wil er niets meer over zeggen. Wel wil ik nog kwijt dat de verzekeraar meer moet doen als je bewijs op een dienblad krijgt aangeboden en als je daar niets mee doet, moet je vooral geen dure reclame maken voor het rijden met de telefoon.