Verzekeraars aan het woord: VvAA

29 november 2019


Marcel Weijman: “Langskomen bij een lid kan altijd”


“Bij schade is er altijd gelegenheid om een lid te bezoeken,” vertelt Marcel Weijman, teammanager Schadeservice bij VvAA. In de categorie Schadeverzekeraars van VerzekeraarsInBeeld behaalde deze vereniging voor zorgverleners een gedeelde tweede plek met een totaalscore van 7,8. Weijman geeft een kijkje in de keuken.


“Als collectief van en voor zorgverleners hebben wij denk ik een unieke positie binnen de verzekeringssector. Een (huis)arts, fysiotherapeut of medisch specialist die lid is van VvAA maakt niet alleen gebruik van onze verzekeringsproducten, maar kan ook bij ons terecht voor advies, bijvoorbeeld op financieel en fiscaal vlak, en voor loon- en verzuimadministratie. Bovendien laat VvAA de stem van haar leden horen op zorgbrede onderwerpen die hen aan het hart gaan. Denk aan bezieling, vrije artsenkeuze en vermindering van bureaucratie.”


Ontzorgen

“Iedere zorgverlener wil zich kunnen focussen op patiënten. Ook zij krijgen helaas te maken met schade of aansprakelijkheidskwesties. Op dat moment maken wij als team Schadeservice het verschil. Zo hebben we bijvoorbeeld één herstelketen voor autoschades. Als een verzekerde een schade meldt, doet mijn team de intake. Daarna verbinden zij direct door naar de dichtstbijzijnde hersteller uit het herstelnetwerk. ‘Warm doorverbinden’ noem ik dat. De optimale haal- en brengservice zorgt dat het spreekuur met de patiënten gewoon door kan gaan. Zo wordt de zorgverlener zo min mogelijk afgeleid door de rompslomp die een schade met zich mee kan brengen.”


Impactvolle schade

“Ook biedt mijn team een extra service bij impactvolle schades. We zetten de klant centraal bij het stellen van de vraag: ‘Wilt u dat wij even bij u langskomen?’ Dat is haalbaar, want ik zorg ervoor dat er altijd iemand beschikbaar is om een verzekerde te bezoeken.“


Direct feedback

“Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar mijn werk draait om de beleving van onze klanten, leden van VvAA. We vragen na het behandelen van een schade altijd om feedback. Onze werkcultuur is gericht op groei, vertrouwen en gemak. Daarbij hoort het leren van klantsignalen en gerichte feedback. We ontvangen duizenden feedbackreacties per jaar. Daardoor weten we wat onze leden belangrijk vinden bij een claim. Prioriteit voor leden is de snelheid van afhandelen. We proberen ons claimproces dus continu aan te scherpen en versnellen. Zo vragen we schadeformulieren, nota’s of andere documenten alleen op als dat iets toevoegt in het behandelproces.

“Ik ben trots op de score van VerzekeraarsInBeeld, want het bevestigt dat wij snappen wat onze leden nodig hebben.”